lukasz.s4 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Pewna sytuacja: Mówię mojej dziewczynie: -muszę wymienić świetlówki!!!! -a po co przecież jeszcze świecą...!!!!! kilka dni później moja do mnie: -muszę kupić nowe buty -a po co przecież Twoje jeszcze są całe....!!!!! iiiiiiiiii dostałem bana na ... i pewnie jeszcze kilka rzeczy i kto je zrozumie Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek Ch Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Sprawa jest prosta - nie przyłożyłeś się do tresury wstępnej A odpowiedź jest prosta "Kochanie, oczywiście, kup sobie - sama zarób, sama kup" Cytuj http://www.brch-lampy.pl.tl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Dlatego najlepiej mieć swoją kasę, a nie wspólną... komuna nigdzie się nie sprawdziła A jak czegoś nie ma w domu to znajdziesz poza domem, mamy XXI wiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Sprawa jest prosta - nie przyłożyłeś się do tresury wstępnej A odpowiedź jest prosta "Kochanie, oczywiście, kup sobie - sama zarób, sama kup" hahaha tresury wstępnej dobre Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rodzyngit Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Sorry za OT ale "Baby są jakieś inne" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 no bo już przywykłem do tekstu typu po co kupujesz sól na allegro za 200 zł skoro w tesco jest kilogram za 0,99 zł Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek Ch Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Trochę sobie pojechałem z pierwszym wpisem... Ale prawda jest tylko jedna, Panowie... jeśli wybieracie kobietę, to musicie wybrać tak, aby byście we dwoje: 1. Patrzyli razem w jedym kierunku, a nie tylko na siebie 2. Byli nie tylko kochankami, ale również przyjaciółmi, partnerami 3. Akceptowali nie tylko swoje zalety, ale i wady 4. Kochali nie za coś, ale pomimo wszystko 5. Mimo wspólnoty dusz i ciał mieli - każde z osobna coś dla siebie 6. Umieli tłumaczyć potrzeby i konieczności oraz potrafili przydzielać działaniom priorytety Wtedy wszystko będzie grać Cytuj http://www.brch-lampy.pl.tl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubek_77 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Trochę sobie pojechałem z pierwszym wpisem... Ale prawda jest tylko jedna, Panowie... jeśli wybieracie kobietę, to musicie wybrać tak, aby byście we dwoje: 1. Patrzyli razem w jedym kierunku, a nie tylko na siebie 2. Byli nie tylko kochankami, ale również przyjaciółmi, partnerami 3. Akceptowali nie tylko swoje zalety, ale i wady 4. Kochali nie za coś, ale pomimo wszystko 5. Mimo wspólnoty dusz i ciał mieli - każde z osobna coś dla siebie 6. Umieli tłumaczyć potrzeby i konieczności oraz potrafili przydzielać działaniom priorytety Wtedy wszystko będzie grać hehehe chyba... "kobieta @Radka Ch" przeczytała jego pierwszy wpis w tym temacie... i przeprowadziła tresurę wstępną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 16 Października 2011 A moj nie rozumie, że kurtka zimowa przetrwała 5 lat to przetrwa dalej, a bez pompy się nie obejdę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver200 Zgłoś Napisano 16 Października 2011 A po co mówisz, że musisz kupić? po prostu idziesz i kupujesz, ona i tak nie zauważy różnicy, a ty będziesz miał święty spokój i nowe świetlówki. Cytuj Sygnatura;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski Zgłoś Napisano 16 Października 2011 A znacie to? Cytuj http://www.advanceda...ul-beyond-words http://nano-reef.pl/...la/page__st__40 http://nano-reef.pl/.../page__hl__4000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zlota raczka Zgłoś Napisano 16 Października 2011 kubek dobra,szybka oraz blyskotliwa wypowiedz :thumbsup: A po co mówisz, że musisz kupić? po prostu idziesz i kupujesz, ona i tak nie zauważy różnicy, a ty będziesz miał święty spokój i nowe świetlówki. dokladnie taak jak kolega mowi:) moja zona to nie zauwarzyla tomatusa przez miesiac, nawet jak jej powiedzialem ze mamy nowego lokatora w akwa to i tak nie potrafila go znalesc (nawiasem mowiac 300L to nie znowu ocean zeby to jakies trudne bylo:) Cytuj zapomnialem na zlocie dac Monice zaswiadczenie o dyslekcji sry za ortografie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek Ch Zgłoś Napisano 16 Października 2011 hehehe chyba... "kobieta @Radka Ch" przeczytała jego pierwszy wpis w tym temacie... i przeprowadziła tresurę wstępną Hehe - chyba moja kobieta i ja po prostu stosujemy te punkty już trochę lat po prostu... Niepotrzebna złośliwość (tak, złota rączka - Ciebie też to dotyczy...) - nie moja wina, że dobieracie sobie niewłaściwe kobiety. Trzeba myśleć właściwą głową A po za tym nie róbcie z dziewczyn na siłę idiotek - te mądre widzą więcej, niż się Wam wydaje - tylko dla Waszego dobra się nie odzywają i tyle... A jak bardzo chcecie wiedzieć, jak się zachowuje normalna żona przy zakupach akwarystycznych, to zapytajcie seba, tomioo albo Przemka o moją i tyle... Kolejna durna dyskusja, jak oszukać partnerkę na zakupach - żałosne i tyle. Nie oszukujcie, to nie będziecie oszukiwani. Cytuj http://www.brch-lampy.pl.tl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pol Zgłoś Napisano 16 Października 2011 zgadzam sie z toba @Radek,ale nieraz mania morszczakow jest tak duza ze wlasnie tak kombinuja , oszukuja "byla promocja itp. itd." ale takie to hobby i jezeli sie nie przelewa z kasa to wiadomo ze kobieta , ktora to hobby wcale nie interesuje woli wydac kase na swoje zachcianki --krótko -- jedyny problem to kasa i jak jest jej dostatek to nikt nie zauważa jej wydania i nie trzeba kombinowac "moja teoria" a chyba nikomu sie nie przelewa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp Zgłoś Napisano 16 Października 2011 też nie mogłem zrozumieć kiedy moja pożyczyła mi kasę na lampę, a po tygodniu jak chciałem jej oddać (w sumie niemało, bo prawie 2 tys.) powiedziała, że nie muszę .... i co z taką zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mzurawblue Zgłoś Napisano 16 Października 2011 zgadzam sie z toba pol jest sara nie ma problemu troche brak juz zacznaja sie schody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 16 Października 2011 Tylko z ta tresura nie przesadzajcie panowie moja zona walczyla ze mna dwa lata, a teraz po kryjomu szczepki kupuje i robi mi przemeblowania w akwarium jak mnie nie ma.... Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Tylko z ta tresura nie przesadzajcie panowie moja zona walczyla ze mna dwa lata, a teraz po kryjomu szczepki kupuje i robi mi przemeblowania w akwarium jak mnie nie ma.... no to są już jaja Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
markus892 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 ja swoją zawsze zabieram na zakupy i jeśli jej coś nie wpadnie w oko i to ona chce kupić,to mówi"dobra bierzmy to i chodźmy już stąd" Cytuj 100x50x50(przód opti)+sump 72l,odpieniacz APF600,obieg nj2300,cyrkulacja jebao wp40+koralia3+koralia4,oświetlenie led cree 144w diy,auto dolewka diy,25kg LR,18kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubek_77 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Hehe - chyba moja kobieta i ja po prostu stosujemy te punkty już trochę lat po prostu... Niepotrzebna złośliwość (tak, złota rączka - Ciebie też to dotyczy...) - nie moja wina, że dobieracie sobie niewłaściwe kobiety. Trzeba myśleć właściwą głową A po za tym nie róbcie z dziewczyn na siłę idiotek - te mądre widzą więcej, niż się Wam wydaje - tylko dla Waszego dobra się nie odzywają i tyle... A jak bardzo chcecie wiedzieć, jak się zachowuje normalna żona przy zakupach akwarystycznych, to zapytajcie seba, tomioo albo Przemka o moją i tyle... Kolejna durna dyskusja, jak oszukać partnerkę na zakupach - żałosne i tyle. Nie oszukujcie, to nie będziecie oszukiwani. albos młody, alboś... co do złośliwości - inaczej się Twoich wypowiedzi nie da skwitować... spod pantofla się wychyliłeś w pierwszym poście... co do mojej żony (bo to żona a nie "kobieta") ani razu nie napisałem, że... a ci co nas znają wiedzą co i jak hehehe dodam, bo Ty nie znasz sytuacji i wyciągasz jakieś przedziwne wnioski - to ostatnio przez nią nie mogłem wyjść ze sklepu akwarystycznego! @pol kasa to nie problem jeżeli racjonalnie podchodzimy do jej wydawania! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radek Ch Zgłoś Napisano 17 Października 2011 kubek - o dobieraniu i oszukiwanu pisałem już ogólnie, to raz. Dwa - pierwszy mój post z samej góry był w żartobliwym tonie, to dwa. Drugi zaś wynikał z prawie 20to letniego doświadczenia małżeńskiego. A co do wychylenia spod pantofla - dodam - bo Ty nie znasz sytuacji i wyciągasz jakieś przedziwne wnioski... Brzmi znajomo? EOT. Cytuj http://www.brch-lampy.pl.tl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Moja zonka nie bardzo rozumie wydatkow na techniczne potrzeby akwa ale juz na zakupy "zycia" to sama mnie ciagnie Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 no właśnie bo po co kupować coś lub wymieniać skoro tamto jeszcze działa Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Z tym to i ja sie zgodze. Po drugie czasami awaria sprzetu wyrzadza wieksze szkody niz jego brak od samego poczatku. Wymiane oswietlenia najlepiej kobiecie wtlumaczyc na przykladzie wymiany opon. Jezeli tego nie zrozumie to watpie zeby zrozumiala jakiekolwiek hobby nizaleznie czy to znaczki, czy hodowla golebi czy motoryzacja. Nie zastanawialbym sie ani minuty. Wyciagam walizki i papa. Szkoda zycia, szkoda dzieci. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Z tym to i ja sie zgodze. Po drugie czasami awaria sprzetu wyrzadza wieksze szkody niz jego brak od samego poczatku. Wymiane oswietlenia najlepiej kobiecie wtlumaczyc na przykladzie wymiany opon. Jezeli tego nie zrozumie to watpie zeby zrozumiala jakiekolwiek hobby nizaleznie czy to znaczki, czy hodowla golebi czy motoryzacja. Nie zastanawialbym sie ani minuty. Wyciagam walizki i papa. Szkoda zycia, szkoda dzieci. oj też o tym myślałem Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach