Artur___ Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Pojawiła się u mojego błazenka dziwna opuchlizna (ryba jest u mnie ponad pół roku) Do akwarium nic nie było wprowadzane, żadnych zmian w baniaku, parametry jak zawsze (PH-8 KH-10, NO3-10, PO4-0,1, temp. 26st. zasolenie 1.020-1.022) Ryba pobiera niemal normalnie pokarm, jest tak jak by trochę wolniejsza niż zawsze. Czy ktoś zetkną się z czymś podobnym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Normalnie Angelina Żoli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ErNeSt24 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Normalnie Angelina Żoli Z Krzesła spadłem Cytuj 300l 120x50x50 , sump,odpieniacz APF 600,obieg Eheim Compact+ 3000,cyrkulacja 2x Hydor Koralia Evolution 4000 JVP-102,oświetlenie 2x hqi 150w i 4 x 54w t5 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal98 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 jestem za tym że dostał po twarzy Cytuj akwarium 60x60x60 + 50l sump, odpieniacz DELTEK SC1350 lampa led 130W, biopellets http://www.nano-reef...m=posts&q=32943 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur___ Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 W końcu to jedyna dziewczyna w akwarium, byle by jej do tych ustek biust nie doszedł A tak na poważnie, to skąd mogą brać się takie objawy dodam jeszcze, że na ogół karmiona jest solowcem i czasem lasonogami, akwarium ma 200l, do towarzystwa ma jeszcze dwa błazny, kilka chromisów i decorę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ErNeSt24 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Nic mu nie jest spokojnie . Może walczyli między sobą , moje błazny mają taki okres ze się leją przez dwa dni a potem znowu spokój... Pozdrawiam Robert Cytuj 300l 120x50x50 , sump,odpieniacz APF 600,obieg Eheim Compact+ 3000,cyrkulacja 2x Hydor Koralia Evolution 4000 JVP-102,oświetlenie 2x hqi 150w i 4 x 54w t5 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 A ja bym taki spokojny nie był, przedostatnie zdjęcie, jakies takie czerwonawe wybroczyny, jeśli infekcja bakteryjna to niestety albo szybka kąpiel w Bactopur Direct albo łopata i mogiłę w ogrodzie kopać póki ziemia nie zamarzła... Pozdrawiam seb Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur___ Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 muszę się jej dokładniej przyglądnąć, czy faktycznie jest tam jakieś zaczerwienienie, czy to może tylko jakiś cień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 4 Listopada 2011 Wykąpałeś ? jak to wygląda lepiej gorzej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 4 Listopada 2011 u mnie bylo tak samo. Jednego dnia patrze a ty pani blazenkowa ma ware jak brzeg od wanny. Zbieglo sie to z momentem kiedy moja parka blazenkow po ponad poltora roku zamieszkala w euphilii. Widzialem pare razy jak blazenki biora "macki" euphilii do pyszczkow. To bylo z dwa tygodnie temu i do dzis opuchlizna prawie zeszla Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur___ Zgłoś Napisano 4 Listopada 2011 jak na razie nie kąpałem, jak dzisiaj po południu nie będzie poprawy to przełowię do kwarantanny. Też przyszło mi do głowy, że coś chapnęła co mogło by podrażnić pyszczysko, w akwarium mam ukwiała którego błazny omijają szerokim łukiem (wolą ksenię) może on coś nabroił. Ostatnio w ciągu pół godziny od wpuszczenia zeżarł mi Lysmata amboinensis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach