MarcosB Zgłoś Napisano 15 Listopada 2011 Przypadkowo trafiłem na takie oto fotki Opis jest raczej po hebrajsku, może ktoś ma jakiś sposób na tłumaczenie co się stało? Jest mowa o ZEOspur2 ale to taki strzał po omacku z tego co tam naskrobane. http://www.zeovit.com/forums/showthread.php?t=21021&page=30 Cytuj 1800L + 1500W + SPS = :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 15 Listopada 2011 być może temperatura , gość z Izraela o taką tragedię nie trudno i bidok skończył na tym przygodę z morszczyzną (nie dziwie się ,poszedł się walić nowy samochód ) ;( chociaż on pewnie mógłby wyruszyć nad morze i sobie nałamać nowych badyli Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 Zauważcie że zbielało też podłoże, algi wapienne na szybach i skale, oraz cyrkulatory PS Dziwne forum, jeden pisze literami z Izraela, drugi chińskimi krzakami, reszta nie wiadomo czym bo Windows mi tych znaków nie wyświetla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Leon Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 Zauważcie że zbielało też podłoże, algi wapienne na szybach i skale, oraz cyrkulatory To że piasek zbielał to raczej wina oświetlenia. Białe szkielety odbijają światło i rozjaśniają piasek. Przykra sprawa, piękny las spsów... był. Dla tych co chcą sobie tłumaczyć post za postem... zjechać na ich forum do dołu. Znaleźć zmianę języka, zmienić na Hebrew. Krzaki zamienią się w Hebrajski. Można tłumaczyć przez google translate. Post nr446 jakby wyjaśnia dlaczego wszystko padło: Last Saturday update:Following a power failure on Saturday, all the fish died. The system went into a frenzy of collapse, due to unload excess organic material can not build bullying and coral are dying. I did water changes, I added and changed once active zeolite to absorb ammonia, water now murky and difficult yet to estimate damages. I will use the opportunity to make some essential changes to the system, and try to start over. : up: Unfortunately, no electricity backup system installed. I purchased a special connectors Tonz pumps should be connected to the battery but laziness did not buy the parts and installed. Reply with quote Tłumaczenie google po naszemu: Ostatnia sobota aktualizacja:Po awarii zasilania w sobotę, wszystkie ryby zmarł. System wszedł do szaleństwa upadku z powodu rozładowania nadmiaru materiału organicznego nie może budować zastraszanie i rafy umierają. Zrobiłem wymianę wody, dodałem i zmieniane raz aktywny zeolit do absorpcji amoniaku, wody teraz mroczne i trudne jeszcze do oszacowania szkód. Będę korzystać z możliwości, aby pewne istotne zmiany w systemie i spróbować zacząć od nowa. : do: Niestety, nie ma kopii zapasowej systemu energii elektrycznej zainstalowany. Kupiłem specjalne złącza pompy Tonz powinny być podłączone do akumulatora, ale lenistwo nie kupił części i zainstalowany. Odpowiedz z cytatem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 jedna z tych sytuacji po ktorej rzuca sie hobby Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 Czyli baniak położył brak prądu,ale ile czasu go nie było ? Chyba też przy okazji chłodziarka nie chodziła i została mocno przekroczona temperatura. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jader Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 Ja tam wolę sobie wmawiać, że to zasługa photoshopa :| Cytuj miękkie i kilka rybek 240 l; oświetlenie HQI+T5; odpieniacz Turbo 1000 Multi SL; curkulacja Tunze 2x6045 i AB 3500 UP; październik 2009 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kapitan Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 jedna z tych sytuacji po ktorej rzuca sie hobby Raczej nie, to SPS'owy hodowca więc twardziel I tak co tydzień biegał do sklepu wymienić martwe koralowce na nowe. Zaraz po powrocie ze sklepu klejenie, fotki, łohoho TOTM, za tydzień dwa restart To oni są snobami o których mówiła ta Pani Dyrektor z sąsiedniego tematu Licytują się ile wiader SPS'ów już uśmiercili i rocznie wydają 100.000zł na weekendowe uzupełnianie obsady A koniec przygody jest wtedy jak kobieta się w końcu wkurzy Wyżej żartowałem, ale prawdą jest że tak się mówi o TOTM'ach - gwiazdy jednego miesiąca w dosłownym znaczeniu, rozbłysk i za niedługi czas bielenie, ciemnienie itp. Czyli baniak położył brak prądu,ale ile czasu go nie było ? Chyba też przy okazji chłodziarka nie chodziła i została mocno przekroczona temperatura. Jaka może być temperatura w Izraelu latem? 40 stopni w cieniu, więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach