polek Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2012 Witam Od jakiegoś czasu moja Koralia 2800 po załączeniu rusza w lewo (ciągnie wodę do siebie) Można coś zaradzić, czy reklamować w sklepie (jest na gwarancji) tylko jak im to pokazać? Bo nie jest tak za każdym razem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2012 bedzie tylko gorzej. mam dwie ( w tym jedna wlasnie 2800) obie maja problemy ze startem, a jak juz wystartuja to prawie zawsze "w tyl" Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polek Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2012 No właśnie, ze startem też ma problem, a jak ruszy to w lewo. Czyli trzba reklamoć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2012 mysle ze to problem tego modelu a nie egzemplarza Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cviet Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2012 W koraliach problem bywa zazwyczaj banalny. Wewnatrz obudowy delikatnie ponizej srodka wylotu jest wcisniety cos jak wystajacy bolec gumowy. Czesto przy myciu pompy bolec ten wypada o normalnie sie gubi, pompa startuje wpedy na odwrot. Ja to rozwiazuje tak ze po starcie w lewo wciskam pomalu wykalaczke az zacznie dotykac lopatek, delikatnie i pomalu cisne po lopatkach az nie zaskoczy jak powinna. Uwazajcie na te gumki w koraliach. Cytuj 300 litrow: 120x50x55h przod i bok opti, swiatlo 2x150HQI+2x54T5, ok. 40 kg LR, 10kg zwirku koralowego, sump ok.70 l.,odpieniacz LGM 450, obieg Eheim compact 2000, cyrkulacja 2 x Koralia 5200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach