Roman.P Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 Witam. Mam taką rybkę popularnie zwaną coris, ubarwioną jak błazenki. Bandyta straszny. Przez swoją manię przewracania skał zabił mi kilka pięknych korali, między innymi szczepki acropor od seba. Zastawiłem pułapkę z butelki na gada, i nic jest tak płochy i czujny że nie wchodzi do niej. inne rybki wpływają i wypływają po pewnym czasie Nawet złapał się białobrody, który też był w planie do odłowu a ta zaraza nie. Jak go złapać tym bardziej że jest kamikadze chętny na niego. Pomóżcie Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 podobno rekin usypia jak sie go po nosie pomizia Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 Bartek. Zapraszam do miziania. Skrzynka tatry czeka. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek z Pabianic Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 Ja straszyłem od środka siatką a od zewnątrz szybkimi ruchami,kiedy się zaczął bać jak zwykle uciekł w piach,i wtedy siatką wybrałem piasek razem z rybą ,lepsze to niż wystawiać wszystkie skały,są cwane i szybko się uczą jak omijać zagrożenie ,skały przewraca bo żeruję na nich a ma co wybierać,dobrym rozwiązaniem jest przyklejać szczepki Cytuj Zaczynam od początku nie od zera . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 Ta franca jest taka silna że potrafi przyklejone (zawsze kleję szczepki) oderwać od skały. Przetacza skałki 0,5 kg a ma około 10cm długości. Kusza, prąd, granat? Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 haczyk bez zadziorowy ,kawalek zylki i lowic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 Qrde mam tylko sprzęt na dorsza Chętnie oddam temu co go odłowi. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 zmniejsz tylko haczyk :harhar: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 25 Marca 2012 podobno rekin usypia jak sie go po nosie pomizia bzdura.....na mnie to nie działa Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach