Danielj Zgłoś Napisano 26 Marca 2012 Witam Pytanie moje będzie krótkie , choć wiem , że odpowiedzi będą sprzeczne. Choć może nie Czy nano vave box wystarczy zamiast cyrkulacji do akwa 100x80x45cm , z samymi LPS-ami? Teraz chodzi Tunze 6060 i JVP 102 ale dmuchają za mocno, w planie są Tunze 6055 dwie sztuki , ale z racji , że w baniaku jest mało skały , to dwie "bańki" mi nie za bardzo się podobają. A , że widzę na Targowisku , że są boxy na zbyciu stąd moje pytanie do praktyków Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver200 Zgłoś Napisano 26 Marca 2012 Wavebox nie zastąpi w żadnym baniaku cyrkulacji. To tylko taki miły dodatek, chociaż ja nie zauważyłem, żeby zwierzaki jakoś pozytywnie zareagowały po jego dodaniu do systemu. Uroda też za mocno nie grzeszy;.)Nie wiem jakie masz te LPS, ale jeśli nie same eupchillie, to szkoda pieniędzy, bo że jest wavebox będziesz tylko słyszał chlupotanie w kominie i widział po rybach, a tak żadna atrakcja Cytuj Sygnatura;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 26 Marca 2012 Box jako taki sam nie spełnia funkcji cyrkulacyjnych. Bardzo dobrze podnosi brudy z dna, jednak coś musi je jeszcze zamieść aby mały szansę wpłynąć do przelewu. Do tego służą cyrkulatory. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach