TMK Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Jak pewnie wiecie serwisowanie ReefMaxa jest doskonałe. Przekonałam się o tym jak kilkakrotnie ciągle musiałam wymieniac stateczniki do świetlówek. Przyznaję, że po wymianie pokrywy wszystko jest ok od dłuższego czasu. Przechodząc do sedna- Kupiłam termoregulator Termostab duo- taki od grzałki i wentylatorków. Zakup ok 200 zł. Pochodził 3 miesiace i zaczął popiskiwać itp. Zadzwoniłam, dostałam kod klienta. W poniedziałek tak trochę po południu wysłałam. Dzisiaj rano (środa) dostałam. Błyskawicznie i żadnych kosztów... A myślałamże taki serwis dotyczy tylko Reef Maxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Serwis aquaela to bajka Pod tym wzgledem mistrzostwo świata jak do tej pory Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathe Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Potwierdzam, Produkty trafiają im się różne, ale jeśli coś nie działa tak jak powinno, to chwila moment i dostajemy nową sztukę bez gadania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubus10 Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Np.Zepsuł ci się lampka 11w Aquael-a ? 2 min i po sprawie Cytuj W akwarium co dobre nie dzieje się szybko Oprócz zakupu sprzętu i zwierzaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Co-2 Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 jak mają ją na stanie ... Cytuj 12litrów- było,28 grudzień 2011- 9 lipca 2012 216+36sump- było, 9 lipca 2012 160litrów- było, 22 lipca 2013-wiosna 2014 23litry- 05.01.2015-01.08.2015 60litrów 01.08.2015-15.06.2016 240litrów + 112sump- 15.06.2016-01.04.2018 360+240 sump- 01.04.2018 98+64 sump-13.12.2018 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 też mogę potwierdzić Kupiłem w necie multikani. Miał pękniętą pompkę - skończyło się na tym że serwis zadzwonił do sklepu firmowego w Lublinie i załatwił mi wymiane na miejscu - spieszyło mi się. Mistrzostwo świata druga sprawa (nie spieszyło mi się tym razem ). Skończyło sie na tym, że Pan z Serwisu zadzwonił do mnie o 8 rano, żeby detale dograć. Wszystko było by OK, gdyby nie fakt, że godzinę wcześniej położyłem się spać po nocce ))) W każdym razie jeśli serwis - to tylko Aquaela. Choć ostatnio reklamowałem tetrę 700 (starą), po dwu tygodniach kurier (w sobotę ) przywiózł mi tetre w nowej wersji. Też miło z Ich strony. Jak widac, serwis stara sie i dobrze im to wychodzi Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godeusz Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Popierajmy więc co polskie!!! Cytuj Akwarium - aktualnie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Na targach Zoo Exspo zgłosiłem awarię grzałki to do razu dostałem nową.Przypominam sobie też lata wstecz jak siedziałem na pl.rec.akwarium to ktoś z Aquaela monitorował to forum i w razie jak ktoś miał problem z ich sprzętem,brak jakichś części zawsze poratowali i prawie zawsze gratisowo. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Przyznaję, że oprócz aquaela to miałam ze trzy reklamacje sprzętu- zwykle trzeba odesłać do sklepu gdzie się kupowało, oczywiście na własny koszt, potem sprzedawca do producenta (raz nawet za to musiałam zapłacić) potem sporo czekania i dopiero otrzymuję sprzet z reklamacji - zwykle 2-3 tygodnie a raz ponnad półtora miesiąca. Tak więc jak będę miała coś kupić to rozważę aquqela właśnie z tych przyczyn co wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejvix Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 Ja mam pompke, 2x lampka duolight, minikani, 2x decolight, grzałka 75w, odpieniacz PS300. Jak na razie wszystko dziala, oby jak najdluzej. Moglbym pisac co ile warte ale to ze polskie-bezcenne Cytuj Gdy wszyscy wiedzą że czegoś nie da się zrobić pojawia się ten jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to coś robi. Einstein Moje 42l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mehi Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 tez reklamowalam u nich aktynikie. osobiscie bo stwierdzilam ze szybiciej. na stanie niestety nie mieli i Pan niechetnie ale rozkrecil (chyba tylko dlatego ze uparta blondynka stala nad nim) i w 5min naprawil. Cytuj pozdrawia Magda 100l niefoto -start styczen 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach