kotangch Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam jako, ze nowe szkiełko się klei, czas zacząć myśleć o hydraulice, jednak nie chce nakupić masy kształtek, rurek, mufek, i czort wi czego jeszcze, żeby później zalegało w szafie, proszę o poradę co mam kupić i ile, coś w formie listy zakupów. Hydraulika to dwa przeloty 25 i jeden 32 na rewizje, wszystkie w kominie (przeloty AM trzecie od gory) . Powrot pompy z sumpa bedzie w lini pionowej, czyli splyw chce dac przez cala dlugosc sumpa, zeby wpadal w pierwsza komore, po to by pompa miala jak najmniej "przeszkod" po drodze. Spływ dobrze żeby był pod kątem. Pompa to New Jet 2300. Cytuj 300l w obiegu. maxspect razor 160w, aqua nova ncm-3500, 2x tunze 6045, aquaspec white skim 200 z pompą w body. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2012 Cytuj 300l w obiegu. maxspect razor 160w, aqua nova ncm-3500, 2x tunze 6045, aquaspec white skim 200 z pompą w body. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2012 Najlepiej sobie rozrysuj schemat hydrauliki korzystając z pomocy zdjęć elementów hydrauliki zamieszczonych na stronach sklepów internetowych. Ja tak zrobiłem ze skutecznością 95%. http://budmech.com.pl/ksztaltki-do-polaczen-klejonych.html Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2012 Do połączenia rury z przelotem potrzebna jest mufa, czy rurka wchodzi w przelot? Cytuj 300l w obiegu. maxspect razor 160w, aqua nova ncm-3500, 2x tunze 6045, aquaspec white skim 200 z pompą w body. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1oo Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2012 rura wchodzi w przelot Cytuj 500 litrów, Deltec, Lampa - 150W LED, http://nano-reef.pl/...25l-z-mikolowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2012 To jeszcze dwa pytanka, są dwa rodzaje rur pn 10 i pn 16, nie wiem które wybrać? a drugie pyt. czy do połączenia rury z kolankiem potrzebna jest mufa?Skleciłem listę, proszę o weryfikacje Cytuj 300l w obiegu. maxspect razor 160w, aqua nova ncm-3500, 2x tunze 6045, aquaspec white skim 200 z pompą w body. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2012 a tak przy okazji... szukam fainego programu 3d do projektowania rur - w sketchupie mi jakos nie idzie Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1oo Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2012 rura wchodzi w kolanko Cytuj 500 litrów, Deltec, Lampa - 150W LED, http://nano-reef.pl/...25l-z-mikolowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2012 A jaka jest różnica miedzy rurami pn10, a pn16? Cytuj 300l w obiegu. maxspect razor 160w, aqua nova ncm-3500, 2x tunze 6045, aquaspec white skim 200 z pompą w body. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1oo Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2012 PN 10 – do instalacji zimnej wody, PN 16 – do instalacji ciepłej wody użytkowej z cyrkulacją a PN 20 – do instalacji grzewczych Cytuj 500 litrów, Deltec, Lampa - 150W LED, http://nano-reef.pl/...25l-z-mikolowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2012 Czyli pn 10 bedzie ok.? Cytuj 300l w obiegu. maxspect razor 160w, aqua nova ncm-3500, 2x tunze 6045, aquaspec white skim 200 z pompą w body. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2012 PN 10 – do instalacji zimnej wody, PN 16 – do instalacji ciepłej wody użytkowej z cyrkulacją a PN 20 – do instalacji grzewczych oznaczenie PN 10 lub PN 16 mówi nam na jakke ciśnienie robocze jest wykonana rura do akwarium spokojnie wystarczy PN10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach