kenizeg Zgłoś Napisano 1 Lipca 2016 Siema. Jestem z Wrocławia, i zaczynam z morskim. Gdzie wybieracie się na zakupy we Wro? A co myślicie o argus, albo Ikoli? , W Trzmielu byłem parę razy obsługa z dużą wiedzą,ale raczej odpowiadali na odwal się. [może akurat źle trafiłem...?]. Czytałem własnie pozytywne opinie o sklepie w Bielawie, jadnak mam tam kawałek drogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 1 Lipca 2016 W wałbrzychu nie polecam żadnego sklepu. W auchan już parę razy się przejechałem. Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kanio10 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2016 (edytowane) Ja również nie polecam Auchan Wałbrzych. Dość ze ceny masakryczne to i jakoś kiepska. J7z bardziej opłaca się zamówić z Erybki lub JadwigiMorskiej - taniej z dostawą i jakość nieporównywalna Edytowane 5 Lipca 2016 przez kanio10 (wyświetl historię edycji) Cytuj Mój baniaczek - http://nano-reef.pl/topic/77257-pierwsza-solanki-czas-zaczac-walbrzych/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tenshuchiyu Zgłoś Napisano 17 Lipca 2016 Chyba że chodzi o cos małego Byłem w sklepie w Auchanie jakiś czas temu. Wybrałem kawałek skałki. Powiem tak - niestety skała na sprzedaż jest pokryta aiptasią ale można tak jak ja spróbować coś wyhaczyć z baniaków z życiem. Sklep bez rewelacji i faktycznie ceny wysokie, ale da radę coś znaleźć. Cytuj W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie, których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty. Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je. Koniec jest ważny dla każdej rzeczy... Zapraszam do mojego tematu : http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie .... W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2016 Trzmiel we wrocku jest OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2016 Ostatnio byłem w Trzmielu i coraz lepiej to tam wygląda. Ktoś był w Belio.pl od czasu jak wyprowadzili się do nowej lokacji? Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2016 Ja tam jezdze regularnie,moim zdaniem jeden z tanszych sklepow z morszczyzna,biorac pod uwage trzmieli.Gdzie ceny sa wziete z kosmosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2017 Dostanę gdzieś we Wrocku chelmolna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
E mil Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2017 Nie Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej K. Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) No ja dodam że Kakadu koło Korony też zaczyna twardo wchodzić w morszczyznę . Na razie ryby ale ceny przynajmniej normalne Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Maciej K. (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
E mil Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2017 Oni wchodzą od 4 lat i wiecznie im się wszystko sypie Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej K. Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Wiem że mieli parę podejść Ale teraz jest w miarę ok jak na Kakadu. Ceny nie zabijają jak w innych sklepach. Np. w Belio puste akwaria z morszczyzną. Trzmiel nie tani ale wybór w miarę ok Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Maciej K. (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2017 Karol ze 3 tygodnie temu byłem w Trzmielu na Rogowskiej, mieli chelmona w akwarium wystawowym, i wydaje mi się, że drugi pływał w akwariach sprzedażowych. Jutro pracuję z domu, to nie podjadę żeby sprawdzić. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2017 Mam wolne to podjade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2017 W trzmielu mają chitona gdyby ktoś szukał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2017 W trzmielu mają chitona gdyby ktoś szukał. A jaki duzy mniej więcej i w jakiej cenie? Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2017 3 cm 60 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2017 (edytowane) 3 cm 60 zł. Dzięki za info. A to to łazi po skałach czy tylko po piasku? Bo nie mogę wyjść z cholernej zieleniny na skałach. edit: Już wiem Edytowane 5 Stycznia 2017 przez montymick (wyświetl historię edycji) Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 Jak tam Karol zakupiłeś chelmona? Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 Jak tam Karol zakupiłeś chelmona? Część,nie, będą po 12 stycznia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2017 Część,nie, będą po 12 stycznia. Część?? Czyli teraz dziubek z okiem , a za tydzień brzuszek z ogonkiem?? Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gotterdammung Zgłoś Napisano 9 Lutego 2017 Ja polecam wybrać się do Kakadu w C.H Młyn, czyli koło korony... Wystartowali z morszczyzną i to na dobre, można dość regularnie spotkać ciekawe ryby, przynajmniej mnie zawsze zaskoczą rybą której nigdy jeszcze nie widziałem. Ceny, zwłaszcza jak na Wrocławskie realia bardzo przystępne, i co warto podkreślić, obsługa - tu się nie przejedziecie. Prowadzący akwarystykę morską w tym sklepie to jeden z nielicznych sprzedawców którym rzeczywiście zależy na tym aby zwierzęta były zdrowe, a to już nie tak popularne podejście.... Cytuj -UNDER CONSTRUCTION- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorq Zgłoś Napisano 5 Marca 2017 Potwierdzam. Byłem ostatnio i oglądałem Zbiorniki zadbane, ryby i korale zdrowe. Duży wybór i niespotykane często gatunki. Aż przyjemnie patrzeć.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Akwa: 100x55x60h, Sump: 70x45x45, 2xAI Hydra 26 + AI Director, Deltec SC1456, Ecotech Vectra M1, 2x RW-8, 1x RW-4, NP reducing biopelletsTM Syn-Biotic, Balling CZDA+AF Component Strong Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesław Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2017 Ja kupowałem parę razy w IKOLA i nie mogę narzekać . Ryby w dobrej kondycji i bez niespodzianek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 24 Maja 2017 Czy ktos wie gdzie moge kupic we Wroclawiu Chelmon rostratus?Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach