Tester Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2012 Mam chwilowo dostep do systemu SFILIGOI ACLS - podobno najbardziej zaawansowany system kontroli HQI. Problem w tym ze modul MASTER jest sfajczony i mam dwa SLAVE-y. Producent twierdzie ze sterowniki te dzialaja tylko z lampami firmowymi np Infinity XR4 - (zdaje sie ze Snocho ma taka). Lampa od kompletu jest niestety zbyt duza do nowego akwarium wiec kombinuje jakby tu udowodnic ze producent sie myli i ze jednak mozna podlaczyc ACLS do kazdej lampy HQI. Potrzebuje to z kims obgadac. Najlepiej przez telefon (na moj koszt ) Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2012 Ja mam magnetyczne balasty, wiec u mnie ACLS odpada. Teoretycznie ACLS powinien dzialac z kazdym elektroniccznym balastem, ewentualnie kwestia polaczenia sterownika z balastem. Choc tak na prawde z Wlochami nigdy nic do konca nie wiadomo... Cytuj pzdr Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2012 Liczylem na Ciebie Orientujesz sie moze jakie ma znaczenie Master a jakie Slave? Rozumiem ze modul Slave to wlasnie kontroler plus balast elektroniczny. Z niego wychodzi jeden przewod trojzylowy - zakladam ze do zarnika (plus masa). Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2012 Niestety. Po tym jak zobaczylem ceny modulow ACLS dalem spokoj, nie wglebiajac sie w temat. Cytuj pzdr Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
premiero Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2012 Możesz zgłębiać temat, ja na razie na RC znalazłem: The ACLS is a seperate component which is purchased seperately. It can be used on non sfiligoi fixtures if installed correctly. Well, I've got some exciting news!! I just got an e-mail from Aquarium Obsessed and they told me I could use the ACLS with my light fixture; I'd just need a special adapter to hook my wires into that costs $39.99, and I don't need any special bulbs. I'm getting really excited now!! Jason also told me that GHL might be coming out with a dimmable ballast--I do have the Profilux controller so that's always another option. I'll give everything some thought while I start stashing away the cash!! Pytanie teraz - czy ten adapter to tak na prawdę zwykła kabelkologia? Cytuj 300x80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2012 Podlaczylem i zarnik zaswiecil. Problem jednak w tym ze gdy na wyswietlaczu mam moc w procentach to wartosc dochodzi do 200 i mimo ze w ustawieniach zjechalem do maxymalnej mocy zarnika 60% to i tak przy rozpalaniu wartosc idzie do 200. Zarnik swieci bardzo jasno bez podejrzanych dzwiekow. Zastanawiam sie co by bylo gdyby rzeczywiscie okazalo sie ze zarnik dwa razy wiecej "pary" niz powinien. Niby swieci cicho i czysto ale ze wzgledu na moje obawy wylaczam go po ok 45 sekundach. A moze te 200% to tylko umowne procenty i po prostu pokazuja wzgledna wartosc mocy zarnika. To jedna sprawa. Druga to taka ze drugi slave mimo ze sie wlacza i slychac klikanie przekaznikow to nie odpala zarnika. Wszystkie ustawienia skopiowalem z dzialajacego modulu i caly czas lipa. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach