Lucjan11 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 witam dzisiaj zauważyłem jak cyjano porosło moje zoa jak się tego pozbyć? co to zjada? mam 2 turbo i jeżowca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 cyjano z zoa zdmuchnij np. pipeta. Albo pytaj Anta bo on ma cudaka ktory wcina cyjano. Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 usun zoa Zartowalam. Z jakiego powodu pojawilo sie cyjano? Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucjan11 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 usun zoa Zartowalam. z jakiego powodu pojawilo sie cyjano? może z powodu zbyt małej cyrkulacji??? lecz od dawna taka była i nic, dopiero teraz ale jak się zastanawiam ostatni zacząłem używać soli Kenta, może to jest przyczyną a i jeszcze dodam, że pojawiło się tylko na zoa i obok ich VDR, a jakiego ma cudaka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 hahah bardzo fajne pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucjan11 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 hahah bardzo fajne pytanie no wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 miałem na myśli pytanie Grzesia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucjan11 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 miałem na myśli pytanie Grzesia ja też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 Nie mialem wiec sie w temat nie zaglebialem. Chcialbym miec ale nie wiem jak to zrobic. W skrocie czytalem ze nasza ewolucja i rafa nie mialaby bez nich szans. Mysle ze sol nie ma tutaj nic do rzeczy. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 no tak ,jak kolega odpowiedział by skąd wzięło się cyjano w jego zbiorniku to był by to krok milowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucjan11 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 Nie mialem wiec sie w temat nie zaglebialem. Chcialbym miec ale nie wiem jak to zrobic. W skrocie czytalem ze nasza ewolucja i rafa nie mialaby szans. Mysle ze sol nie ma tutaj nic do rzeczy. to co może mieć na to wpływ??? parametry są OK, bo mierzyłem, więc może ta cyrkulacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucjan11 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 no tak ,jak kolega odpowiedział by skąd wzięło się cyjano w jego zbiorniku to był by to krok milowy tego też chcę się dowiedzieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 było mnóstwo tematów w kółko to samo ,nikt Ci ni odpowie bo nikt nie wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucjan11 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 było mnóstwo tematów w kółko to samo ,nikt Ci ni odpowie bo nikt nie wie to jak się tego pozbyć, najchętniej biologicznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 "parametry są OK, bo mierzyłem," my ich nie znamy . Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucjan11 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 "parametry są OK, bo mierzyłem," my ich nie znamy . NO3-10mg/l NO2-0 NH3-0 PO4-0 zasolenie 1,022 temperatura-24,8 coś mam jeszcze podać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Obelix Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 Dokładałeś może jakieś nowe szczepki do akwarium? Jk tak to może na jakieś przyniosłeś Sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 W zasadzie to tak prawdę mówiąc parametry potrzebne nie są. Cyjano występują w każdych warunkach mierzalnych w zbiorniku. A poza oczywiście test po4 Cię kłamie a ty dalej nas... Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucjan11 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 Dokładałeś może jakieś nowe szczepki do akwarium? Jk tak to może na jakieś przyniosłeś Sobie. dokładałem 3 tygodnie temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 Grzesiek cyjano u mnie pojawilo sie jak w ferworze karmienia korali wzbogacilem wode ;P Mialem czerwone - po reefbosterze. Teraz pojawilo sie zielone (miejsami) - po Grotechu ABCM Pilnuj aby cyjano nie wlazilo na korale, niech nie zabiera swiatla - o cudaka pytaj Anta. Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lucjan11 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2012 Grzesiek cyjano u mnie pojawilo sie jak w ferworze karmienia korali wzbogacilem wode ;P Mialem czerwone - po reefbosterze. Teraz pojawilo sie zielone (miejsami) - po Grotechu ABCM Pilnuj aby cyjano nie wlazilo na korale, niech nie zabiera swiatla - o cudaka pytaj Anta. dzięki za pomoc właśnie pipetą zdmuchnąłem cyjano, było go z 5cm grubości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach