darecky3 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 Ale jaja. Dawno takiego tematu nie było. Gościu nie dał rady i zwala winę na odpieniacz. Co będzie następne? Lampa czy czyścik do szyb? Już nie mogę się doczekać... Eeee tam, nie znasz sie... Definitywnie wina odpieniacza....moja oferta aktualna Wiesz tak sobie pomyslalem ze jak ci sie zlamie szczepka to hmmmmm.....lampe tez bym wzial... pozdrawiam Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 Coś mi się zdaje, że jak każdy kretyński temat tak i ten będzie miał wzięcie. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 tak tak napewno wina odpieniacza, nie ma co go trzymac, pakuj jak najszybciej i na poczte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 Eeee tam, nie znasz sie... Definitywnie wina odpieniacza....moja oferta aktualna Wiesz tak sobie pomyslalem ze jak ci sie zlamie szczepka to hmmmmm.....lampe tez bym wzial... pozdrawiam Weź bo leże ze śmiechu pod kompem... Dajmy już spokój bo sie obrazi i nie wyśle i dalej będzie ciągnął na tym złym odpieniaczu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 (edytowane) ja myśle że to zapewne wina odpieniacza i pomp cyrkulacyjnych obiegówke też bym o to posądził --oddać-- Edytowane 16 Czerwca 2012 przez robi (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubek_77 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 zapomnieliście o obsadzie i szkle ;-) ja biorę życie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 Coś mi się zdaje, że jak każdy kretyński temat tak i ten będzie miał wzięcie. Tak największe powodzenie mają chyba właśnie takie gdzie się mocno smród rozchodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 Tak największe powodzenie mają chyba właśnie takie gdzie się mocno smród rozchodzi i co zwabil cie? Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 Tak jak ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 Sporo smiechu Ten odpieniacz zbiera na niemieckich forach kiepskie recenzje. Mimo to nie wydaje sie mozliwe, zeby byl przyczyna smierci kilku ryb w ciagu paru dni. Jego slaba praca, odbilaby sie szybciej na kondycji korali. Swoja droga, to spora odwaga, liczyc na taki odpieniacz przy 250-ciu litrach. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 moze i slabe pienidlo , ale po malych przerobkach, pieni lepiej niz moj poprzedni tmc v skim 400, ktory to dopiero zbieral kiepskie notowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 Podobno wyrzucenie pompy i wstawienie silniejszej daje niezle efekty Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2012 pompa jest 2 razy mocniejsza + Darecky3 zrobil mi zwezke venturi, ktora bije niezla piane. jak dla mojego malego akwarium to w zupelnosci wystarcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2012 jakas gruba ta piana. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darecky3 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2012 (edytowane) tester gwarantuje ci ze piana nie jest gruba a wielkosc pecherzykow rozpoznawalna golym okiem jest o wiele mniejsza niz ta ktora podaje zwezka schurana w modelu 150. Filmik nie przedstawi dokladnie tego co widac golym okiem. Wiem bo sam te zwezke wykonalem i byla pieszczona dobre 2 miesiace do efektu jaki chcialem uzyskac. Seaclone ma taki specyficzny wlot ktory determinuje ruch babli stad nazwa seaclone. Porownaj sobie oryginalna prace. Chyba ze chodzi ci o piane w kubku, to jest efekt ustawienia na ekstremalnie sucha piane. Zreszta zawartosc kubka mowi za siebie no i oczywiscie roznica w halasie ogromna. I najwazniejsza sprawa to taka ze zwezka produkuje dobra piane przy pompie slabszej niz 1000L/h pod warunkiem ze skimmer jest zanurzony w sumpie. Schuran niestety tego nie potrafi. I to mnie wlasnie cieszy Edytowane 17 Czerwca 2012 przez darecky3 (wyświetl historię edycji) Cytuj 122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach