dale Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2015 Silikon akwarystyczny trzyma tło idealnie i ładnie się czyści z szyby Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2015 Oki tylko silikon mi przychodził do głowy. Dzięki za potwierdzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz T Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2015 Silikon nawet ten 100% nie trzyma się pvc. Technologia klejenia pcv polega na rozpuszczeniu zewnętrznych warstw klejonych elementów. De facto klej do pvc to rozpuszczone pvc w rozpuszczalniku. Więc na pewno po czasie silikon odpuści. Ja u siebie w koronie uchwyty rur kleiłem do szkła cyjanoakrylem. I na razie trzyma. Choć nie uznałbym tego za 100% pewne połączenie. Cytuj 600l w obiegu, OPTI z kominem, lampa LED PANDORA HYPERION R2 HYBRID, obieg DC6000, odpieniacz na tunze silence 9430.040, PROFILUX II Ex 2xPh, redox, SMS itp, DP-4 na balingu, sump 80x80x40 + refugium, miękko-LPS-SPS. Naprawimy wszystko co jest związane z elektroniką i nie ucieka na drzewo. Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki. Cuda zajmują mi trochę czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2015 Silikon nawet ten 100% nie trzyma się pvc. Technologia klejenia pcv polega na rozpuszczeniu zewnętrznych warstw klejonych elementów. De facto klej do pvc to rozpuszczone pvc w rozpuszczalniku. Więc na pewno po czasie silikon odpuści. Ja u siebie w koronie uchwyty rur kleiłem do szkła cyjanoakrylem. I na razie trzyma. Choć nie uznałbym tego za 100% pewne połączenie. No to juz teraz nie wiem czym skleić żeby skleić Niby tylko panel wewnętrzny ale pasuje żeby trzymało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarekT Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2015 (edytowane) A może by tak klejem do szkła UV ? Z powodzeniem udało mi się przykleić PMMA do szyby. Edytowane 16 Grudnia 2015 przez MarekT (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 Sprubuję jednak silikonem.. Ale mam następny problem... Nigdzie nie mogę dostać czarnego pcv Niby mają ale duży arkusz ale nie będą mi wycinać... Więć zrobię panel z białego pcv. Tylko czym go pomalować na czarno żeby nic do wody nie oddawało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 w Castoramie kupowałem niebieski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shrimp Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 W Bricomarche mają pcv różne wymiary i kolory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 (edytowane) Albo zasmarowac czarnym silikonem . Ps: ups, z pvc pewnie z czasem pusci, sorry). Edytowane 18 Grudnia 2015 przez Stani (wyświetl historię edycji) Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 Sprubuję jednak silikonem.. Ale mam następny problem... Nigdzie nie mogę dostać czarnego pcv Niby mają ale duży arkusz ale nie będą mi wycinać... Więć zrobię panel z białego pcv. Tylko czym go pomalować na czarno żeby nic do wody nie oddawało? http://plyty.fabertec.pl/ Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriu0 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 Albo z linku wyżej albo firma plastics wycinają bez problemu Cytuj Studencki baniaczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
octavian Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 http://plyty.fabertec.pl/ U nas w castoramie oczy na mnie wystawili że piewsze słyszą co to jest Zamówiłem z linka powyżej. Kupiłem już biały ale jednak poczekam aż we wtorek dojdzie czarny i z niego zrobię... Tnx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
berklej Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 z praktyki do łączenia szkła z PCV najlepszy jest klej Innotec Adheseal. Cytuj początek 300 l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach