Ironista Zgłoś Napisano 8 Lipca 2012 Nie mam M, ale zmierzyłem L - powierzchnia czyszcząca 10x6,5 cm. Tak na marginesie. Dzisiaj że tak powiem, odpaliłem ten czyścik. Jaki ja głupi byłem męcząc się cały czas z jakimś badziewiem no name. Ten patent z pływającą częścią dla mnie bomba. Choć tylko raz się oderwał, ale przegiąłem. 12 mm szyby trzyma bardzo dobrze. Rozwiązanie z tymi dwoma ochronnymi brzegami, żeby nie podchodziło podłoże też super. Jednym słowem - dobry czyścik. Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 9 Lipca 2012 Dzisiaj że tak powiem, odpaliłem ten czyścik. Jaki ja głupi byłem męcząc się cały czas z jakimś badziewiem no name. Dorze wiedzieć, no name pójdzie na złomowisko Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi Zgłoś Napisano 9 Lipca 2012 Ciekawe, czy ta nakładka ze skrobakiem będzie pasowała do czyścika Tunze?? Może ma ktoś tak to "zorganizowane" ? pozdro Grzegorz Cytuj Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano 9 Lipca 2012 Dorze wiedzieć, no name pójdzie na złomowisko Pisałem o tym no name, którego używałem obecnie . Tym który był w komplecie jaki ci przywiozłem, to bym się zaorał czyszcząc obecny zbiornik. Tak na marginesie, nie kupuj nowego, szkoda kasy na wymianę. Trzyma się dobrze szyby i czyści też ok. Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 9 Lipca 2012 brzydzi napisz do BAU bo ja kupiłem mniejszą nakładkę a on większą Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik Zgłoś Napisano 10 Lipca 2012 No to przyszło. JAk zwykle szybko i bez problemów (mała kryptoreklama: z erybki) Zamówiłem wersję JBL Floaty II - M. Czyli do 10mm szyby. Działa doskonale. Zdecydowanie mogę polecić. Natomiast wziąłem do niego też nakładkę Easy Blade i muszę powiedzieć, że jak dla mnie, to ona się nie nadaje do tej wersji czyścika. Jest za szeroka. Nawet jej nie montowałem. Po prostu przez swoją szerokość, całkowicie niweluje wszystkie zalety samego czyścika. Tu mam na myśli jego różne krawędzie z różnych stron. Zamienia czyścik tylko w skrobak.Do większego czyścika lub jak kogoś nie interesuje konstrukcja i pomysł producenta Floaty II, to może będzie dobra. Nakładka będzie wystawiona na targowisku. Cytuj pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ferguss Zgłoś Napisano 14 Lipca 2012 (edytowane) Wczoraj dotarł do mnie JBL Floaty II z nakładką Easy Blade Junior. Trochę mnie trzęsło jak dotarło do mnie po zamówieniu ile wydałem kasy na taką pierdołę... Ale powiem Wam że ta pierdoła robi robotę, niektóre miejsca wcześniej musiałem ostro czyścić ręcznie mocząc łapę w akwarium mocno dociskając do szyby. Czyścik JBL z wszystkim sobie poradził bez najmniejszego problemu, nawet nie musiałem korzystać z nakładki. Zatem spójrz na swój stary czyścik i na JBL, później znów na swój stary czyścik i na JBL. Podobne co? Ale dopiero po użyciu JBL'a zobaczysz różnicę edit: ps. oczywiście ze sklepu co kolega powyżej, powinni dać rabat na hasło NR Edytowane 14 Lipca 2012 przez Ferguss (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldimas Zgłoś Napisano 16 Lipca 2012 No to przyszło. JAk zwykle szybko i bez problemów (mała kryptoreklama: z erybki) Zamówiłem wersję JBL Floaty II - M. Czyli do 10mm szyby. Działa doskonale. Zdecydowanie mogę polecić. Natomiast wziąłem do niego też nakładkę Easy Blade i muszę powiedzieć, że jak dla mnie, to ona się nie nadaje do tej wersji czyścika. Jest za szeroka. Nawet jej nie montowałem. Po prostu przez swoją szerokość, całkowicie niweluje wszystkie zalety samego czyścika. Tu mam na myśli jego różne krawędzie z różnych stron. Zamienia czyścik tylko w skrobak.Do większego czyścika lub jak kogoś nie interesuje konstrukcja i pomysł producenta Floaty II, to może będzie dobra. Nakładka będzie wystawiona na targowisku. Do tego czyscika jest nakladka junior mam ten komplet i jest OK tylko ze ja przed zakupem dzwonilem do rybki i pytalem ktora zamowic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normad Zgłoś Napisano 20 Lipca 2012 Witam wczoraj dotarl i do mnie czyscik JBL II wziolem ten najwiekszy do grubosci szyby 15mm poprostu odjazd nie wiem czemu wczesniej tego nie mialem schodzi wszystko co do tej pory bylo dla mnie uciazliwe (szczoteczka do zebow itp) a teraz cyk i gotowe Polecam wszystki jest warty swojej ceny!! Cytuj 500L OptiW.12mm +sump112L Odpieniacz BubbleKing mini200.Pompa obegowa New Jet 4500L/h , cyrkulacja 2xTunze6095 + multicontroler7096+JEBAO RW15 .oswietlenie Giesemann Infinity 2x250W+4xT5 ok 35kg skaly + 20kg Livesand+ Sera Siporax 3l.Automatyczna doleweka i inne duperele + TM Bio NP Pellets sie kreca.Reaktor Wapnia ala Dastaco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dolars Zgłoś Napisano 8 Maja 2015 Witam, Odgrzeję troszkę temat ale mam pytanie co do tego czyścika a mianowicie do rozmiaru L do szyb 15 mm. Używam go do szyby 10 mm i mam wrażenie ze czasami potrafi zarysować szybę. Może ten magnes jest za silny do szyby 10 mm? Proszę o Wasze pinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 Wiadomo,że za silny to też nie jest dobrze.Ja go miałem do szyby 12mm i często mi odpadał od szyby przy czyszczeniu. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hastoff Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 Szkoda, że ta nakładka jest innego koloru niż czyścik - trochę estetyka cierpi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TataJakubka Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 WItam . Odgrzeje trochę temat a mianowicie jestem początkujący mam Reefmaxa i chciałem też kupić ten czyścik JBL moje pytanie brzmi któy S czy M? z uwagi na to że Reffmax ma grubość szyby 6 mm ( przynajmniej tak podają) to muszę kupić ten mały S? czy jak kupię mocniejszy do 10mm to bedzie za mcno magnes trzymał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hastoff Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 Mam reefmaxa i czyścik JBL wersja M z nakładką i nie uważam, żeby jakoś szczególnie mocno trzymał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TataJakubka Zgłoś Napisano 10 Maja 2015 Mam reefmaxa i czyścik JBL wersja M z nakładką i nie uważam, żeby jakoś szczególnie mocno trzymał Dzięki czyli co można by rozważyć nawet zakup L-ki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olinek94r Zgłoś Napisano 18 Marca 2016 Witam Odswiezam temat Co myślicie o tych dwóch czyścikach? -Mag Float Glass Long -Mag Scraper Large Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Mam ten drugi - zajjebisty . baszurek nadaje mobilnie... Edytowane 18 Marca 2016 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olinek94r Zgłoś Napisano 18 Marca 2016 Mam ten drugi - zajjebisty . A powiedz mi jaką grubość masz szyby ? czy czyścik rysuje szybę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 18 Marca 2016 Szyba 6mm,a porysowac szybe raczej trudno,bo ostrze jest oduniete od wlasciwej powierzcni czyszczacej,dzieki czemu czysci sie nim eleganco szybe przy samej powierzchni piasku. baszurek nadaje mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzemasLKR Zgłoś Napisano 18 Marca 2016 A ja mam ten drugi i porysował mi szkło :/ Cytuj 180L akwa OptiWhite 100x40x45cm, Lampa LED 180W DIY , 68L sump + 30L dolewka i podmiana wody, odpieniacz CoralBox D300 ze sterowalną pompą, obieg Jebao DC3000, grzałka Aquael Gold 200W, cyrkulacja: Jebao RW8, dolewka automatyczna z wydzielonej przegrody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach