thomas kay Zgłoś Napisano 27 Września 2012 moje fotki są "trochę" gorszej jakości niż te wasze. aż wstyd prezentować w jednym zestawieniu z cukierkami. ale jestem ciekaw co o nich sądzicie. zdjęci są z dłuższego okresu czasu, nie robione dziś. Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 27 Września 2012 to są korale ze szczepkowaego akwa nie z ogólnego i to jest bardzo duża różnica Ancik, tak tradycyjnie odbijając piłeczkę, prowadziłeś kiedyś duży baniak szczepkowy przez dluższy czas? Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lizard Zgłoś Napisano 27 Września 2012 Tricolor rozwala, przewalcował mój mózg tam i z powrotem, szok! Miazga! Cytuj Stary reefMAX | Mój kanał na Youtube pozdrawiam Lukas Szendzielarz www.lukas-szendzielarz.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AnT Zgłoś Napisano 27 Września 2012 Ancik, tak tradycyjnie odbijając piłeczkę, prowadziłeś kiedyś duży baniak szczepkowy przez dluższy czas? to tak tradycyjnie Sebastian ale w koło koral to bagienko utrzymaj w ogólnym akwa takiego korala to jest paru ja do tego jeszcze nie doszedłem ale pracuje nad tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 27 Września 2012 Seb, Ty jak walniesz zdjeciami to mozna dalej isc wapno mieszac. U mnie roznie Sebastek, te montiporke rozowa (Samarensis) tez hoduje (z 2 cm od Seba), ale takie kolorki przyjmuje jedynie w super oswietleniu. Mam ja troche z boku i juz jej trudno pomoc. Gratuluje Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 27 Września 2012 Stani: ale te niebieskie po lewej masz czaderskie !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 27 Września 2012 Sebastian ale w koło koral to bagienko utrzymaj w ogólnym akwa takiego korala to jest paru Ancik, albo stawiaj przecinki, albo coś, bo ni chuchu nie rozumiem co chciałes przekazać No więc doszliśmy do tego że nie prowadziłes szczepkarium, więc skąd wiesz że jest jakaś różnica? Hehe tu Cię mam bratku Stani, kurde, te zdjęcia to "w szczycie formy" były robione tego zbiornika, a te niebieskie Twoje to musze mieć!!! Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquaforest� Zgłoś Napisano 27 Września 2012 a mi coś nie polipują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 27 Września 2012 Seb, nie wiem czy niebieskie nie sa od Ciebie ? One tak stoja od 2 lat i nic do gory. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 27 Września 2012 Chyba nie, ale kto wie, trochę tego brałeś ale u mnie takie niebieskie nie były. Tak czy inaczej, jeśli tyle czasu stoją, to ciachnij, zobaczysz jak ruszą Edit. Aquaforest, ta z drugiej fotki też ma polipy, zoba: Cos musisz miec z wodą, na jakiej soli jedziesz? Hehe Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquaforest� Zgłoś Napisano 27 Września 2012 ile minut po włączeniu światła to zdjecie robiłeś ,albo wiem podstawka za ciasna aż jej polipy wylazły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 27 Września 2012 Nie, w dzień robione, serio, ale woda była w tym okresie wytrzepana do zera, taki spacer na ostrzu noża, a polipy jej wylazły ze strachu, bo jej nożyce do propagacji pokazałem Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastek Zgłoś Napisano 27 Września 2012 (edytowane) Pewnie na Instant Ocean jedzie Sorry .. ale nie mogłem się powstrzymać Edytowane 27 Września 2012 przez Sebastek (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium morskie 800 litrow w obiegu, 50kg LR + 20kg LS, Odpieniacz białek: WhiteSkim 250 12x54W T5 Słona woda płynie i coraz bardziej mnie wciąga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 27 Września 2012 Niby troche sa, ale szalu nie ma (zdjecie rano, pod koniec swiecenia) Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 27 Września 2012 Czyli w szczepkowym masz odwrotny cykl swiecenia Stani? Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 Zgłoś Napisano 27 Września 2012 (edytowane) Stani kiedy przyjeżdżasz z tymi niebieskimi do Żukowa na parking? Ja albo Monika będziemy czekać Edytowane 27 Września 2012 przez Jacek56 (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. https://drive.google.com/drive/folders/183aOu0N6pyqhFT6OfeNn0e6RBBvPDdJc SPS = Stability Promotes Success, BEZ=bez zbędnych kosztów Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 27 Września 2012 A jak nie to ja, jak będziesz w morzu to ja Monice podrzucę, spoko Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sushi Zgłoś Napisano 27 Września 2012 zeby tylko nie bylo jak w tym kawale.... - sasiad byl ? a 2 stowy oddal ? )))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 27 Września 2012 To z zającem było Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sushi Zgłoś Napisano 27 Września 2012 a to widze, zze wiesz o co chodzi )) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 27 Września 2012 (edytowane) Z tych niebieskich jeszcze dlugo nic nie bedzie. Nic nie rosna, a szkoda. Sam wiem, jak na takie chocby 2 centymetrowe sie poluje. Na Swieta do samolotu (tak, zrobilem sie wygodny) nic nie wezme. No ale dwa zamowienia mam, takze jest nadzieja. Najgorzej, ze za 2-3 tygodnie akwa przenosi sie do wanny... Nic sie nie martwie, bo Seb lub Jacek poratuja. Ps: Seb, tak, ze wzgledu na pH, nad szczepkami swiece w nocy. Edytowane 27 Września 2012 przez Stani (wyświetl historię edycji) Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 27 Września 2012 Stani, piwem zawsze Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 27 Września 2012 Sie da zrobic. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcosB Zgłoś Napisano 27 Września 2012 Nie rosną bo nie mają stożków wzrostu, widocznie sie odłamały jak je kroili. Zauwazyłem ze jeżeli Acra jest cieniutka i jej ułamiesz stożek wzrostu to oblewa końcówkę i nie rośnie tylko robi się grubsza ale baaardzo powoli. Stani spróbuj zrobic tak jak Seb mówi, ciachnij chociaż jedną! Kolor mają magiczny! Uwielbiam niebieskie i żółte korale. Jeżeli przytniesz grubasa, stożek wzrostu pojawi się natychmiast a wtedy będzie power! Cytuj 1800L + 1500W + SPS = :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik-wawa Zgłoś Napisano 27 Września 2012 a moje , choć focic nie umiem ( ach ten balans bieli :-) ) to tak sobie poczyniają polipami: Cytuj 350l SPS tank, 4xTunze 6095 + Tunze7096, ATI Powercone 200i, Profilux 3ex + ext. module ATI mod 4xT5 39W + LED Cree 162W, DASTACO II Ca reaktor, NP Biopellets Kupuje uszkodzony sprzęt GHL, Tunze etc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach