Skocz do zawartości
Wieczny

Pułapka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ma ktoś pożyczyć pułapkę na ryby bo potrzebuję złapać żółtka bo rozrabia i muszę go szybko odłowić i trafia na targowisko, pokryję koszty przesyłki Zależy Mi Na Czasie.

b63d73112ec74cf8f521afe581428e01u1573a17

Pozdrawiam.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój żółtek jest ufny jeśli chodzi o jedzenie i ogólnie Twoją obecność przy akwarium ?

Ja swojego złapałem w ten sposób, że uciąłem kawał sztywnej siatki z OBI, dosyć duże oczka. Włożyłem do akwarium do połowy wysokości. Siatka musi być przycięta tak żeby Pokolec nie miał drogi ucieczki nie licząc wpłynięcia od spodu. Wyłączyłem cyrkulacje, jak woda uspokoiła się to wrzuciłem troche jedzenia. Żółtek wpłynął od dołu a ja tylko siatke ciach w dół.

Edytowane przez Kośmid (wyświetl historię edycji)

90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej jest nie ufny do mnie jak jestem blisko to mnie kocem straszy, jak rzucam jedzenie to żre jak by nie jadł z tydzień, a zaczyna mi terroryzować ryby.

Pozdrawiam.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prądem go bzzz. Pokolec jest zbyt wygrzbiecony aby dać się złapać w jakieś pudełko.

Może w nocy spróbuj ? Mój Żółtek jest dosyć aktywny ale zamroczony w nocy.

Do stracenia nic nie masz, próbuj :)

post-12437-0-75390800-1345566266_thumb.jpg

90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym wyciol troche pleksy, skleil w kostke do tego zasowa na przod i po problemie. jak policzysz czas przesylki i oczywiscie jak kogos znajdziesz to w tym czasie juz by twoj. silikon schnie 24h czyli jak zaczniesz teraz jutro maz zoltka zlapanego.

4788_4801.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy włożyć siatkę do akwarium na 3 dni. Potem ryby jej już nie widzą i wpływają same do niej za żarciem. Nie ma żadnego problemu z wyłowieniem jakiejkolwiek ryby z gąszcza acropor. Warunkiem jest tylko żeby jadła podawany pokarm. Ostatnio złowiłem babkę i pokolca. Siatka 3 dni i po pierwszej próbie ryby złowione.

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok jutro będę próbował łapać żółtka oby go złapać.

dzięki wszystkim za rady dam znać jak mi poszło.

Pozdrawiam.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja z kolejnym sposobem. Będziesz miał z czego wybrać :thumbup:

Złapałem żółtka i naso normalnie w prostokątną siatkę. Z tym że łapaliśmy we dwóch na cztery ręce. Wyjąłem raptem 4 szt. skały. Były to kawałki leżące na wierzchu i tworzące zadaszenie kryjówek. 10 min. i po sprawie.

PS> Dobrze robisz że odławiasz. Jak już raz zaczął to nie przestanie. Jak sobie pomyślę że mi wybił 3 ryby, a czwarta do dzisiaj jest nerwowa, to żałuję że tak długo dawałem mu szanse. Na razie żółki u mnie nie mają szans na miejscówkę w baniaku.

Edytowane przez Ironista (wyświetl historię edycji)

I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.