rafal19 Zgłoś Napisano 7 Września 2012 a co powiecie na taką sytuację - brak prądu podczas otwartych elektrozaworów... wtedy żaden czujnik, żaden profilux nie pomoże.... można mieć i 10 elektrozaworow ale w momencie 'dolewania' jak zabraknie prądu na 2-3h, albo co gorsza wywali bezpieczniki podczas gdy jestesmy z rodzinka na weekendowym wypadzie ...pozamiatane chociaż wtedy i tak by nic baniaka nie uratowało przez 2-3 dni bez prądu Cytuj akwarium morskie 1000L https://www.youtube.com/watch?v=8D0ij2GB8cE Rowerowe Trasy Masy - blog rowerowy, fotorelacje z wypraw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz Zgłoś Napisano 7 Września 2012 Jak braknie prądu to elektrozawór się sam zamknie kolego. Cytuj 380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 Zgłoś Napisano 7 Września 2012 git, nie wiedziałem Cytuj akwarium morskie 1000L https://www.youtube.com/watch?v=8D0ij2GB8cE Rowerowe Trasy Masy - blog rowerowy, fotorelacje z wypraw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp Zgłoś Napisano 7 Września 2012 (edytowane) Zamknie się pod warunkiem, że jest to zawór NZ (normalnie zamknięty) a nie NO (normalnie otwarty). Akurat te, które sprzedawał Skiba są typu NZ - czyli bez prądu są zamknięte. Trochę mnie nastraszyliście tym zatykaniem się syfem z rur i chyba zamontuję jakiś prefiltr mechaniczny tylko zastanawiam się co dokładnie można dać (nie mam za bardzo miejsca na duży filtr - musi być coś niewielkiego). Jakieś pomysły czego szukać? Edytowane 7 Września 2012 przez rpp (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 7 Września 2012 Zamknie się pod warunkiem, że jest to zawór NZ (normalnie zamknięty) a nie NO (normalnie otwarty). Akurat te, które sprzedawał Skiba są typu NZ - czyli bez prądu są zamknięte. Trochę mnie nastraszyliście tym zatykaniem się syfem z rur i chyba zamontuję jakiś prefiltr mechaniczny tylko zastanawiam się co dokładnie można dać (nie mam za bardzo miejsca na duży filtr - musi być coś niewielkiego). Jakieś pomysły czego szukać? na nowobudowanych instalacjach zakłada się za wodomierzem tego typu filtry Filtr skośny do wody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach