ssj44 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 Oj poczytałem. I widziałem...u kolegi siedzą i nie narzekają. Ty chyba zawsze jesteś na stanowisku że jak o coś pytam to wpierw nie czytałem i nie robiłem wywiadu. Mam ukwiał jaki mam z różnych względów i szukam rozwiązania, wiedziałem że błazenki mogą nie chcieć w nim mieszkać ale to nie znaczy że nie będę próbował by w nim zamieszkały. Więc zamiast robić uwagi które nic nie wnoszą to postaraj się pomóc albo poprostu nic nie mów. Cytuj http://akwariummorskie180.blogspot.com/ http://nano-reef.pl/...ok/#entry590815 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 A no pewno - bo zakładasz wciąż nowe tematy nie czytając poprzednich. Więc rozumiem, że nie przeczytałeś czy nie przestudiowałeś. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ssj44 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 Założyłem temat konkretnie o quadricolorze i błaznach a nie o ukwiałach i błaznach dla mnie jest różnica tobie może nie. Dzięki za pomoc i pozdrawiam Cytuj http://akwariummorskie180.blogspot.com/ http://nano-reef.pl/...ok/#entry590815 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 A ja nauczyłem swojego blazenka który bal się quadri jak ognia. Lub może mnie Sie tak tylko wydaje. nie pochwałę sie jak bo mnie powieście za jajka za znęcanie się nad zwierzętami. Trwało to 3 noce. Efekt jest. Blazenek teraz siedzi w ukwiale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sepher Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 Zastanawia mnie dlaczego ludzie tak koniecznie chcą mieć błazna w quadri.. Rozumiem że to piękny widok, jednak jakoś przekonywanie ryby aby wykazywała konkretne zachowanie mnie nie przekonuje. Moje błazny długi czas ignorowały quadri preferując tarzanie się w alveoporze. Chyba dopiero 3 miesiące później stwierdziły iż quadri jest lepszym tapczanem. Gdy doszedł drugi ukwiał długi czas były wierne temu pierwszemu. Obecnie w akwa jest znacznie więcej ukwiałów i jak to kumpela stwierdziła błazny "zdziwkowaciały" Tzn tarzają się we wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldist Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2013 No ja juz czekam 6'ty miesiąc i nie mogę sie doczekać kiedy się wprowadzą. Narazie nie panikuje ani nie pomagam. Może w końvu się zdecydują. Troche tylko mi ich szkoda bo moje błazny cisną się w szczelinie przy rurce od spływu... Cytuj Zbiornik 250l+50l (narożne,trapez),refugium, biopellets, odpieniacz diy (AQ1200). Obieg NewJet2300. Miękkie + SPS. Oświetlenie LED 200W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ssj44 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 Dlatego kazdy chce mieć błazna w ukwiale bo po pierwsze to piękny widok a po drugie samym błazną będzie lepiej nawet jeśli tego jeszcze nie wiedzą. Cytuj http://akwariummorskie180.blogspot.com/ http://nano-reef.pl/...ok/#entry590815 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shoei Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 Moje błazny hodowlane jak im zaserwowałem ukwiała nawet na niego nie spojrzały. W nocy zamiast spac "jak człowiek" to lewitują pod taflą wody. Wczoraj wróciłem ze świąt patrze w akwarium a błazenek postanowił mi zrobić prezent świąteczny i kima w ukwiale. Narazie jeden się tapla ale drugi to już powinna być formalność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hastoff Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 Mam jak @shoei. Ku mojej uciesze moje hodowlane ocellarisy wprowadziły się na drugi dzień po wpuszczeniu do quadricolora. Obecnie jeden siedzi w ukwiale a drugi pod taflą wody. I bądź tu mądry... są z tej samej hodowli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 Moim błazenkom zajęło dwa dni przekonanie się do ukwiału. Został kupiony gdyż rybcie były męczone przez Pseudocheilinus hexataenia. Jak się zadomowiły na dobre to same stały się terrorystami i nikt im w baniaku nie podskoczy... No ale moje błazenki są niestety z odłowów a nie hodowli (takie małe dzikusy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2014 Moje po śmierci Quadri szukały,szukały... Najpierw Euphylie. A teraz sarco. Ale widok Blazenków w ukwiae to piękna sprawa.... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uciu Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2014 dla mnie też jak są błazenki musi być ukwiał. Całe piękno jak ryba "mizia" się ukwiałem:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shoei Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Ukwiał chyba też się z tego cieszy bo zauważyłem że się ładniej pompuje i na noc się nie zwija tylko pozwala błaznowi spać na materacu. Biedaczysko męczyło się ze 3 miesiące pływając obok i nie wiedząc jeszcze jakie to przyjemne. Edytowane 4 Stycznia 2014 przez shoei (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2014 Mam od roku 3 dorodne quadri . Parę błaznów od dwóch lat . Dopiero od tygodnia wpadły na pomysł i śpią w nocy w briareum . Miałem zawsze z nimi problem bo w nocy skakały jak szalone . Teraz jest spokój Widok super . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irax Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2014 mój quadri po wpuszczeniu siedział troszkę tak że go widziałem teraz niestety znalazł sobie miejsce w norce z której mało co go widać a na dodatek jest to terytorium garbika niestety błazenki nie mają tam wstępu a tym samym nie mają się do kogo przytulić nie ukrywam że chciałbym zobaczyć całą trójkę razem mam nadzieję że kiedyś wyjdzie z tej nory i wszystko będzie ok Cytuj Pozdrawiam. Irek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 no wielkiego Q mam zielonego, zakupiona parka blaznow pilnuje go z zewnatrz tylko : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 zazdroszcze.... moje tępe strzały maja quadri, eufilie, briareum a plywaja wokol cyrkulatora... i wez sie nie denerwuj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 A moje zawsze siedzialy w quadri- zawsze znaczy w starym zbiorniku. Po przelozeniu do nowego baniaka, quadri sam, a blazny w catalaphylli :/ Pare dni temu wytrzepaly go porzadnie od frontu I na szkielecie pierwszy raz od roku zlozyly ikre Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2014 ciężka sprawa z tymi błaznami, aczkolwiek mam nadzieje że zagoszczą w środku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MILeN Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2014 Kuba mam to samo znam ten ból foch w moim quadri mieszka tylko krabik porcelanowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba503 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2014 mój quadri jest samotny i nawet wędrował w poszukiwaniu lokatora, może nawet zauważył błazny obok cyrkulacji i przez to się wkręcił w pompę... na szczęście przeżył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiu9 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 moje błazny zaczęły urzędować, pod ukwiałem haha zamiast w nim hmm dziwna sprawa:D ale najważniejsze że są coraz bliżej, ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 12 Lipca 2014 O dotykaja go? Moze pora na ikre Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 13 Lipca 2014 wyprzedałem quadiego. Za duże straty. Jak mu palma odbiła po dwóch latach i się przespacerował to wywaliłem wiadro szkieletów. Błazny zamieszkały w euphylii Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 13 Lipca 2014 Moje siedzą w sarco, mają i eufilię, miały i quadri... A sarco bronią tak, że nawet kilka korali połamałem, jak mnie jeden, czy drugi dzębną w rękę (skubane wiedzą gdzie boli:() No, a dziś, przy okazji czyszczenia, jeden zwiedził świat zewnętrzny... mianowicie, za ręką wyskoczył i pacną dokładnie 20 cm przed siedzącą na podłodze córą . Na szczęście obyło się bez ofiar Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach