dale Zgłoś Napisano 21 Września 2012 Chciałbym dowiedzieć się jak długo taka ryba żyje, oraz do jakich rozmiarów Wam dorasta ? Ponieważ dziś po wyłączeniu światła (po ok. godzinie od zgaszenia) znalazłem go na dnie martwego - tzn nie ruszał się, nie reagował na siatkę. Kupiłem go jakiś czas temu, na glony nitkowate. Miał ok 10 cm, jadł ciągle. Ostatnio (dwa - trzy dni) siadywał spokojniej w skałach. Nie wykazywał takiego apetytu. Parametry mam stałe, Nie wskazują na zagrożenie z tej strony, inne ryby sobie śmigają bez problemów. Wpuściłem dziś mandaryna, trochę się z garbikiem posprzeczały o półkę skalną, ale bez większych problemów podzieliły się terytorium. Czy jest prawdopodobne że salarias padł ze starości ? Czy raczej innej przyczyny szukać ? 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 21 Września 2012 Dale - prosze korzystaj z wyszukiwarki http://nano-reef.pl/...as-trudna-ryba/ Ten temat zamykam 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach