lukaszra Zgłoś Napisano 22 Września 2012 Siemka powiedzcie mi prosze bo juz slyszalem milion opinii na temat pompy new jet 4500 jedni mowia ze chodzi jak traktor inni ze nie slyszalna ,,,, a jestem wlasnie przed zakupem obiegowki o takich parametrach ,, czy ktos sie moze okreslic ,,?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdew Zgłoś Napisano 22 Września 2012 Praktycznie niesłyszalna. - dwie Tunze Hydrofoamer to przy niej traktory, choć przyznaję że głownie z powodu siorbiącego powietrza. NJ mam przypiętą bezpośrednio w plastikową instalację bez żadnych silikonowych przejściówek. Pzdr Cytuj BK 250, 4 x SOW-20, LED 800W, TEC III NG, Deltec PF 601, ZEOvit-Filter Easy Lift Magnetic M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 22 Września 2012 Mam co prawda NJ 8000 - jest bardzo cicha, miałem OR3500 Aquamedica - to był traktor. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 22 Września 2012 Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rutra Zgłoś Napisano 22 Września 2012 Cicha i bezawaryjna, pracuje obok RD 2500, obie niesłyszalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaczal Zgłoś Napisano 23 Września 2012 Pracuje non stop od grudnia 2010. Przy zamkniętej szafce czasami nasłuchuje czy akwarium działa. Ma bardzo profesjonalny profilowany wirnik, nie jakieś proste łopaty. Praktycznie jej nie wyłączam bo mam bajpas i do karmienia zamykam obieg zaworem. Cytuj 140l + 42l + 12l podmiana; obiegowa NJ4500; cyrkulacja JVP-101; DSR UAPS Zalane 18-11-2010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 23 Września 2012 dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach