luft Zgłoś Napisano 11 Października 2012 Oto dzisiejsze trofeum Nieplanowane grzybobranie Beskid Maly Opienki, zajaczki (odmiana podgrzybkow_), maslaki, podgrzybki p.s. sorki za bledy ale wlasnie klawiature woda sobie zalalem Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 11 Października 2012 a u nas nic grzybow, bylem w niedziele i pusto wrocilem prawie Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Bylem w NRD chyba ze 2-3 tygodnie temu i nie znalazlem ani jednego. Tak zle jeszcze nie bylo. Luft, widze ze gdyby nie opienki, to tez rewelacyjnie nie bylo ? Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek GRZESZCZAK Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Smacznego Opieńki do cytrynówki na zlotach jak znalazł pozdr.Jarek Cytuj akwa 200*70*70 giessemann 3*150 HQI 6*80 T5,tunze mulicontroler 2*6100 +JVP+aqel circulator,calk reactor,obieg DELTEC HLP 8070,odpieniacz DELTEC AP702 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Października 2012 U nas jest prawdziwy wysyp-ruszam w niedziele.Mam nadzieje że też będzie się czym pochwalić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziyo98 Zgłoś Napisano 12 Października 2012 U mnie w domu to juz nie ma gdzie grzybów wsadzać. Opieniek nie zbieramy w tym roku zupełnie - tylko prawdziwki, podgrzybki, kozaki (koźlarze, jak kto woli) i rydze. Gdzie sie nie oglądne to są suszone, marynowane, zamrażarka pełna grzybów. Normalnie masakra Pewno bym tyle tego nie miał, ale moja mama jest na emeryturze i aktualnie nie ma co z czasem robić więc potrafi 2 x dziennie iść na grzyby. Cytuj ----------------- Przeszłość: 30 litrów, 54 litry ----------------- AKTUALNIE: 160 litrów w obiegu (128l + 32l w sumpie),LED DIY, 4 blazny,1 pustelnik,4slimole, 15kg LR, różne miękasy, trochę twardych i niefoto ---------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yendruu Zgłoś Napisano 12 Października 2012 A discosom nie nazbierałeś ?? Cytuj 50x50x40cm, oświetlenie T5 4x24W + led 18W,cyrkulacja: 6,5 tys, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fox Zgłoś Napisano 12 Października 2012 może sukces mały, ale za to na własnej posesji, daleko chodzić nie trzeba i nikt obcy nie zerwie Uploaded with ImageShack.us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Bylem w NRD chyba ze 2-3 tygodnie temu i nie znalazlem ani jednego. Tak zle jeszcze nie bylo. Luft, widze ze gdyby nie opienki, to tez rewelacyjnie nie bylo ? Stani, no na to, że grzybów wg miejscowych nie ma jeszcze to poszedlem na spacer bez koszyka. Opieńki przytuliła mama, sam wolę treściwe w smaku, konsystencji i smaku grzyby Uważam, że jak na półgodzinny spacer to i tak nieźle. Wiadomo, że wiele zależy od danego miejsca jeśli chodzi intensywność wysypu Przez lata jeździłem do miejscowości Krzyż (poznańskie), czy w zielonogórskie i tam można bylo przy odrobinie szczęścia nazbierać grzybów już w sieni lasu Najcenniejszym grzybem dla moich bliskich jest borowik czerwony, zwany potocznie przez nas pociec Smak najwyższych lotów, nieczęsty (mówię o Beskidach). Sprawa zupełnie odwrotnie ma się do tego grzyba na terenach płaskich w Polsce. Grzyb ten sam, nierzadko występujący, ale smakiem w 1/10 nie dorównuje do tego z górskich regionów. sie rozpisałem p.s. Stani - dla mnie wyjście na grzyby i powrót bez prawdziwka, czy kozaka jest nieudany Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 12 Października 2012 A pozbieraj w pol godziny odpienki i tez bedzie dobrze . Lubie grzyby, przede wszystkim zbierac. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 12 Października 2012 opieniek akurat nie przepadam zbierać nawet bo to marna radość - jaka zdobycz, taka satysfakcja Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kojaczek5 Zgłoś Napisano 12 Października 2012 ja byłam w zeszłym tygodniu, grzybów średnio, ale pewnie to dla tego, że po 1h szukano mnie a nie grzybów, gdyż jak zwykle to bywa błysłam ukrytą inteligencją i się zgubiłam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boft Zgłoś Napisano 12 Października 2012 (edytowane) a ja dzisiaj planowalem podejsc na grzyby na podtatrzu, a tymczasem niespodzianka jak na zdjeciu Edytowane 12 Października 2012 przez boft (wyświetl historię edycji) Cytuj Jest : BofT'owe +/- 288l w obiegu; 2x Maxpect Ethereal + ICV6, AquaMedic DC Runner 3.2, Gyre XF-330, Maxspect MJ- SK400, ~30kg rock, 10kg sand. Było : Mój Reefmax - Tunze 9002, 2 x Koralia nano 1600, Newjet1200, 1 x Ati Actinic, Aquablue plus, Aquablue special, ~15kg LR, ~6kg LS - start 13.01.2011 i nowy baniak 20L a w nim troche skałki i żwirku koralowego + krewetka modliszkowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsol Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Byłem w poniedzięlk u nas. Chodziłem z 1,5h i zebralem tylko ze 30 szt podgrzybków, do tego większość juz duża co wskazuje że raczej u nas wysypu nie będzie :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 12 Października 2012 (edytowane) Pod ostrołęką zebraliśmy z damą wiadro 10l w 50minut ale chodziliśmy w upierdliwych miejscach niechętnie odwiedzanych przez zwykłych grzybiarzy. Zbieramy podgrzybki,prawdziwki,kozlaki , inne nas nie interesuja.Nie liczę kani które uwielbiamy panierować i jeść.Co roku sporo ich rośnie w okolicy naszego domku. Jednak szału nie ma I grzyby trzeba zbierać jeszcze w nocy z latarkami mam akurat olighta i tiablo takie konkret no bo przyjdą okoliczni dorobkowicze jakieś Lufty i o 6-7 wyzbierają wszystko. Edytowane 12 Października 2012 przez Ben_sage (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Panicz się znalazł hihi pogrzybki, wiejskie jajka, chleb z Wadowic... życie jest smaczne Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lizard Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Ja ostatnio również byłem i zebrałem cały kosz, nawet borowik się jeden ładny znalazł, pełno kozaków, podgrzybków, zajączków, tylko coś mi się wydaje, że to już ostatki i opieńki ciężko będą miały, bo u nas już rano jest na - Cytuj Stary reefMAX | Mój kanał na Youtube pozdrawiam Lukas Szendzielarz www.lukas-szendzielarz.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAREK75 Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Panicz się znalazł hihi pogrzybki, wiejskie jajka, chleb z Wadowic... życie jest smaczne głodny się zrobiłem Mariusz no co ty ,takie foty z pysznym zapodajesz , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Mariusz,zaraz dostaniesz ode mnie minusa za tą fotkę. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Luft, nie denerwuj ta jajeczniczka! Napisalem; "pozbieraj odpienki" nie opienki. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mehi Zgłoś Napisano 12 Października 2012 A ja myslalam ze temat o grzybkach i rico bedzie Ja to najlepiej poluje na grzyby na bazarze - mam swietna skutecznosc, sprawdzone w sortowni, szybko i przyjemnie Moj luby za to uwielbia wedrowki w lesie i wypatrywanie grzybow. Ja sie nudze po 15min Cytuj pozdrawia Magda 100l niefoto -start styczen 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł B. Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Fox, a jak uważasz, co to za grzyb ten Twój? Pozdrawiam seb (z konta Pawła) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 12 Października 2012 Dobre pytanie Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marioromario Zgłoś Napisano 12 Października 2012 U mnie w domu to juz nie ma gdzie grzybów wsadzać. Opieniek nie zbieramy w tym roku zupełnie - tylko prawdziwki, podgrzybki, kozaki (koźlarze, jak kto woli) i rydze. Gdzie sie nie oglądne to są suszone, marynowane, zamrażarka pełna grzybów. Normalnie masakra Pewno bym tyle tego nie miał, ale moja mama jest na emeryturze i aktualnie nie ma co z czasem robić więc potrafi 2 x dziennie iść na grzyby. no przyjacielu to daj namiary gdzie mamy pojechać :thumbup: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 12 Października 2012 wczorajsze grzybobranie Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach