luft Zgłoś Napisano 17 Października 2012 Tester - jutro to mozesz wyskoczyć niezobowiązująco w koszuli w biało czerwone paski LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 17 Października 2012 (edytowane) tak to troche ze strony niemieckiej wyglada. Trzeba byc naprawde silnym moralnie narodem, zeby pomagac innym. Naturalnie, chodzi tez o to, zeby biedne narody mogly kupowac drogie produkty. Mimo to przyznaj, trudno jest sie doszukac analogii w polityce narodow, ktorym w tej chwili Niemcy pomagaja.Nie jestem tak bardzo za Niemcami, choc swoja postawa mi imponuja. Bardzo oczekuje takiej samej reakcji na ich propozycje, jak chocby podlizywanie sie Amerykanom. Kiedys moze i Polacy zrozumieja, ze wojna byla 67 lat temu...i nadszedl czas na wspolprace z sasiadami (tez ze wschodu) a powstania sa pieknym (w mniemaniu Polakow) gestem w kierunku niepodleglosci. Tej niepodleglosci nikt na siecie nie smie kwestionowac, tylko te berety musza o tym wiecznie przypominac, bo im naped spod moheru odetna. NRD pociagnelo Niemcy w dol, ale mimo to Niemcy czuja sie winni rozpetania wojny, probuja to naprawic i zyskac zaufanie sasiadow. Z Polska jest zupelnie inaczej niz z Francja. Tu dzieciaki wyssali z mlekiem matki nienawisc do nich i chyba trzeba bedzie odczekac jeszcze jedno pokolenie, az emocje opadna. Warszawa w tym przoduje. Jest pare miast, ktore powoli zaczynaja sie smiac z tego nastawienia. Rowniez hamburska Polonia. Takich betonow nie przekonasz i zreszta nie ma takiej potrzeby. Trzeba być naprawdę "silnym moralnie" narodem żeby uwierzyć w ideologię naćpanego amfą starego dziada z alzheimerem. Mam bardzo "rodzinne" podejście do "sprawy niemieckiej" i sobie nie życzę żeby mnie i moich przodków nazywać "betonami" za to, że niemcy ich mordowali, bili, opluwali, gwałcili i zniszczyli ich ukochany czerniaków... Nie życzę też sobie żeby nazywać mnie moherowym beretem. Niemcy powinni zapłacić Polsce odszkodowania wojenne. Nie zapłacili nam ani grosza więc jeżeli są tacy honorowi to niech się zachowają... Edytowane 17 Października 2012 przez nanokaczor (wyświetl historię edycji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ritter Zgłoś Napisano 17 Października 2012 Ritter, tak to troche ze strony niemieckiej wyglada. Trzeba byc naprawde silnym moralnie narodem, zeby pomagac innym. Naturalnie, chodzi tez o to, zeby biedne narody mogly kupowac drogie produkty. Mimo to przyznaj, trudno jest sie doszukac analogii w polityce narodow, ktorym w tej chwili Niemcy pomagaja. Nie jestem tak bardzo za Niemcami, choc swoja postawa mi imponuja. Bardzo oczekuje takiej samej reakcji na ich propozycje, jak chocby podlizywanie sie Amerykanom. Kiedys moze i Polacy zrozumieja, ze wojna byla 67 lat temu...i nadszedl czas na wspolprace z sasiadami (tez ze wschodu) a powstania sa pieknym (w mniemaniu Polakow) gestem w kierunku niepodleglosci. Tej niepodleglosci nikt na siecie nie smie kwestionowac, tylko te berety musza o tym wiecznie przypominac, bo im naped spod moheru odetna. NRD pociagnelo Niemcy w dol, ale mimo to Niemcy czuja sie winni rozpetania wojny, probuja to naprawic i zyskac zaufanie sasiadow. Z Polska jest zupelnie inaczej niz z Francja. Tu dzieciaki wyssali z mlekiem matki nienawisc do nich i chyba trzeba bedzie odczekac jeszcze jedno pokolenie, az emocje opadna. Warszawa w tym przoduje. Jest pare miast, ktore powoli zaczynaja sie smiac z tego nastawienia. Rowniez hamburska Polonia. Takich betonow nie przekonasz i zreszta nie ma takiej potrzeby. Mi Niemcy niczym nie imponują. Po prostu jest to przykład stosunkowo dobrze poukładanego społeczeństwa i tyle. Bez tego poukładania nie ma co marzyć o przewidywalnym rozwoju. Co do Francja vs. Polska i stosunków wzajemnych z Niemcami to z tego co pamiętam by żołnierze Wehrmacht-u jeździli na urlopy do Polski a do Francji chętnie. To co napisałem poprzednio o kondycji firm w Niemczech nie było peanem na ich cześć lecz zestawieniem przewag jakie posiadają nad polskimi firmami. To samo dotyczy urzędów. Efekt będzie taki, że choćby linie kolejowe w Polsce bedą budowane przez Niemców bo Polacy po prostu nie wygrają przetargu zgodnie z zasadami jakie nakłada UE odnośnie zamówień publicznych. Nie będą musieli się uciekać nawet do metod jakie zastosowali w przetargu dla Deutsche Bahn, który wygrał a jakże... Siemens a Anglicy dostali białej gorączki... a nie kontrakt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 17 Października 2012 Nie mają kasy euroland ich wykończyło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 17 Października 2012 juz dawno po meczu, temat schodzi na psy że już o podjazdach nie wspomnę... dlatego zostaje zamknięty. Dla każdego Nospa i do wyrka. Ave Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach