Tsol Zgłoś Napisano 24 Października 2012 Witam, Czy ktoś uzywa tego preparatu do zmniejszenia NO3 ? Czy oplaca się to lać do zbiornika ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 24 Października 2012 (edytowane) Do zbiornika nie lalem, ale prowbowalem doslownie doustnie u kolegi ktory leje. On mowi ze zadowolony, moj jezyk mowi ze to wodka ocet i cukier. Roztwor w butelce napeno nie ma 40% co nie zmienia faktu ze produkt spelnia swoje zadanie - karmi bakterie Edytowane 24 Października 2012 przez Grzegorz Dyzma (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snakecharner Zgłoś Napisano 24 Października 2012 sorry za off-top To już wiemy Grzesiek skąd ta mina na avatarze :-) Cytuj 430 lit + 200 lit sump ,Oświetlenie kessil A360WE ,Tune Blue Mini Bubble King 160 (pompa eheim) ; AM OR 3500-obieg; :-) cyrkulacja x 50 Start 28.10.2012 600 lit + 200 lit sump; 2*39 T5 + 6x 80 T5; Mini Bubble King 160 (pompa eheim) ; AM OR 3500-obieg; 2*4500+1*5000+1x12000- cyrkulacja; Start 21.07.2009 Koniec 01.10.2011 Jeszcze wrócę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 24 Października 2012 Działa, działa, sprawdzone przez wielu, spokojnie możesz lać. Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsol Zgłoś Napisano 24 Października 2012 A jak to się dozuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 24 Października 2012 Do opakowania masz dołączona dokładną instrukcje. Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa Zgłoś Napisano 24 Października 2012 (edytowane) 88zł za vodka method w w ładnym opakowaniu? Złoty interes. Edytowane 24 Października 2012 przez nanorafa (wyświetl historię edycji) Cytuj Kostka 100x100x50cm, Oświetlenie: 12 x 39W, ATI Sunpower Cyrkulacja: 2 x Tunze 6095, 1x Tunze 6055 Obieg: NewJet 4500 Reaktor Ca, DIY Sól: Tropic Marine Pro Reef, RedSea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 24 Października 2012 88zł za vodka method w w ładnym opakowaniu? Złoty interes. w polsce wodka tania to mozesz miec szoki w jUKej, 0,5 wodki okolo 12 a za 0,5 nopox zaplacilem ostatnio 7,99 .... Tsol - działa ale musisz miec odpieniacz , lejesz w zaleznosci od poziomow no3 i po4 w akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsol Zgłoś Napisano 24 Października 2012 Czyli to jest podobne do vodka method ? Czy można stosować to tylko do chwili obniżenia NO3 ? Czy jak wtedy przerwę tą metodę to znowu mi skoczy NO3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reefbos Zgłoś Napisano 24 Października 2012 Czy jak wtedy przerwę tą metodę to znowu mi skoczy NO3 ? To nie będzie akcja jednorazowa. Musisz konsekwentnie podawać ten środek. Przykładowo podam, że ja do swojego mini zbiornika wlewam codziennie 1,3 ml. Generalnie dawka zależy od bieżącego poziomu NO3 i PO4 - masz tabelkę w instrukcji i na pojemniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Mam takie pytanie do używających,czy dawki lejecie z ręki jednorazowo czy rozbijacie na mniejsze dawki?I czy przy podawaniu odpieniacz ma chodzić na mokro?czy lepiej sucho? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Ja daję jednorazowo. Nie zauważyłem,żeby praca odpieniacza miała jakiś wpływ na ten środek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BYNT Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Leję jednorazowo, do sumpa Cytuj Mój zimowy antydepresant: 140x70x45h OW, BK 180, Balling, cyrk. 2xVortech MP40W, 1xVortech MP10, 2x RW 15, ATI Sunpower 8x54W, bez sumpa, ULNS, 90% SPS, 10% LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Dwa razy dziennie po 1ml do pierwszej komory z siporaxem /reefmax/. Wcześniej lałem do ostatniej i robiły mi się białe gluty na grzebieniu. @Grzegorz, ja bym tego nie próbował bo po tym szybko się ściemnia (methanol) Edytowane 16 Listopada 2013 przez petrus1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 No nic zapodałem pierwszą dawkę,i mam dziwne wrażenie że z akwarium wydobywa się zapach metanolu,alkoholu tudzież czegoś dziwnego,mieliście podobne odczucia po wlaniu pierwszej dawki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Tak, u mnie jest dokładnie taki zapach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BYNT Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 NO3PO4x zawiera metanol i kwas octowy więc jak ma inaczej śmierdzieć...? Cytuj Mój zimowy antydepresant: 140x70x45h OW, BK 180, Balling, cyrk. 2xVortech MP40W, 1xVortech MP10, 2x RW 15, ATI Sunpower 8x54W, bez sumpa, ULNS, 90% SPS, 10% LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmielu243 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Zapach nie jest taki zły, liczy się efekt. Używam tego środka dość długo i w moim baniaku zaskoczyło, osobiście uważam że to dobry środek. Cytuj Red sea max 250 ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2013 Wali acetonem ale zapomniałem co to glony. Ważne aby nie przekroczyć wskazanej dawki bo zaczną Ci się pojawiać gluty bakteryjne. Środek ma pewną bezwładność tzn.pierwsze efekty widać po ok.2 tygodniach więc wiesz, węgiel na wstrzymanie i odpieniacz na mokro na początek. Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2013 Dozujecie dodatkowo bakterie do zbiornika przy podawaniu NO3PO4X? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2013 co 2-3 tygodnie ampułka biodigest Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witek2000 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2013 ja dozuje -srodek trzyma mi w ryzach no3 i po4 -wazne!- stosowac zgodnie z instrukcja;) pozdr W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2013 Nie mógł u mnie zaskoczyć ten produkt przez dłuższy czas,trochę kombinowałem i dopiero po zejściu z kh do poziomu poniżej 7 produkt zaskoczył i No3 zaczęło lecieć,i w sumpie pojawiły się gluty bakteryjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olinek94 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2015 (edytowane) Witam Chce stosować NO3PO4x i tu mam pytanie W instrukcji jest napisane ze trzeba usuną absorbenty, czy moge zostawić phosguard ? Edytowane 5 Listopada 2015 przez olinek94 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olinek94 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2015 Witam ponowie pytanie czy ten preparat można użyć z phosguard bo mam problem z okrzemki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach