Edek Zgłoś Napisano 24 Października 2012 Witam Czy ktoś kto miał lub ma ta centropygę może podzielić się wiedzą na temat jej zachowań wobec koralowców ? Rozpatruję zakup tej rybki ale nie jestem pewny czy moje sps-y to przeżyją Cytuj 500 litrów uruchomione 07.2010 3xPS100W cyrkulacja:2xjvp102,tunze 6105,obieg NewJet6000,odpieniacz SC2060 350 litrów 3-letnie Reefmax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 24 Października 2012 Mialem - padla podczas ospy... Moja korali nie skubala, ale to o niczym nie swiadczy. To sa cechy osobnicze a nie gatunkowe. Z centropyge jest loteria. Gonila natomiast inne ryby, zwlaszcza nowe. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edek Zgłoś Napisano 24 Października 2012 Mialem - padla podczas ospy... Moja korali nie skubala, ale to o niczym nie swiadczy. To sa cechy osobnicze a nie gatunkowe. Z centropyge jest loteria. Gonila natomiast inne ryby, zwlaszcza nowe. Czyli loteria Cytuj 500 litrów uruchomione 07.2010 3xPS100W cyrkulacja:2xjvp102,tunze 6105,obieg NewJet6000,odpieniacz SC2060 350 litrów 3-letnie Reefmax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 24 Października 2012 jak z wiekszoscia Centropyge. Dodam jeszcze ze pozniej do akwa trafila C.loriculus. I ona bardzo skubala korale. Zaczalem ja jednak regularnie karmic i po miesiacu odpuscila skubanie. Mozliwe ze to nawyk z wolnosci gdzie ryby w zasadzie sa ciagle glodne i musza zerowac caly dzien. Przy regularnym karmieniu mozliwe ze nie bedzie skubania. To jednak tak luzna hipoteza Pozdro Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edek Zgłoś Napisano 24 Października 2012 jak z wiekszoscia Centropyge. Dodam jeszcze ze pozniej do akwa trafila C.loriculus. I ona bardzo skubala korale. Zaczalem ja jednak regularnie karmic i po miesiacu odpuscila skubanie. Mozliwe ze to nawyk z wolnosci gdzie ryby w zasadzie sa ciagle glodne i musza zerowac caly dzien. Przy regularnym karmieniu mozliwe ze nie bedzie skubania. To jednak tak luzna hipoteza Pozdro Dzięki Myślę ,że jednak spróbuję z tą rybą a co będzie to się zobaczy Cytuj 500 litrów uruchomione 07.2010 3xPS100W cyrkulacja:2xjvp102,tunze 6105,obieg NewJet6000,odpieniacz SC2060 350 litrów 3-letnie Reefmax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam_Szczecin Zgłoś Napisano 25 Października 2012 Ja mam C.loriculus. Nie skubie SPSów ale jest regularnie karmiona. Bardzo lubi kryl w płatkach jak i mrożony. Chętnie wsuwa również lasonogi. Po jakimś czasie dopuściłem inną centrypoge (teraz nazwy nie pamiętam) i loriculus ją niestety wykończyła. Od tamtej pory nie dopuszczam żadnych centrypog. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach