lukaszra Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 Czy ktos wie czy tam naprawde sa kamienie zeovitu ?? to jest czysty mineral zeolit czy jakos modyfikowany ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 Mr Pohl wie Podobno mieszanka naturalnych zeolitow. A po co Ci to wiedziec? Szukasz podrobek? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 zeolit to ogólna nazwa, różne kamole różne związki pochłaniają. Różne wyrobiska, rożne składy chemiczne różne działacie. Te które są sprzedane jako zeovit są, powiedzmy, wyselekcjonowane dla akwarystyki morskiej, niektórzy próbowali zastąpić zolitem do słodkiego ale z tego co wiem nie działały. Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 niee no pytam bo sam zeolit mozna dostac normlanie do kupienia i z opisow pochlania wszystkie zwiazki jak ten paczkowany ze sklepow akwa''' skad moje pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 Kup, spróbuj, opisz. Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 Łukasz, bardzo czesto opisujesz swoje problemy w akwarium. Chcesz zaczac nowa metode? To rob tak jak KZ przykazal a Ty juz na wstepie kombinujesz jakby tu zrobic inaczej niz w instrukcji. Moze wlasnie stad Twoje problemy? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 Gdzieś kiedyś czytałem, że "normalne" zeolity, które w handlu są od dawna wciągają wapń, dlatego nie mają zastosowania w akwarystyce morskiej, natomiast "wyselekcjonowane" zeolity, czyli te które możemy stosować, wciągają jak każdy wie w głównej mierze potas. Cytuj Pozdrawiam Dominik Grabowski Było 410 l SPS PROJECT 21.09.2007 - 20.06.2009 Później sie działo Cisza..........,ale............. ............jeszcze powrócę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 Łukasz, bardzo czesto opisujesz swoje problemy w akwarium. Chcesz zaczac nowa metode? To rob tak jak KZ przykazal a Ty juz na wstepie kombinujesz jakby tu zrobic inaczej niz w instrukcji. Moze wlasnie stad Twoje problemy? JA TYLKO PYTAM !! pozatym to nowe akwa jeszcze nie wystartowalo ,,, dlatego pytam przed a nie w trakcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 25 Listopada 2012 takie cos znalazlem w poradniu KZ .....Nasza mieszanka sklada sie z trzech roznych zeolitow. Zostały one wybrane pod kątem właściwości absporpcyjnych występujących w akwarium związków organicznych takich jak PO4 i NO3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach