AquaManiac Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Po pierwsze to mit, że krewetki jedzą wyłącznie małe egzemplarze, jak je przyciśnie to zjedzą wszystko. Po drugie, 4 krewetki to prawie za duzo na te objetosc, na pewno nie trzeba więcej wsadzać. Po trzecie żadnych Chelmonów czy innych brzydali, jak Aiptazje zaczęly znikać, to znaczy że krewetki zaczęły je jeść, więc jedynie kwestią czasu jest, kiedy zjedzą wszystko. Głodne krewetki i aiptazje, to zawsze kończy się tak: Jeśli tak nie jest,to znaczy ze krewetki nie są głodne. Kropka. Edytowane 29 Stycznia 2013 przez AquaManiac (wyświetl historię edycji) Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireck Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2013 A ciekaw jestem czy podczas tego filmu rozsiała się mnogo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2013 Ciekawe jak doprowadzić w ogólnym krewetkę do stanu głodnego ? Przy założeniu że nie chcemy głodzić ryb. A co "mitu" że krewetki nie jedzą dużych aiptasii, to ciekawe czemu powtarza się w sporej liczbie postów ? No i pomijam już fakt, że u mnie duże sobie rosły spokojnie, a małych nie widziałem. Mimo fizycznego niszczenia dużych. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2013 Kochani. Jezeli chodzi o moja walke to ja caly czas powrarzam ze czekam:) Nie niecierpliwie sie,nie karmie w ogole wiec krewetki MUSZA jesc aiptasie.. Wiec jest wszystko ok. W sobote zlot-moze wroce z brzydalem:) Nie panikujcie bo ja jestem spokojna;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2013 Tylko nie przegap momentu kiedy zniknie ostatnia aiptazia bo 4 głodne krewetki to nie żarty, ja w 2 dni straciłem wszystkie zoa. P. Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Nawiazujac do tematu - wczoraj wpuscilem do reefmaxa dwie wundermani, 40 % rozyczek (czyli 2 szt ) zniknely baszurek nadaje mobilnie... Edytowane 29 Stycznia 2013 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 14 Marca 2013 Jak tam idzie walka ? są jakieś postępy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 14 Marca 2013 Moja walka? Nie ma już akwarium ale dziękuję za troskę Odpowiedź: Wundermani załatwiają sprawę - trzeba tylko duużo cierpiwości no i zero karmienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach