rekin Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 Jako, że już zbliża się ten dzień to czy ma ktoś dobry i sprawdzony przepis na pączusie ??? Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skala Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) Ja mam co roku 60tys paczkow w tlusty czwartek wyrabiam Sent from my LG GT540 using Tapatalk 2 Edytowane 2 Lutego 2013 przez Skala (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 112L 80x35x40 + 22L sump Odpieniacz DIY, Oświetlenie: 2x24W T5, 21W Led Cyrkulacja :Koralia nano 900, JVP-100 2500L.Jakis sunsun 650L Obieg: Eheim 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 Skala-witam w klubie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 Zamiast się chwalić poproszę przepis Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 A po co,tez chcesz robić 60tyś.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snajpa Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 Też przygarnę przepisik w zeszłym roku robiłem donuty z netu i wyszły nawet nawet. Tylko że pierwszego dnia były jadalne a potem to już ciężko było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skala Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 A więc tak.... Ciasto drożdżowe na pączki nie może być za bogate. bo będą szybko się paliły a w środku będą surowe Podstawowy przepis taka żelkazna zasada cukiernika (ciasto metodą 2fazową) 1kg mąki 10 dkg tłuszcz 5dkg drożdże 5-10 dkg cukru ja proponuję 10 będzie szybciej rosło pożywka dla drożdzy 1dkg sól 2jajka woda do konsystencji ( zależy od mąki najlepiej 500typ) 1.Mąkę wsypujemy do miski 2 Na Srodku robimy dzirkę dajemy drożdże i część cukry 1/4 3 Dodajemy trochę wody i mieszamy ten cukier drożdże i trochę mąki tak żeby było rzadkie ciasto na środku i posypujemy mąką 4 Jak mąka popętka to ciasto w środku zacznie rosnąć dodajemy jajka rozpouszczoną margaryne i sól 5Dodajemy wodę i meszamy ciatko 6 Ciasto musi być w miarę sztywne ale nie za bardzo 7 Po wyrobiieniu ciasta zostawiamy na 25 minut 8 Wyrabiamy znowui znowu zostawiamy na 25minut 9Wyrabiamy znowy i zostawimy na 25 minut 10 Dzielimy na kęsy około 4dkg 11wyrabiamy pączki (można zwinąć z marmoladą albo póżniej workiem z tynką napełnić)i zostawiamy do wyrośnięcia 12 Tłuszcz najlepiej specjalny do smażenia typu planka lub inny frytura smalec też się nada ale nie każdy lubi 13 180 C Czyli ile fabryka da 14 Smacznego Cytuj Akwarium 112L 80x35x40 + 22L sump Odpieniacz DIY, Oświetlenie: 2x24W T5, 21W Led Cyrkulacja :Koralia nano 900, JVP-100 2500L.Jakis sunsun 650L Obieg: Eheim 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) tylko z nadzieniem kiepsko się smażą, przy 180 na zewnątrz się palą, a w środku surowe prawdopodobnie przez nadzienie. Edytowane 2 Lutego 2013 przez rekin1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skala Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 za bogate ciasto cukier w cieście się pali tak trzeba skręcić żeby nie wyleciało najlepiej twardamarmolada 16 lat jestem cukiernikem i 175 180 najlepsza temperatura pączek musi być bardzo wyrośnięty jak nie będzie też będzie surowy w środku Cytuj Akwarium 112L 80x35x40 + 22L sump Odpieniacz DIY, Oświetlenie: 2x24W T5, 21W Led Cyrkulacja :Koralia nano 900, JVP-100 2500L.Jakis sunsun 650L Obieg: Eheim 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snajpa Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 tylko z nadzieniem kiepsko się smażą, przy 180 na zewnątrz się palą, a w środku surowe prawdopodobnie przez nadzienie. Są takie specjalne marmoladki - nie są wodniste tylko jak kit:P i się ładnie pączusie pieką z nimi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 Jako ze cukiernik ze mnie żaden do dziękuje bardzo za przepis - poproszę pączki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snajpa Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 Wa1ker w lidlu mają kozackie pączki:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skala Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 Filmik z tamtego roku http://new.rtvlubuska.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=2827:kronika-lubuska-16022012&Itemid=121 Ten cukiernik co się wypowiada to Ja Cytuj Akwarium 112L 80x35x40 + 22L sump Odpieniacz DIY, Oświetlenie: 2x24W T5, 21W Led Cyrkulacja :Koralia nano 900, JVP-100 2500L.Jakis sunsun 650L Obieg: Eheim 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2435GDTE Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 Ja mam co roku 60tys paczkow w tlusty czwartek wyrabiam Sent from my LG GT540 using Tapatalk 2 witam powiec skała w którtej cukierni pieczesz tyle pączkó? )))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 a jak zrobić dobry lukier ??? tylko woda z cukrem pudrem ?? Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skala Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 Tak ale zalewasz puder woda nie mieszasz pozwalasz jej wchlonac w puder po 30min odlewasz nadmiar wody mieszasz i masz lukier Sent from my LG GT540 using Tapatalk 2 Cytuj Akwarium 112L 80x35x40 + 22L sump Odpieniacz DIY, Oświetlenie: 2x24W T5, 21W Led Cyrkulacja :Koralia nano 900, JVP-100 2500L.Jakis sunsun 650L Obieg: Eheim 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 Tak ale zalewasz puder woda nie mieszasz pozwalasz jej wchlonac w puder po 30min odlewasz nadmiar wody mieszasz i masz lukier Sent from my LG GT540 using Tapatalk 2 do tej pory jak mieszałem wychodził albo rzadki albo bardzo gęsty, ciężko było trafić w proporcje Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snajpa Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) Skala a z tych proporcji to ile sztuk wyjdzie? I czy masz przepis na dobre faworki? Aaa i czy ciasto łapą czy mikserem wyrobić? Edytowane 2 Lutego 2013 przez snajpa (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skala Zgłoś Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) To zalezy jakhie duze okolo 4dkg pewnie z40 wyjdzie Trzeba tylko pamietac zeby bylo w kuchni bardzo goraco zeby skory nie zlapaly bo nhge urosna Wyrabiamy reka Ciasto musi byc pulchne jak cy.... Sent from my LG GT540 using Tapatalk 2 Edytowane 2 Lutego 2013 przez Skala (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 112L 80x35x40 + 22L sump Odpieniacz DIY, Oświetlenie: 2x24W T5, 21W Led Cyrkulacja :Koralia nano 900, JVP-100 2500L.Jakis sunsun 650L Obieg: Eheim 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snajpa Zgłoś Napisano 5 Lutego 2013 Według przepisu Skaly Robione dziś bo jutro nie będzie czasu;d Pudrowane z marmoladą i z nich jestem średnio zadowolony Czekoladowe z wiórkami kokosowymi są puste w środku - czekoladka wystarczy Jak na pierwsze pączki to poszło w sumie nieźle *nie patrzeć na dane z aparatu bo nie ustawiony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 5 Lutego 2013 mniam! ehhhh jeszcze tylko dwa dni i poszaleje a potem rower i się spali Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agnieszka S Zgłoś Napisano 5 Lutego 2013 Skorzystałam z przepisu - super wyszły Cytuj http://nano-reef.pl/topic/73719-375l-euphylliowo/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) mniam! ehhhh jeszcze tylko dwa dni i poszaleje a potem rower i się spali później będziesz musiał z tydzień biegać aby spalić kalorie Edytowane 5 Lutego 2013 przez rekin1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 5 Lutego 2013 No niestety jestem "słodkolubny" i tłusty czwartek to moje święto Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snajpa Zgłoś Napisano 5 Lutego 2013 Ja tak samo, wyszło mi 30 sztuk już 5 skonsumowałem A w czwartek pewnie pójde do cukierni po pączki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach