Molotok Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 Kupiłem wczoraj dwa małe błazenki czy to normalne ,że pływają cały czas w jednym miejscu ?. I jeszcze pytanie jak często i w jakiej ilości je karmić mrożoną artemią ?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 jesli nie masz ukwiala to proces zadomowienia moze trwac dlugo az osiada na jakims innym koralowcu lub wcale ... wtedy wlasnie beda raczej w ktoryms rogu akwarium . Jaka masz obsade ? Ogolnie ja karmie ryby 2 razy dziennie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Molotok Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 (edytowane) obsada raczej mała dwa błazenki , dwa ślimaki i krab mitrax Edytowane 3 Marca 2013 przez Molotok (wyświetl historię edycji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 to niestety mysle ze beda tak sie zachowywac dopoki nie osiedla sie w jakims koralowcu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tylib Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 Jest opcja że cały czas będą takie osowiałe:) Ja kupiłem ukwiała to go olały.. aż w końcu został jeden i zamieszkał w rhodactis:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomorbk Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 a mozna jakos ukierunkowac blazenki na ukwiala? mam 2 ukwialy a blazenki juz od miesiaca nie chca nigdzie sie zadomowic tylko plywaja z innymi rybami.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 dlatego ja swoje z reefmaxa odlowilem ...... wiedzialem ze nie bede mial ukwiala a osiedlil sie w plerogyrze stresujac koralowca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 Lepiej zeby znalazly cos do spania, bo sie wykoncza. I zalezy jaki ukwial, bo jak glodny to blazenki czasami maja stresa ze skoncza w nodze, a niena kolderce... Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomorbk Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 moje ukwialy dokarmiam a blazenki i tak nie chca w nich zamieszkac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zienbart Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 (edytowane) Według mnie pozostaje jedynie cierpliwie czekać. U mnie ten "proces" trwał ok. 6 miesięcy. Przez ten czas błazenki prawie nie zbliżały się do ukwiału by ostatecznie praktycznie z dnia na dzień się do niego wprowadzić Edytowane 3 Marca 2013 przez zienbart (wyświetl historię edycji) ReefMax, 2*Koralia Nano 1600, NewJet 1200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dobson212 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 umnie juz to trwa ok 5 miesiecy i nic, blazny plywaja w rogu akwa i ani im sie sni wpelznac do uqwiala a jest naprawde dordny quadricolor. blazny zachowują sie tak jakjakby go wogole nie bylo. jesli ma ktoś jakies doswiadczenie w sztucznym wprowadzaniu blaznow to chetnie poczytam . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fido Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 normalne ze plywaja w jednym miesjcu na poczaktu. kamie od malego co 2-3 dni jest ok;) uzywam mrozonki z czosnkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Warszawiak Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 Nie wprowadzicie Amfiprion do ukwiała. Jeśli same nie chcę to nic ich do tego nie zmusi. IMHO przyczyną tego, że błazny nie chętnie chcą obrać ukwiała za dom może być ich stresowanie. ReefMax 2,5 l. spiorax Odpieniacz DIY +BM SP-1000 refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 http://lmgtfy.com/?q=blazenki+ukwial+nano-reef I proponuje zaczac czytanie NR od regulaminu Pozdro 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach