Yarcio Zgłoś Napisano 20 Lutego 2015 To takie ciemno zielone pod Antiasem który jet najwyżej w akwarium to jest rhodactis Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 21 Lutego 2015 Na żywo to dopiero kolorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur Tokajuk Zgłoś Napisano 21 Lutego 2015 o ja moje to syf przy twoim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2015 Mała aktualizacja. Rhodactisy zaczęły się za bardzo panoszyć i włazić na SPSy więc postanowiłem coś z tym zrobić i tym oto sposobem powstała mała rewolucja. Na razie wyleciało z akwa jakieś 20 kilo skały i teraz myślę co dalej. Mam jeszcze jakieś 7 grzybów Rhodactisa których nie umię się pozbyć - są pomiędzy SPSami. Myślałem o młodym imperatorze - na bank by się nimi zajął, ale boję się że zajmnie się też moimi Euphyliami i Gonioporami Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2015 Wygląda pięknie. Pomyślał bym nad wymianą hepatusa na młodszego Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2015 Jak się pozbędę Hepatusa to żona się pozbędzie mnie z domu - To jej pupilek. Jest w naszej rodzinie już ponad 3 lata jak nie dłużej Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2015 Pusto się zrobiło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kijun Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2015 a dlaczego zmiana światła? chyba nie pisałeś dlaczego zrezygnowałeś z HQI. Cytuj http://nano-reef.pl/topic/75589-200-drugie-podejscie-by-kijun/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2015 Paweł, ano pustawo - ale się zmieni Kijun, HQI musiałem zmienić ze względu na temperaturę w lato. Nieziemsko grzało, a ja latem w salonie mam po 35 stopni Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kicajec Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2015 swietne kawa tak pusta a mimo to swietnie wyglada tez tak chce Cytuj a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2015 Piękne akwa. Lubię minimalizm, ale ostatnia zmiana trochę za drastyczna. Cytuj http://akwariummorskie.blogspot.com/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sewer Zgłoś Napisano 1 Maja 2015 @Yarcio nie wiem jak się to stało ale pierwszy raz oglądam Twoje akwarium... Nie ukrywam że bardzo mi się podoba Fajny tan minimalizm no i różnorodność gatunków. Ukwiały , monti , akry ... Super wygląda ta niebieska głębia... Big blue Będę obserwował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robteos Zgłoś Napisano 5 Lipca 2015 Witam Serdecznie. Może jakaś aktualizacja ? Ostatnie zdjęcia zbiornika są z kwietnia jestem pewien ,że na pewno koraliki podrosły i zbiornik wyładniał jeszcze bardziej . Pozdrawiam Cytuj Krauza [118x35x40H] + sump 45x45x38H Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur85 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2015 Właśnie, może jakaś aktualizacja bo przyjemnie się patrzy na postępy w twoim akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi Zgłoś Napisano 12 Września 2015 cześć, ale żeś temat olał co tam u Ciebie?juz kope lat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 No dawno mnie nie było na forum. Dużo sie pozmieniało w moim życiu - w Marcu 2015 przybył nowy członek rodziny który doszczętnie pochłonął ostatnie szczętki mojego czasu. Akwarium powoli hula - nie ukrywam że dzięki dobremu sprzętowi i zautomatyzowaniu większości czynności opieka nad nim nie zajmuje mi dużo czasu - a dzieciom się bardzo podoba Jak tylko znajde czas to zrobie zdjęcie Obecnie stoje przed trudną decyzją - a mianowicie czeka mnie generalny remont mieszkania - w tym wymian podłogi w dużym pokoju, Gładzie i podwieszane sufity. Remont ten ze względu na akwariu odwlekam już 3 lata i powoli kończą mi sie argumenty i chyba niestety będe musiał sprzedać swoje akwarium. Sprzedać będe chciał w całości bo nie będe miał serca sprzedawać na raty. Co nie znaczy że po remoncie nie będe wracał do morszczyzny - wręcz przeciwnie dlatego zastrzegam sobie u nowego nabywcy szczepki - zwłaszcza moich ślicznych Goniopor i oczywiście Ukwiała ( obecnie mam kilka sztuk ) Najbardziej chyba będzie mi brak moich ryb które mam już od ładnych kilku lat i które jedzą mi z ręki - a zwłaszcza chelmona który również je mi z ręki mrożonki i wyczyścił mi całe akwarium z Aiptasii. Na razie decyzja podjęta w 85 % - więc jest jeszcze szansa. Nowe akwarium ( w zależności gdzie ostatecznie stanie ) raczej nie będzie się różnić od obecnego. Może będzie 10-15 cm krótsze i tyle. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 Jak będziesz cokolwiek sprzedawał to zapytaj o zgodę i opinię na SMA. W przeciwnym razie objadą Cię jako i mnie objechali.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz.k Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 Mógłbyś pokazać jak wygląda zbiornik przed sprzedażą? Zawsze to zachęta dla kupujących no i pamiątka dla Ciebie Cytuj 250L SPS, ATI sunpower 6x39, Schuran 150, Tunze 6095 + 7092, 2xRW8, Jebao WP 25 Poprzedni zbiornik 130L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...225#entry375225 Obecnie 250L SPS/LPS http://nano-reef.pl/...097#entry416097 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) Dawaj Jarek fotki Edytowane 15 Lutego 2016 przez Komarek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 16 Lutego 2016 Serce boli sprzedawać - wszak to moje dziecko i oczko w głowie. Jak decyzja o sprzedaży akwa będzie na 100% pewna to wtedy pojawi się ogłoszenie i foty. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2018 No i jest decyzja, po 5 latach akwarium idzie na sprzedaż. Korale już wyprzedane, zostały ryby i cała reszta. Muszę to ogarnąć jak najszybciej bo przeprowadzka tuż tuż Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach