mick87mce Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 Witam, Piszę z pytaniem czy ktoś z was zamawiał z Chin np. taką lampę http://www.aliexpress.com/item/FREE-shipping-120w-Dimmable-led-aquarium-lamp-for-coral-reef-with-CE-RoHS/541149692.html Jeśli tak to prosiłbym o kontakt bo mam kilka pytań związanych z zamówieniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wieczny Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 na aledrogo masz je. Cytuj Pozdrawiam. Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mick87mce Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 wiem że są na allegro ale ja chciałem bezpośrednio z chin bo wiem że nie którzy zamawiają,, wiec prosiłbym o kontakt osoby które zamawiały z Chin.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamswiatek Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 Ja zamawiałem z Chin ale akurat inne LEDy. Cytuj Nano Reef Boyu Zumbo 58Ltr - wystartował 20.01.2011 , sprzedane 15.09.2012 Zbiornik 275 Litr + sump 112 Litr - wystartował 10.09.2012 , sprzedane 22.09.2013 Ale jest już nowe akwarium 522 Litr + sump 166 Litr - wystartował 04.12.2014 (restart Kwiecień 2017) Akwarium 145x60x60cm, 30kg.Dry Real Reef Rock,20kg.LS, odpieniacz BK 200 Double Cone, Lampa PS Althea 8x54wat T5, reaktor wapnia Dastaco, dozownik i dolewka PS Kore 5th Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil_rc Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 Ja zamawiam dużo z chin miedzy innymi na tym portalu. Transakcja jest bezpieczna tj sprzedający otrzyma dopiero kasę jak potwierdzisz odbiór paczki lub też minie 60dni od zakupu i kupujący nie założy sporu. Ogólnie paczka wyjdzie dość duża/ciężka wiec wielkie prawdopodobieństwo że zapłacisz vat i może do tego cło-a jak trafisz na poznańskich celników mogą się przyczepić o certifikat CE... Wiec przemyśl czy na prawde warto:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mick87mce Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 dzięki za radę a może ktoś z forum ma w planach zamówić to bym sie dołaczył ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil_rc Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 No i to jest największy błąd... Bo 2 lampy to już niezła paka i celnicy od razu będą mieli ja na oku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 na aledrogo masz je. Nie te ale podobne. Te z linka to model z roku 2010/2011 - mają głośne wiatraki i obudowę czarny metalik, inne rozmieszczenie i ilość diód. O ile dobrze pamiętam to do przesyłki nalezy doliczyć opłate dla agencji celnej 74zł, opłatę dla poświadczenie pośrednie - że agencja odprawi przesyłkę w twoim imieniu - chyba 24 zł, vat 23 i cło 4,7%. Całość wyjdzie około 700-720zł Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2013 koszt takiej lampy - dokładny po kontroli celnej 600zł Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2013 O to możesz podać dokładnie ile za co bo ja z pamięci pisałem? Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2013 Koszt lampy + cło 0% + podatek vat 23% Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2013 witam , ja zamawiale jakies 1.5 roku temu 5 szt i do calosci musialem doplacic mam na mysli clo i cos tam jeszcze okolo 500zl . ale te lampy nie sa dobre tak jak ktos juz pisal glosne wyntylatory (ale z tym sobie poradzilem ) i brak tego refleksu na wodzie jak przy hqi lub innych diodach . tak wiec dwa miesiace temu 2 lampy sprzedalem (3 szt poszly na ebay 1,5 roku temu ) i teraz jestem na lampie od tomasza 300w i jest to kolosalna roznica lampa ma wszystko i jest super . jesli myslisz o handlu to ok lecz jesli chcesz je do swojego baniaka to sie dwa razy zastanow. Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) witam , ja zamawiale jakies 1.5 roku temu 5 szt i do calosci musialem doplacic mam na mysli clo i cos tam jeszcze okolo 500zl . ale te lampy nie sa dobre tak jak ktos juz pisal glosne wyntylatory (ale z tym sobie poradzilem ) i brak tego refleksu na wodzie jak przy hqi lub innych diodach . tak wiec dwa miesiace temu 2 lampy sprzedalem (3 szt poszly na ebay 1,5 roku temu ) i teraz jestem na lampie od tomasza 300w i jest to kolosalna roznica lampa ma wszystko i jest super . jesli myslisz o handlu to ok lecz jesli chcesz je do swojego baniaka to sie dwa razy zastanow. Ile kosztuje taka lampa? 3000? 4000? To ja wolę Pacific Sun za podobne pieniądze. Towar sprawdzony, jest jaki jest ale ma serwis i wiesz za co płacisz. Full profesjonalizm. Moje nowe akwarium będzie na dwóch takich chińskich lampach 8 kanałowych z ręcznym sterowaniem. Lampa z odległości jednego metra jest niesłyszalna. Stosunek białych do niebieskich 1:2 plus diody kolorowe. Co do jakości i działania tych lamp wystarzcy poszperać na zagranicznych forach lub sprawdzić ile tych lamp jest sprzedawanych w europie i usa! A wy łykacie jak pelikan kluchy że jak led to tylko cree Koszt lampy + cło 0% + podatek vat 23% Rozpisz ile za co i w jakiej kolejności. Rozumiem że odprawę celną agencja ci za darmo zrobiła? Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez pio7 (wyświetl historię edycji) Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2013 lampa ksztowala 3000 . i jest to dobra cena w stosunku do pacyfic sun biorac pod uwage moc 300w i dlugosc moja ma 90 cm . jest to polowaz ceny . posiadam gwarancje i pelen profesionalizm ktory oferuje tomasz . co do kosztof to nie pamietam jak to dokladnie szlo . sorry Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 Ile kosztuje taka lampa? 3000? 4000? To ja wolę Pacific Sun za podobne pieniądze. Towar sprawdzony, jest jaki jest ale ma serwis i wiesz za co płacisz. Full profesjonalizm. Moje nowe akwarium będzie na dwóch takich chińskich lampach 8 kanałowych z ręcznym sterowaniem. Lampa z odległości jednego metra jest niesłyszalna. Stosunek białych do niebieskich 1:2 plus diody kolorowe. Co do jakości i działania tych lamp wystarzcy poszperać na zagranicznych forach lub sprawdzić ile tych lamp jest sprzedawanych w europie i usa! A wy łykacie jak pelikan kluchy że jak led to tylko cree Rozpisz ile za co i w jakiej kolejności. Rozumiem że odprawę celną agencja ci za darmo zrobiła? odprawa na użytek własny w moim przypadku nie została pobrana dhl chciał mnie okantować i potraktować jak firmę i naciąć na dodatkowe 90zł, ale ktoś z agencji celnej zadzwonił i powiedział że biorą to na siebie:) Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 lampa ksztowala 3000 . i jest to dobra cena w stosunku do pacyfic sun biorac pod uwage moc 300w i dlugosc moja ma 90 cm . jest to polowaz ceny . posiadam gwarancje i pelen profesionalizm ktory oferuje tomasz . co do kosztof to nie pamietam jak to dokladnie szlo . sorry Z czystej ciekawości - z którą lampą PS to porównywałeś? (że jest to połowa ceny)? Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 Możesz poprosić chińczka aby zaniżył wartość paczki np do 20$ bądz wpisał żę to jest RMA (produkt po wymiane bądz naprawie). Ja zamówiłem teraz i czekam . W zeszłym roku tez zamówiłem ale wpisaną wartość miałem 150 $ doliczyli mi tylko Vat. Pamiętaj aby była sterowalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 Pacific Sun Black Python CRP 160W Slave 3000zl . biorac pod uwage ta ktora wykonal Tomasz czyli 300w i 90cm dl. to polowa ceny Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 Dlaczego akurat z BP? To porównanie najmniej korzystne(sugerując się ceną sklepową).. Porównanie bardziej trafione powinno być z Hyperion 2x150W(8 kanałowym, bezprzewodowe sterowanie, diody UV) 850mm, za 4370zł lub w zasadzie z Metisem XM 2x150W(które są do kupienia teraz za 2300zł). Porównywalny jeśli chodzi o ilość kanałów/diod led. ale to taki już luźny przedweekendowy oftop Ważne ze jesteś zadowolony z lampy led Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 Nie ma to jak dobre tanie diy Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mick87mce Zgłoś Napisano 7 Maja 2013 i jak tam Zabster paczka doszła z chin ? i jak poszło podatkiem i cłem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mick87mce Zgłoś Napisano 7 Maja 2013 a taka lampa do 60x60x50 była by dobra ? http://www.aliexpress.com/item/2013-High-Quality-120W-LED-Aquarium-Lighting-Full-Spectrum-Coral-Reef-Growing-Fixture-with-450nm-Royal/730321772.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martinez Zgłoś Napisano 7 Maja 2013 Ja mam pytanie co do tych chińskich lamp Ledowych. Mianowicie po spaleniu jednego z dwóch palników HQI w mojej lampie zakupiłem właśnie taką chińską lapę ledową i zastanawiam się nad kolejną aby zamienić ten drugi palnik HQI na Led tylko że akwarium mam dość głębokie 80cm i właśnie tutaj moje pytanie czy taka chińska lampa może być zastosowana do mojego akwariumu czy też nie bo za słabo doświetli dno akwariumu, czy nie będzie problemu z przyrostem korali. Czy ktoś może mi odpowiedzieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 7 Maja 2013 Lampa wyposażona w soczewki skupiające 90 stopni powinna wystarczyć do oświetlenia takiej głębi. Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martinez Zgłoś Napisano 7 Maja 2013 Czyli w moim przypadku taka chińska lampa odpada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach