Mario94 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) Mam problem z moją rozgwiazdą pisakową.Wychodziłem z domu około godziny 15 to siedziała sobie na szybie i było ok.Wracam do domu około 19 a ona leży na dole przy szybie i ma tak jakby pogryzioną jedną odnogę z ,której wychodzą takie zielone włoski(zaznaczone na zdjęciu). Co jej się mogło stać?Bo chyba nie pogryzły jej błazenki albo krewetka Czy ona w ogóle jeszcze żyje?Co robić? edit: Zdjęcia dodane Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Mario94 (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 120L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 Obrazka nie widzę ale temat regularnie się powtarza i tutaj przyczyna może być taka sama. Bardzo prawdopodobne, że twoja rozgwiazda zdycha z głodu. Nadzieja, że rozgwiazda piaskowa wyżyje w akwarium 45 litrów graniczy z naiwnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario94 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) Za około tydzień góra dwa trafią do 100 litrów. Czy można ją jakoś dokarmić? Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Mario94 (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 120L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zabster Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 Wstrzykuj pod piasek jedznie. Kiedy zalałeś zbiornik ? bo po piasku wydaje mi się że niedawno . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario94 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 Zbiornik zalany miesiąc temu na żywej skale ,żywym piaski i wodzie z działającego zbiornika. A czy on w ogóle żyje jeszcze? Cytuj Akwarium 120L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 Umiera z głodu, jak tak dalej będzie, to po prostu powoli rozpadnie się cała. Cytuj 300l w obiegu. maxspect razor 160w, aqua nova ncm-3500, 2x tunze 6045, aquaspec white skim 200 z pompą w body. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareko1 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 Przekręć ją na "plecy" - jak się po paru minutach nie przekręci znowu na "brzuch" to znaczy że padła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 Generalnie powinna sie schowac do piachu. Mozesz sprobowac podlozyc cos do jedzenia pod nia. Zdarza sie ze niektore krewetki "lubia" rozgwiazdy, ale w wiekszosci przypadkow to glod. Tylko ze glod prawie zawsze zaczyna sie od konca konczyny, a na zdjeciu jakby od srodka... moze zle widze. Jak dla mnie za male akwarium na piaskowa. Jak gruba warstwa piachu? Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario94 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 2-2.5 cm piachu.Tak, od środka kończyny.Właśnie jej odpadł ten kawałek. Cytuj Akwarium 120L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 Na fotkach widać że nie masz żadnego życia w tym piachu jeszcze więc po prostu skazałeś ją na śmierć głodową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2013 Daj ja komus lepiej jak jeszcze zyje Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach