ethanhunt Zgłoś Napisano 9 Maja 2013 Hej, 36 godzin po użyciu chemiclean, cyjano zanika, ale woda zrobiła się czerwona? (odpieniacz chodzi bez kubka) Przygotowana woda do podmianki, ale czekam na pełne 48 godzin. Przyspieszyć podmianę, a może też zwiększyć ( mam przygotowane na dzisiaj 20% i pojutrze planuje kolejne 20%) Brak innych negatywnych oznak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 9 Maja 2013 trzymaj sie instrukcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wrsdz Zgłoś Napisano 9 Maja 2013 dokladnie jak kolega wyzej napisal. Ja stosowalem sie i 48h pozniej woda krysztal do dzis ( 7 dni temu...) Cytuj 160 litrow OW Cube, T5 , RW 4/ Koralia, DYI Skimmer, NJ2300 na obiegu, Ebtech, glownie SPS , zbiornik oparty na metodzie DSR !!! "Metoda DSR jako suplementacja mikroelementow " artykul kolegi Jacka (PL wersja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 9 Maja 2013 Stosowałem w morskim i słodkim. Nie robiłem podmian - w słodkim poszedł węgiel, a w morskim odpieniacz - uzupełniałem co wypienił. Oczywiście po kuracji. Żadnych strat nie było. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
el_kocurro Zgłoś Napisano 9 Maja 2013 Też miałem w granicach po 30 h czerwoną wodę - później wszystko wóciło do normy - więc bez obaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ethanhunt Zgłoś Napisano 9 Maja 2013 uff - dzięki, bo już miałem stracha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imperator Zgłoś Napisano 20 Maja 2013 Ja zaciemniłem zbiornik na 4 dni i w kubku odpieniacza też pojawiła się czerwona woda - efekt rozpadu cyjano. Cytuj *** Wspieraj polski przemysł to Twoje dzieci nie będą musiały emigrować za pracą do Chin *** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr7 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Jak już jesteśmy przy efektach zastosowania Chemiclean, to żeby nie zakładać nowego wątku: zaobserwowaliście jakieś negatywne zjawiska, chodzi mi głównie o padanie życia ale inne spostrzeżenia też mile widziane. P. Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez piotr7 (wyświetl historię edycji) Cytuj Takie tam 53L, 50x30x35, Koralia Nano, Tunze 9001, kaskada HBL501, lampa LED, SPECTRA, 30W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ssj44 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2013 U nie nigdy nie było żadnych negatywnych skutków z wyjątkiem zaczerwienienia wody. Cytuj http://akwariummorskie180.blogspot.com/ http://nano-reef.pl/...ok/#entry590815 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach