Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich zacząłem walke z dino ALGEAx i napowietrzam dodatkowo w sumpie czy jest mozliwe ze przy obfitym napowietrzeniu odpieniacz nie pieni.

Prosze o podpowiedz zaczynam sie martwic .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu wszyscy uwzięliście się na tą chemię.Czy dwadzieścia lat temu istniał Algeax... Zbiornik pewnie w trakcie dojrzewania bakterie sobie powinny same poradzić, ...Chemia niszczy również pożyteczne bakterie o których istnieniu być może nikt jeszcze nie wie.

Po jakimś czasie napiszesz ,ze masz następy problem.

Chemia w jakimś stopniu pomaga pozbyć się problemu, ale i poważnie destabilizuje i upośledza zbiornik pod względem obecności pełnego spektrum obsady biologiczno-bakteryjnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpieniacz powinien pienic jak szalony. Ja jak walczylen z cyano to zdialem kubek i piana przelewala sie spowrotem do sumpa, a i dodatkowo napowietrzalem tak jak Ty.

75 gal 6x54w T5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu wszyscy uwzięliście się na tą chemię.Czy dwadzieścia lat temu istniał Algeax... Zbiornik pewnie w trakcie dojrzewania bakterie sobie powinny same poradzić, ...Chemia niszczy również pożyteczne bakterie o których istnieniu być może nikt jeszcze nie wie.

Po jakimś czasie napiszesz ,ze masz następy problem.

Chemia w jakimś stopniu pomaga pozbyć się problemu, ale i poważnie destabilizuje i upośledza zbiornik pod względem obecności pełnego spektrum obsady biologiczno-bakteryjnej.

20 lat temu królowała zdaje się metoda berlińska. Chemia jest prostsza w użyciu. Ale co do bakterii masz rację. Zwykle po dino zwalczanym chemicznie, przychodzi cyjano. Przynajmniej u mnie. Ale znowu na to jest chemiclean ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał sam wiesz ile plag Cię nawiedzało w ciągu tych kilku miesięcy. Poza tym problemy z utrzymaniem przy życiu obsady - ospa .

W stabilnym ekosystemie nie spotkałem się z ospą , pewnie ,ze zawsze można powiedzieć, ze ryby zestresowane bez odpowiedniej kwarantanny trafiły do twojego baniaka, ale czy MASZ PEWNOŚĆ...???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki koledzy zaczoł spowrotem pienic po wyłaczeniu dodatkowego napowietrzania ,a akwa mam prawie rok zmieniłem oswietlenie lampke led od Leszka i sie zaczeło .Moge dodac ze warto było dla tej lampki polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytaj o Algeascruber załatwi w 100 % wszystkie plagi w ciągu kilku tygodni. Polecam u mnie pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
poczytaj o Algeascruber załatwi w 100 % wszystkie plagi w ciągu kilku tygodni. Polecam u mnie pomogło.

Hoho komar nie przeceniasz trochę tego urządzenia? Rozmuiem że jesteś zadowolony ze swojego ale czy na pewno to jest na wszystkie plagi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://lmgtfy.com/?q...lgeax nano reef

regulamin punkt 2 - zanim zadamy pytanie poszukajmy czy jest podobny temat i ewentualnie tam kontynuujmy watek

regulamin punkt 3 - temat jest niepoprawnie sformułowany.

Pozdrawiam

Tester

425L  - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.