lukaszra Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Siemka ma ktos foto jak wyglada sps po zagotowaniu akwa ?? Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 zagotowaniu ???? a może przegrzaniu ? Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Tak oczywiscie w tym sensie Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Pokasz lepiej swoje, to Ci napisza, czy sie zagotowal, bo rozumiem, ze chcesz porownac z czyms, co masz w akwa Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Ni ma jak nie ma mnie w domu To juz ze 2 tyg od tego Jeden zrzucil cala tkanke 2 same konce Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Bardzo proszę zeszłe wakacje: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Ja straciłem tydzień temu w jedno popołudnie korala i zbielał jak papier. Seriatopora hystrix. Temp 28,5 na moim termometrze Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Bardzo proszę zeszłe wakacje: polipuje ?? czy ja cos zle widze ?? jest jakas szansa minium ze jka ise zostawi ten szkielet acry to odrosnie ?? odbije ? ozyje?? bo mi montipora po prawie roku lezenia na dnie odbila na nowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 20 Maja 2013 polipuje ?? czy ja cos zle widze ?? jest jakas szansa minium ze jka ise zostawi ten szkielet acry to odrosnie ?? odbije ? ozyje?? bo mi montipora po prawie roku lezenia na dnie odbila na nowo Owszem polipuje - straciła wszystkie zooksantelle i zbielała jak papier ale nadal polipowała. Bawiłem się z nią jak z "niefoto" przez jakiś czas i polipowała w miarę normalne ale zero przyrostów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcosB Zgłoś Napisano 25 Maja 2013 (edytowane) 28.5 to temperatura przy kórej moje hystrixy nigdy nie miały problemów, dochodziłem nawet do 29.5 i nigdy nic się nie stało. Skoki temperatury u mnie w lecie to czasami 27 w nocy i w dzień do 29.5, nigdy nic się nie działo. Taki objaw na seriatoporze występuje również jeżeli koral jest przez tydzień bez światła. Masz jakieś akropory? Nie pojaśniały? Jeżeli polipuje to stan ten jest odwracalny ale granica jest bardzo cieniutka, jeżeli jest juz biała jak śnieg to nie jestem w stanie Ci powiedzieć czy przeżyje, jeżeli ma choć gram koloru to na 100% przeżyje. Edytowane 25 Maja 2013 przez MarcosB (wyświetl historię edycji) Cytuj 1800L + 1500W + SPS = :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach