SunRose Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Nie jestem do konca przekonany co do ustawien cyrkulacji w zbiorniku tak wiec prosze o rade czy takie ustawienia sa dobre odnosnie cyrkulacji wieze 1 i 2, ta sa takie gory ze skal okolo 15 cm pod tafla wody sie konczy ich szczyt. Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 No chyba za dużo w górę masz ustawione, można by jedną ustawić tak żeby jej strumień kierował się na przednią szybę i się na niej załamywał. Wtedy prąd wody będzie Ci lekko "zamiatał" podłoże. Może ameryki nie odkryję ale coś Ci podpowiem. Pomysł zaczerpnięty od Tunze i ostatnio pokazywałem chłopakom jak łatwo sprawdzić czy cyrkulacja jest odpowiednio ustawiona (czy nie ma martwych stref i jak się rozchodzi strumień). Po prostu weź kawałek wężyka, przyłóż do pompy w wodzie i z drugiej strony dmuchaj. Zobaczysz wtedy jak i gdzie pęcherzyki powietrza sobie śmigają Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 ja wrzuciłem kilka opiłek z pcv Widziałem gdzie latają i gdzie je trzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bob Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 Juz pisalem wczesniej gdzies o tym ale moze powtorze:) kostka lipowa pompa powietrza wkladasz do zbiornika i masz jak na tacy co gdzie leci. Cytuj http://nano-reef.pl/topic/61320-opolskie-morskie/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kwes Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2013 wystarczy płatki spiruliny zrobić z nich miał wsypać do szklanki zalać wodą jak utoną wlać załość do zbiornika po minucie zobaczysz gdzie na dnie ułoży się spirulina jeśli po minucie nadal będzie pływać i się nigdzie nie odkładać to oznacza że jest ok Cytuj http://www.youtube.c...r1?feature=mhee Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach