Gość Zgłoś Napisano 2 Lipca 2013 Oj no ja nie wątpie,że wiesz co robisz:) Byłam tylko ciekawa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 2 Lipca 2013 (edytowane) Wybacz... dopiero co oko otworzyłem, a ręce już same Ci odpisały Muszę ruszyć zad z łóżka i pojechać po rurę 32mm, bo przez cały weekend nie miałem na to czasu. EDIT: Wreszcie udało mi się zmontować hydraulikę i przy okazji nakręciłem dwa filmy o odpieniaczu... może się komuś przydadzą, gdyby chciał zapytać o co w tym chodzi i z czym to się je. Drugi film na moim kanale YT, w podpisie. Edytowane 6 Lipca 2013 przez makok (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 7 Lipca 2013 pisze post pod postem, żeby podbić, bo mam pytanie... zaginął mi w akcji pterapogon... dzisiaj przeszukałem baniak i nie widzę... albo jest mistrzem kamuflażu, albo zaginął gdy robiłem zadymę dosypując piasku ... i teraz pytanie: czy jeśli zginął to muszę go znaleźć? czy nie wniesie za dużo? w słodkim rosło no3 jak się ryby nie znalazły i innych parametrów się nie badało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 7 Lipca 2013 Bo za taka reklamę odpieniacza to powinieneś go za free dostać Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano 7 Lipca 2013 Jeśli baniak zasiedlony krabami, i innym robactwem, to jak padł to już go nie ma. Także spoko. Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 7 Lipca 2013 Bo za taka reklamę odpieniacza to powinieneś go za free dostać Widzisz, odpieniacz kupiłem i to w dodatku z drugiej ręki, nawet nie u źródła, co można zobaczyć w archiwum targowiska więc nie jest to reklama, a bezstronna opinia... ot taka różnica Ironista, najbardziej mnie zastanawia w wyniku czego go nie ma, a nie gdzie jest w sumie... skałami go nie przygniotłem, bo najpierw szły skały, potem ryby, na końcu piach, ale że starczyło na warstwę ledwie dno zakrywającą, to się poważnie zastanawiam wtf? Parametry stałe... nawet szczepka SPSa przetrwała - jedna jedyna którą miałem z przypadku... więc tym bardziej zonk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 8 Lipca 2013 Takiego oto dzikusa znaleziono dzisiaj w nocy z latarką w ręku Odłowić go ni sposób, więc pozostanie mi go pilnować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) o co chodzi z tym limitem dla fot? megabajt na post? każde zdjęcie w dzisiejszych czasach wymaga obróbki przy tak maałym limicie bo chciałem zapytać co to za SPSka mam i u mnie stoi, bo dostałem i nie wiem, może ktoś mądrzejszy podpowie.... Edytowane 11 Lipca 2013 przez makok (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 patykus minimus - sory nie mogłem sie powstrzymać bo mi dziecko małe mówi za uchem tego typu łaciną Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Naskar Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 Ten twój dzikus wygląda mi na krewetkę modliszkową . Więc jest musowo do eksmisji , inaczej będą ci znikać każde ryby , krewetki itp. Co do sps'a to niestety nie wiem. Cytuj .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 modliszka to ta co strzela? to na 100% nie ona, nie ten odwłok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felek Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) modliszka to ta co strzela? to na 100% nie ona, nie ten odwłok Tak to ta co strzela Edytowane 11 Lipca 2013 przez felek99 (wyświetl historię edycji) Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 Nie słyszałem aby modliszka trzelala. Raczej pistoletowa. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 11 Lipca 2013 jemu chodziło pewnie o tą taką zieloną z dużymi oczami... na YT bardzo populalrna... wiem o co chodzi - to nie ta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Naskar Zgłoś Napisano 12 Lipca 2013 (edytowane) Nie musi być duża z zielonymi oczami Jeżeli zniknął ci pterapogon to widzę tu związku z tym "dzikusem". Edytowane 12 Lipca 2013 przez wassilllo (wyświetl historię edycji) Cytuj .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felek Zgłoś Napisano 12 Lipca 2013 jemu chodziło pewnie o tą taką zieloną z dużymi oczami... na YT bardzo populalrna... wiem o co chodzi - to nie ta Tak chodziło mi o tą,, ona też ,,strzela''/ udeża taką jakby bławą, która może zbić szkło, Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 14 Lipca 2013 oczywiście się skusiłem... http://picasaweb.google.com/108508920254682367904/SmallPolipStonyCoralInMyTank?authuser=0&feat=directlink Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) Witam Cię Makok i zaczynam podążać Twoją ścieżką z tym, że Malawi jeszcze zostaje natomiast chętnie bym zobaczył film w Twojej reżyserii pt "orurowanie, automatyczna dolewka, RO/DI etc". U mnie projekt "Morze mi pomoże" został zatwierdzony, obecnie przygotowuję 400l pod Cynotylapie Hare aby zrobiły miejsce w 200l dla słonych "kolegów i koleżanek", jestem na etapie kompletowania sprzętu i obmyślam wszelkie podłączenia. Edytowane 23 Lipca 2013 przez firefighter1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 28 Lipca 2013 (edytowane) Witaj, dzięki, nie wiedziałem że jestem opiniotwórczym medium ...cieszę się z Twojego "kroku naprzód"... dla mnie był to ogromny krok, więc tym bardziej chwała Twoje życzenie jak najbardziej jest możliwe do sfilmowania, jak tylko będę miał chwilę wolnego (sezon w pracy trwa w najlepsze i nie mam czasu nakarmić ryb - ratunkiem żona) i wreszcie puszczę wężyk w listwach dookoła pokoju... narazie na czas nalewania do zbiornika na solankę/dolewkę wężyk wala się środkiem mieszkania... ale pomysł jest - będzie film Edytowane 28 Lipca 2013 przez makok (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) moja żona wczoraj dostała zadanie odebrać transport korali i ryb.... razem z synem mieli spory moim zadniem ubaw, a ich zdaniem traumę... worki były zbyt pancernie zamknięte, koral przenoszony z worka do akwa wypluł nagle całą wodę na podłogę... dziecko płakało że go zabiła, potem ryba która miała dostawac kropelkowo wodę do worka... nagle włączyła się pompa cyrkulacyjna, zwiała worek i ryba spierdzieliła, dziecko znów w płacz że "borsuka" zabito... wspomniany wcześniej koral trzeba było nie wrzucić do akwa tylko włożyć, a tam przeraźliwe nocne stworzenia typu parzące robale, dziecko krzyczało: "mamo nie wkładaj ręki... tam są potwory"... potem 4cm agresywny garbik pogonił nowe rybki, w szczególności młodego borsuczka i znów był płacz... a o 22:00 jak się wreszcie do mnie dodzwonili do pracy to prawie rzuciłem wszystko, bo w chacie panował pogrom, zgroza, płacz i zgrzytanie zębów i początkowy zawód... bo korale w workach miały pochowane polipy powiem Wam że akwarystyka słodkowodna nigdy nie dała mi takiego ubawu jak wczoraj jak usłyszałem sprawozdanie w efekcie wszystko przeżyło, korale piękne po godzinie się napompowały... ja uśmiany jak nigdy... a żona i syn? wchodzę do domu a oni z nosami przy szybie nigdy nie zapomnę tego widoku to był pierwszy raz kiedy ich tak zastałem pomijając mojego "karpika" jak zobaczyłem po raz pierwszy w życiu LPSy we własnym akwa foty i filmy koło wtorku środy - gdyż dopiero wtedy przyjdzie nowa nagrywajka Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez makok (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaktus Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2013 super sprawozdanie Pozdrawiam Całą Rodzinkę Cytuj Moje akwa Akwa: 180l Opti + sump 80l + 28kg żywa skała + 9kg żywy piach Cyrkulacja: 2x Jvp 101 Obieg: NJ 1700 Odpieniacz: DIY by Sebastek na pompie Tunze 9420.04 Oświetlenie: 8x24w T-5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makok Zgłoś Napisano 9 Lutego 2014 nadal na etapie "kompletowania sprzętu"... za to z zaangażowanym pomocnikiem, który koniecznie chciał mieć swój wkład: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu Zgłoś Napisano 9 Lutego 2014 Młody rewelka. Pozazdrościć Cytuj http://nano-reef.pl/topic/57349-350l-slps/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość dorot Zgłoś Napisano 9 Lutego 2014 Makok gratuluję Ci syna jest bombowy. Wiktorku bardzo mi się podoba Twój filmik i jestem Twoją fanką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Insider Zgłoś Napisano 18 Listopada 2014 zmiana na malawi ? Cytuj 400l,BM 250,2x250HQI+4x54w t5,3x6095, dsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach