Raffy14 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Hi Nieraz odbiło mi się o uszy, że ktoś stosuje samo żółtko z jaj kurzych jako naturalne aminokwasy dla koralowców. Zaledwie kilka kropelek, z wyczuciem - bo podobno nawet najlepszy odpieniacz siada, a korale pompują się jak głupie. Ktoś próbował z tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sewer Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 (edytowane) Czytaem na reefcentral ze kole z Tajwanu dodaje miodu jako zrodla aminokwasow. Kropelka dwie z wyczuciem. Kolory spsow ma przepiꫮe. Edytowane 16 Lipca 2013 przez sewer (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 jak sobie policzę ile wychodzi kropla aminokwasów jakie używam i na ile starcza mi buteleczka to nie bardzo chciałoby mi się bawić w miód, czy jajka. No chyba, że udowodnilibyście, że widoczne przesłanki za tym, że takie jajo jest x razy lepsze. Jednak w takie eksperymenty są raczej dla ludzi posiadających wolny czas, a gotowe produkty dają komfort powtarzalności co dla mnie jest bardzo cenne. Pozdro Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cromags Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Ciekawe, a czy ktoś z Koleżanek i Kolegów próbował? Cytuj Akwarium 150x50x55 412 L, sump 140 L, oświetlenie CRP Metis 3x100W, obieg NJ 4500, cyrkulacja 2xAquael 10000, pienidło TS1060 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sewer Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Luft w pełni się z Tobą zgadzam. Takie historie traktuję jako ciekawostki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_s Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Ugotowanym rozbełatanym żółtkiem jaja karmiłem kiedyś narybek w słodkowodnym. Jednak trzeba uważać bo taki pokarm szybko się psuje i łatwo zamiast nakarmić to podtruć wodę. Cytuj Akwarium 216L, sump 90L. Maszynownię obsługuje odpieniacz Twistman OB150INT. A za słońce robi lampa Giesemann 1x250W HQI 4x24W T5. W charakterze nadzoru średniego jest sześć kotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 pamiętam te spartańskie czasy, dobrze, że już za mną, zwłaszcza sprzętowo Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawulon Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Dawno temu w słodkowodnym karmiłem ryby lanymi kluskami rosły i rozmnażały się jak głupie Cytuj New project 75×60×60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 jajkiem bym się bal, ale miodem - czemu nie ? Ma ktoś jakies doświadczenia ? Ja do krewetkarium słodkiego daje pylek pszczeli i zadnych negatywnych skutkow nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 A ja slyszalem ze ktos leje grochowke... Kochani to nie te czasy zeby szukac zamiennikow bo nic na polkach nie ma. Macie gotowe preparaty to co Was swedzi... ? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonH Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 (edytowane) A ja slyszalem ze ktos leje grochowke... Kochani to nie te czasy zeby szukac zamiennikow bo nic na polkach nie ma. Macie gotowe preparaty to co Was swedzi... ? Bo się człowiek zaczyna nudzić, jak wszystko w akwa dobrze "leci" i zaczyna kombinować. A nóż będzie lepiej... Edit: Dziękuję za poprawienie słowa NUŻ ale chyba zbyt pochopnie to zostało zrobione. Nikt nie szuka noży w akwarium, tym bardziej lepszych. słowo NUŻ oznacza wyrażenie, którego używa mówiący, gdy ma nadzieję, że stanie się to, o czym mowa; a nuż........ np. się uda. Pozdrawiam czujnego moderatora Edytowane 16 Lipca 2013 przez SzymonH (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urban15 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Ja czasem podaje mleko z raz na miesiąc i nie widzę problemów. Pozdrawiam Cytuj Akwarium wchodzi na obroty więc czas coś wrzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Ja czasem podaje mleko z raz na miesiąc i nie widzę problemów. Pozdrawiam raz na miesiąc jak nic to mi mucha wpada do systemu i też nie widzę problemu. Pozdrawiam Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urban15 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Mucha? Polska czy Hiszpańska? Cytuj Akwarium wchodzi na obroty więc czas coś wrzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Hehe, ja tam bede lal fluid jbl'a bo wygodne dozowanie i brak efektow ubocznych, przy żółtku chyba bym zwariowal zreszta jajko wole wszamac ciekaw tylko byłem czy ktoś stosuje ten sposób Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Chyba jednak w białku jest więcej aminokwasów. http://www.niam.pl/pl/produkty/3512-bialko_jaja_kurzego Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urban15 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Temat bardzo mnie zainteresował bo lubię takie naturalne eksperymenty. W pierwszym poście jest mowa o ludziach którzy to stosują, chodziło ci o kogoś konkretnego? Dziś powinienem podać standardowa dawkę reef bustera ale może spróbował bym z jajkiem tylko pytanie co jet w takim razie lepsze żółtko czy białko a może mieszanka? Cytuj Akwarium wchodzi na obroty więc czas coś wrzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Ja czasem podaje mleko z raz na miesiąc i nie widzę problemów. Pozdrawiam Też się przyznaje do mleka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
urban15 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Kiedyś był fajny temat o mleku zaś później na topie było fito może teraz czas na małą jajecznicę dla korali. Cytuj Akwarium wchodzi na obroty więc czas coś wrzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Echindorus Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2013 Tak się zastanawiam......może zrobić kanapkę z kiełbasą, zmiksować w mleku z jajkiem i dodać jedną kroplę na 100 l ?. Zauważyłem, że moje korale mega się pompują jak wyczują smażonego schabowego. Boję się jednak, że jak go wsadzę do akwarium, to mogę wysadzić zbiornik. Co wy na to?? Cytuj 130x70x65; Aquasunlight 2x250W+ 4x54W, Reef Octopus RO-PS-5000INT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MojeSumienie Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2013 tylko pytanie teraz... z jaką kiełbasą? swojską? wiejską? podwawelską? czy może jałowcową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2013 Malo wazne jak kielbasa. Pytanie czy sol kuchenna, czy odpadowa. ... Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2013 A mnie nurtuje pytanie: Który moderator poprawia "błędy" ortograficzne na czerwono? ... Edit: Dziękuję za poprawienie słowa NUŻ ale chyba zbyt pochopnie to zostało zrobione... Post nr 11 wciąż "wisi" i nas wszystkich kompromituje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek z Pabianic Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2013 Nie chodzi o to żeby resztki z talerza do zbiornika wrzucać tylko aby znaleźć dobry czysty,naturalny zamiennik ,który będzie lepszy niż czysta chemia w opakowaniach z napisem "Morskie",najlepszym dodatkiem jest jednak podmianka (też chemia ale najbliższa prawdzie) a tak na prawdę to ludziska każde gówno by wlali żeby im korale błyskawicznie rosły i mogli sprzedawać ,to jest największy symulator dolewania dodatków ,ja sikam do akwa Cytuj Zaczynam od początku nie od zera . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2013 ja nie bardzo rozumiem czemu chcecie stosowac zoltko a nie bialko? Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach