Skocz do zawartości
ibiza

sps ile wytrzymaja bez swiatla ?

Rekomendowane odpowiedzi

chcialbym sprowadzic szczepki sps-ow z polski do angli i tu moje pytanie ile wytrzymaja bez swiatla .

zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . 

8744f73183d58f0a59fb88f54dc034b6u1589a14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 dni bez światła w dobrych warunkach spokojnie ,w workach 48 godzin .Do UK bez faktury i potwierdzenia że są z legalnej hodowli lub importu szczepek nie przewieziesz no chyba że przemycisz .

stopkaDamiana.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialbym wyslac je prywatnym busem , mysle ze nie powinno byc z tym problemow ( taki maly przemycik ) . a co masz na mysli dobre warunki ?

zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz ,To już Twoja sprawa jak to do UK chcesz przewieść ale właśnie takie małe ,, przemyciki '' najczęściej wpadają .I dla zysku 100zł 5 lat w zawiasach to mało udana transakcja :thumbup:

ps .a nie jedną szczepkę do UK wysyłałem więc wiem jak to wygląda celnicy w UK tylko odpakują ta paczkę której się nie spodziewasz

Edytowane przez Damian07 (wyświetl historię edycji)

stopkaDamiana.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

damian prv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wozilem samochodem korale w obie strony nie raz i nie dwa :) tylko jeden raz przed wjazdem do eurotunelu zdarzylo sie, ze celnicy zaiteresowali sie bardziej szczegolowo zawartoscia podgrzewanych lodowek turystycznych.... bez wiekszych problemow jednak dali sie przekonac, ze to roslinki akwariowe i zyczac szerokiej drogi nie kazali nawet wypakowywac workow w obawie o delikatne roslinki :)

Nadchodzi nowe... :lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie 5 latek? za przemyt rzadkich korali na ponad 50 tysięcy funtów Alex M. dostał kilka 6 miesięcy .......

ps.

rachunek z byle jakiego sklepu zoologicznego wystarczy na przewóz korali po UE. jak wsadzisz w paczké i wyślesz busem to wszystko dojedzie na miejsce.

powodzenia

Edytowane przez zachu (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do mojego akwarium przyleciala ryba w bagażu podręcznym z włoch. wiec nie ma wielkiego problemu na lotnisku to i pewnie w busie nie bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to musiała być maluteńka z uwagi na przepisy odnośnie przewozu płynów w bagażu podręcznym :thumbup:

stopkaDamiana.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

centropyge bicolor to nie taka malenka. z reszta dziewczyna nawet klocila sie z obsluga lotkiska i ja wpuścili :) a później telefon o 23 "Marek przyjedz pod firmę mam dla ciebie niespodziankę" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.