Skocz do zawartości
bienki

falownik

Rekomendowane odpowiedzi

za 700zl???

za tyle to chyba mozna miec z miekkim startem Tunze

moim zdaniem strata pieniedzy

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowilem o testach...za tyle kasy to bym wywalil mojego weipro i wlaozyl cos lepszego:) albi RO bym kupil a nie prosil sie o zlewki od kolegow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem kupno falownika firmy Tunze czy innej jest stratą pieniędzy. A tak na marginesie to z miękkim startem są pompy Tunze (falownik chyba nie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niewiem jaki duży masz zbiornik i jaka obsade .ale kase zainwestował bym napewno w RO i dobrej wydajności pompę główną . cóż falownik przy braku kasy na poczatek jeśli mogę zaprobonować zroił bym z,, jakiejś,, głowicy i podłączył do wyłącznika czasowego takiego naj tańszego .wiem że brak miękkiego startu ,czas i tym podobne itd. ale wten sposób pozbawisz wodę jednostajnego ruchu ,przepływu.

Moje akwarium http://nano-reef.pl/...-blekitna-rafa/

i FILMIK mojego baniaka

1 zlot Nano-Reef w Egipcie http://nano-reef.pl/...zdziernik-2007/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w KITach nord elektronik jes taki za 35zl, nawet mi udalo sie go zlutowac i dziala. Musze tylko zmienic przekaznik aby przekazywal 220V

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marx - moze jakis link wprost do tego sterownika bo to co znalazlem na Nord El. kosztuje 159 zeta, pozdro

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez dorzuce cos od siebie. Aby pompa nie wylaczala sie do konca, czyli pracowala na obnizonych obrotach mozna wpiac w szereg z pompa kondensator styrofleksowy 680nF/400V dla przykladu. Nie wiem jaki to ma wplyw na roznego rodzaje pompy ale mozna w ten sposob pokombinowac z roznymi pojemnosciami kondensatora. Potem jak sie chce miec pelna moc wystarczy zewrzec kondensator i gotowe. Do tego wystarczy teraz miec to co zaproponowal Marx i gotowe. Falownik jak sie patrzy.

Akwarium 120 x 65 x 60 | Sump 80 x 50 x 40 | 2 x Reef Flare Pro M | UltraReef Akula UKS 200 | 2 x Tunze 6055 | ATB Airstar 5000

ClariSea 5000 | Węgiel | UVC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dodam ze w tym zestawie nalezy od razu kupic przekaznik na 220V( w komplecie jest tylko 24V) - koszt ok 18zl

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.