Barth0 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam czy moze mi ktos odpiwiedzc na moje pytanie jak w temacie? Historia zaczela sie od tego jak dokupilem 17 kg skaly z drugiej reki I dolozylem do zbiornika mialem tylko 15 kg na 300l w obiegi, co sie okazalo na skalach bylo ze 30 rozyczek duzych I malych, odrazu ich nie zabilem tylko tak po 4 dniach jak zamowilem aiptasia-x. Ostatni raz widzialem go jak robilem przemeblowanie z ta skalka. Dziwi mnie fakt ze mandaryn wspanialy jest przezyl, a brzydala nie ma co moglo sie stac? Pozdrawiam. Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez Barth0 (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 440l LR: 30kg, Sump 110l Cyrkulacja: Jebao WP25 - Jebao WP40 - 2 x JVP 102, Obieg: Jebao 8000L Odpieniacz: Deltec SC2060, Oświetlenie Maxspect Razor 16k 300W 6xPompy dozujące Marine Colour Chinol, dolewka Autoaqua Smart ATO, TLF Phosban Reaktor, Jebao Lampa UV, + sporo innych gratów . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 To brzydala czy Salariasa? Generalnie ani jednego ani drugiego a Salariasa poszukaj dookoła akwarium na podłodze i za szafką u mnie 2 z 3 jakie miałem popełniły samobójstwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ssj44 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 Brzydal może się wystraszył jak skały dokładałeś i się schował. Mi aptasia zjadła kiedyś wondrmani więc wszystko jest możliwe. Cytuj http://akwariummorskie180.blogspot.com/ http://nano-reef.pl/...ok/#entry590815 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barth0 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 O salariasa mi chodzi. Cytuj Akwarium 440l LR: 30kg, Sump 110l Cyrkulacja: Jebao WP25 - Jebao WP40 - 2 x JVP 102, Obieg: Jebao 8000L Odpieniacz: Deltec SC2060, Oświetlenie Maxspect Razor 16k 300W 6xPompy dozujące Marine Colour Chinol, dolewka Autoaqua Smart ATO, TLF Phosban Reaktor, Jebao Lampa UV, + sporo innych gratów . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek2 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2013 Jeżeli ryba jest chora bardzo słaba to aiptasia możne wciągnąć. Sam widziałem jak umierającego błazenka całkiem mała różyczka pochłonęła w kilka chwil. Natomiast zdrowej ryby nie da rade ruszyć nawet we śnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach