Valdi Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2013 Witam wszystkich. Wlasnie dostalem test saliferta na PO4 i odczynnik nr 2 takie biale granulki wygladaja jak by byly wilgotne. Czy tak ma byc? Bo np. w tescie na MG tam sa zupelnie suche i sypkie. Cytuj 75 gal 6x54w T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cop909 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2013 Tak ma byc Cytuj 730 w obiegu, Red Skim 200, HQI 3x150 - T5 2x 80,profilux III, AIO, IO, skały 28 kg i bez piachu..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2013 Valdi - nie polegaj za bardzo na wynikach tego testu... Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2013 ......moja instrukcja do testu Saliferta PO4 jest taka: Pierwsze 30 sekund po rozmieszsniu regentow, brak jakiegkolwiek zabarwienia- odczyt wyniku-"nie jest zle" Jezeli po 30 sekundach mamy delikatna poswiate (drugie pole)-odczyt wyniku " jest nie wesolo" Jezeli po 30 sekundach mam wyrazne zabarwienie -odczyt wyniku- "jest tragedia" Jezeli dopiero po 3 minutach pozostawienia fiolki pojawia sie delikatna poswiata- odczyt wyniku- "jest dobrze" Jezeli po 5 minutach mamy zupelny brak zabarwienia, korale herbaciane lub szalaja glony - odczyt wyniku- "test do kosza" Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valdi Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2013 Dzieki Panowie. Faktycznie wczoraj jak zrobilem test to mialem problem zeby okreslic czy woda sie zabarwila czy nie. Nie jestem tez pewien ile mam dosypac odczynnika nr2 plaska lyzeczke czy czubata? I czy faktycznie powinienem odczekac jakis czas przed odczytem? Cytuj 75 gal 6x54w T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach