Yarcio Zgłoś Napisano 20 Października 2013 własnie zrobiłem pułapkę - butelka z rurką ( żeby krewety tam nie weszły ) i do środka włożyłem tą nadgryzioną krewete Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz_s Zgłoś Napisano 20 Października 2013 A ja właśnie zakładam plantację wieloszczetów. Mój Chelmon je uwielbia. Cytuj Akwarium 216L, sump 90L. Maszynownię obsługuje odpieniacz Twistman OB150INT. A za słońce robi lampa Giesemann 1x250W HQI 4x24W T5. W charakterze nadzoru średniego jest sześć kotów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czesioczesio1 Zgłoś Napisano 21 Października 2013 a mój nie wykazuje żadnego zainteresowania nimi Cytuj akwarium 120x60x60 w tym panel 30x60x60 odpieniacz Tunze 9410, cyrkulacja 2x Tunze 6045, obieg Tunze Silence 2400l, oswietlenie led 132w, 50kg LR, 19kg LS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 Podbiję temat, poszukuję do niewielkiego szkła ryby która będzie kontrolowała wieloszczety, rozważam hexataenię. Nie wiem czy nie będzie zbyt dominująca wobec moich dwóch ocelarisków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 Co do ocealarisów nie wiem, za to podejrzewam ją w stosunku do salariasa i mandaryna. Ale nie bardzo widzę po swoich, żeby je kontrolowała... Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 a jakie to szklo? Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 91L kostka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 12 Marca 2014 to za malo dla brzydala;) Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalzgierz1989 Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 ja swoich się póki co pozbywam podnosząc mniejsze kawałki skały, po pod nimi siedzą a piachu nie ma to nie mają się gdzie schować, już z 10 ostatnio wywaliłem, ale też mam sporo takich mniejszych, ślimaki mi jajka złożyły to widzę że już ich nie ma coś je wsunęło , ale też za jakiś czas coś wpuszczę, ale generalnie jak zwierzęta są nakarmione to nie będą szukać pokarmu, żeby Krewetka choć trochę aiptazje ruszyła to dwa dni nie karmiłem Cytuj Dla kolegów z Łódzkiego w pilnych sprawach kierować się na Kom 726390583, GG 16252461 lub na FB https://www.facebook...michalzgierz198 https://www.instagram.com/pasjonatakwarystyki/ Pasjonat akwarystyki i wędkarstwa - nowy kanał na YT Kanał poświęcony mediom i testom odbiorników oraz anten. Archiwum TV z lat 90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aleksander Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 Ja swojego brzydala przyłapałem jak wyciągnął malutkiego wieloszczeta, pokurczony miał z 1cm długości i w toni wodnej go na chwilę puścił żeby go w pyszczku poprawić no i siup i po wieloszczecie. Z tym że ja nie mam jakiejś awersji to wieloszczetów bo moim zdaniem więcej dobrego robią w moim baniaku niż złego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 U mnie coś przewraca szczepki i straciłem dwie krewetki, najdziwniejsze że obie podczas wylinek. Zwłok lub skorupek po denacie nigdy nie odnajdowałem. Myślalem że mają problemy z kalcyfikacją pancerzy ale wapń mam ciągle 400-420, pozostałe krewetki bez problemu zmieniają garnitury na większe Czyzbym miał w skale nieautoryzowanego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sepher Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 (edytowane) Halichoeres chloropterus: Chlorek radził sobie z wieloszczetami 3x większymi od niego za pomocą hmm dresiarskich metod: -Wytargać delikwenta -Jeżeli nie da się zjeść popłynąć z nim do najbliższej skałki i tłuc nim o ową skałę aż pacjent się rozleci. Kiedyś przez 20 min obserwowałem jak 5cm chlorek wojował z 15 cm wieloszczetem. Po rozdrobnieniu został wciągnięty cały Edytowane 13 Marca 2014 przez sepher (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 Miałem tego zielonego,ale sajgon w piasku mi robił i dostał czerwoną kartkę,teraz mam podobnego żółtego wargatka,trochę delikatniejszy. Marek - jak udało Tobie się gagatka odłowić, ja swojego mam serdecznie dosyć, robi syf w zbiorniku, walczy z pokolcami (sic!) i atakuje prawie każdą rybę o wydłużonym ciele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 (edytowane) U mnie sprawe z wieloszczetami załatwiła parka krewetek boksujących ( z tych mniejszych żółtych ) Dokładnie taka: http://pl.reeflex.net/tiere/1168_Stenopus_scutellatus.htm Edytowane 13 Marca 2014 przez Yarcio (wyświetl historię edycji) Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość radiesteta Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 U mnie brzydal który był kupiony na szklane róże wybił prawie do 0 całą populacje wieloszczetów. Róże też zjadł i ksenie oraz capnelle ale to niewielka cena za likwidację wieloszczetów i szklanych róż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sepher Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 Marek - jak udało Tobie się gagatka odłowić, ja swojego mam serdecznie dosyć Chlorek śpi w piachu, zawsze w tym samym miejscu. Zagarnij siatką z piachem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 13 Marca 2014 Marek - jak udało Tobie się gagatka odłowić, ja swojego mam serdecznie dosyć, robi syf w zbiorniku, walczy z pokolcami (sic!) i atakuje prawie każdą rybę o wydłużonym ciele. Ja zrobiłem sobie kiedyś szklaną pułapkę i złapał się w kilka minut,w pułapce był też borsuk,sohal,białobrody,wyglądali jak śledzie w puszcze. Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach