Barth0 Zgłoś Napisano 3 Września 2013 (edytowane) Witam jestem posiadaczem szorstnika od dzisiaj (obrazek ponizej), moje pytanie brzmi jak w tytule jak go przymocowac zeby nie łaził? http://www.charterho...ne-p-10348.html Edytowane 3 Września 2013 przez Barth0 (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 440l LR: 30kg, Sump 110l Cyrkulacja: Jebao WP25 - Jebao WP40 - 2 x JVP 102, Obieg: Jebao 8000L Odpieniacz: Deltec SC2060, Oświetlenie Maxspect Razor 16k 300W 6xPompy dozujące Marine Colour Chinol, dolewka Autoaqua Smart ATO, TLF Phosban Reaktor, Jebao Lampa UV, + sporo innych gratów . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raffy14 Zgłoś Napisano 3 Września 2013 Zrób dziurę w piasku i delikatnie zasyp jego nogę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ironista Zgłoś Napisano 3 Września 2013 (edytowane) Nie mocuje się go. Najlepiej się czuje usadowiony na piasku, lekko przysypana tylna część, pod jakąś skałką. Nie lubi zbyt silnej cyrkulacji. O, Raffy był pierwszy. Edytowane 3 Września 2013 przez Ironista (wyświetl historię edycji) Cytuj I znowu zalewamy, i znowu i tak do usranej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barth0 Zgłoś Napisano 3 Września 2013 Dzieki wielkie, tak zrobie. Cytuj Akwarium 440l LR: 30kg, Sump 110l Cyrkulacja: Jebao WP25 - Jebao WP40 - 2 x JVP 102, Obieg: Jebao 8000L Odpieniacz: Deltec SC2060, Oświetlenie Maxspect Razor 16k 300W 6xPompy dozujące Marine Colour Chinol, dolewka Autoaqua Smart ATO, TLF Phosban Reaktor, Jebao Lampa UV, + sporo innych gratów . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 3 Września 2013 A poza tym szorstniki nie łażą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MojeSumienie Zgłoś Napisano 3 Września 2013 (edytowane) pupa tam jaś jak nie łażą? jak łażą.... mój spaceruje raz na 2 tygodnie teraz poszedł tam, gdzie pompa wymywa resztki zza skał i wyłapuje wszystko mimo, że go karmię co drugi dzień Edytowane 3 Września 2013 przez MojeSumienie (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 3 Września 2013 A wiec jak już powiedziałem wcześniej szorstniki nie leżą. Siedzą tyłkami zakopane w piasku albo w rurce i tyle. Ewentualnie mogą się przemieścić wyrwane ruchem wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flimbooo Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Nie wiem jak one to robią ale łażą na pewno. Z moich obserwacji wygląda to tak jak gdyby przechodzą (obracają się) i wystają z drugiej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian1 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Mam mojego już ze trzy lata,nigdy nie widziałem żeby sie przemieszczal,choć to moze za sprawa patentu który kiedyś podpatrzylem na tym forum.Wsadzilem delikwenta do kawałka rurki pvc i chyba mu tam dobrze;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flimbooo Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 A może mi ktoś podpowie bo... mam dwa szorstniki jeden siedzi drugi łazi, i ten jeden trafił na drugiego i teraz siedzą razem splecione w "miłosnym" uścisku. A moje pytanie jak rozmarzają się szorstniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arduan Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Mój zaczął łażenie po pół roku pobytu w akwarium. Skutkiem tego, dostał się do falownika i mu całkowicie łeb ogoliło. Po tym incydencie zrobiłem mu "zagrodę" z 5cm piasku na głębokość, ale i tak postanowił połazić. Nie wiem jak on to robi, ale przypatrzyłem go nawet jak wylazł z piachu i pełzał po skale, przeszedł z 5-10cm i wsadził znowu tyłek w piasek. Teraz znalazł sobie cichą miejscówkę między skałami, co utrudnia mi karmienie, ale czasem przylepia się do skały, wdrapuje się jakieś 2-4cm ponad piasek, potem schodzi i się zakopuje. Ciekawy gość. Cytuj http://nano-reef.pl/...n-szybki-start/ Nowe, większe, ale nadal AF: http://reefhub.pl/ca...aniewski-1000l/ Myślimy tak, bo wszyscy inni ludzie tak myślą; albo dlatego, że myślimy w ogóle, to naprawdę tak myślimy; albo dlatego, że kiedyś kazano nam tak myśleć, to myślimy, że musimy tak myśleć... Rudyard Kipling Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 dokladnie szorstniki nie laza delikatnie piachem lub zwirkiem Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arduan Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2014 Mówię, że widziałem jak łaził. Prawie jak dżdżownica, czy quadri, przyklejał się do skały i pełzał. Z tym że qadri jak się przyklei, to trudno go oderwać, szorstnik pełzł w "śluzowej torebce", trochę mniej trwałej niż ta w której normalnie siedzi. Cytuj http://nano-reef.pl/...n-szybki-start/ Nowe, większe, ale nadal AF: http://reefhub.pl/ca...aniewski-1000l/ Myślimy tak, bo wszyscy inni ludzie tak myślą; albo dlatego, że myślimy w ogóle, to naprawdę tak myślimy; albo dlatego, że kiedyś kazano nam tak myśleć, to myślimy, że musimy tak myśleć... Rudyard Kipling Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2014 A moje pytanie jak rozmarzają się szorstniki? Czytałem, że płciowo...może rozmnożysz Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach