mirekaju Zgłoś Napisano 22 Września 2013 Ryby już w nowym domu, martwi mnie tylko białobrody. Wysypany jak muchomor poza tym jedna akra strawberry nie przetrwała. Ogólnie zmęczony lecz zadowolony kończę dzień (i nockę ) Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 22 Września 2013 No Piotr odwalił kawał dobrej roboty, skała zaje....biście poukładana, a jak SPSy się rozrosną to już będzie mega, a ryby będą miały niezłą przestrzeń i dużo kryjówek. Wyśpij się i zdaj relacje jak białobrody - mam nadzieje że wydobrzeje, bo mój zabrał ze sobą prawie całą obsadę. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 22 Września 2013 Wszystko żyje białobrody gładki jak pupcia niemowlęcia. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 22 Września 2013 No to super, to jeszcze zdjęcie całości jak już ogarniesz salon Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 22 Września 2013 Lampa ponad metr nad wodą więc szału nie ma woda mętna pienidło na środku zbiornika Nie to żebym narzekała bo nie jest żle Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 23 Września 2013 (edytowane) Z samego rana dotarł SUMP. Tylna szyba boczna prawa oraz dno z szyby zespolonej czarnej więc wszystko odbija efekt lustra, lecz gdy zalejemy wodą będzie sssssuper. Śniadanko i zabieramy się do pracy. Edytowane 23 Września 2013 przez mirekaju (wyświetl historię edycji) Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Upychanie sumpa Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 23 Września 2013 Lampa ponad metr nad wodą więc szału nie ma woda mętna pienidło na środku zbiornika Nie to żebym narzekała bo nie jest żle Mirku, Wyciągnij z piachu tą zieloną acrę(formosa?) gdyż jak poleży tak dłużej - zacznie gubić od dołu tkankę(zacznie się od tej części co jest w piasku) pozdrawiam Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekdziubak Zgłoś Napisano 23 Września 2013 (edytowane) Upychanie sumpa Wyjefajnie wygląda ten czerwony kolor rurek pasuje do royala Edytowane 23 Września 2013 przez marekdziubak (wyświetl historię edycji) Cytuj 120LT Plany na 600L W trakcie realizacji.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Odespałem więc pokażę pokrótce jak to było. Klejenie hydrauliki Po północy zostało już tylko dwóch Piotrków, maluchy poszli spać. A oto i ich efekty Wszystko mierzone zgodnie z wcześniejszymi założeniami ( w końcu profesjonaliści się tym zajmowali ) Zalewanie wodą ( czy to na pewno zadziała myślał najmłodszy z drużyny? ) Prawie tak jak ma być jeszcze trochę prowizorek po nocki zbrakło. Tak to na razie wygląda. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marecki Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Bajka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekdziubak Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Czad !! Kiedy opijamy Cytuj 120LT Plany na 600L W trakcie realizacji.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 25 Września 2013 ogień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 25 Września 2013 BRAWA ! Projekt piekny, wykonie, no i efekt Polska Bialo-Czerwony Patrzac jak radziles sobie ze wsyztskim zawstydziles nie jedna Super Nianie bo zangazowanie dzieciakow widac na kazdym zdjeciu Mozesz blizej wyjscnic dlaczego tak sobie sump wymysliles? Odpieicz na srodku, ale splyw chyba najpier do prawej komory? Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 25 Września 2013 Widać dbałość o szczegóły / pełna profeska w planowaniu i wykonaniu / - zacny projekt - już czuje jak będzie wyglądało za rok. Powodzenia ... PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 27 Września 2013 Ogień i dym kolorystycznie mi się podoba, lepszy efekt będzie po założeniu zabudowy i oświetlenia w szafce lecz nie mogę się zdecydować co do materiałów i koloru. Nad sumpem trochę czasu spędziłem, jest to mój czarty sump i każdy następny po pierwszym miał być najlepszy. Czy ostatecznie będzie to ten zobaczymy. Pierwsza komora od lewej przyjmuje wodę z głównego zbiornik spływającą przez rurę 50, komora wypełniona jest żywą skałą położoną na kratce restrowej aby od spodu była dobrze filtrowana Kolejna przegroda to trzy skarpety filtracyjne, następnie od dołu woda wędruje do kolejnej wąskiej komory w której zamocowałem elektrody-skończy się problem ze zbyt bliskim ustawieniem elektrod przy pompach i ich błędnych odczytach. Woda dalej wędruje na włókninę filtracyjną, w następnej dużej komorze o stałej wysokości wody ustawiony został odpieniacz, reaktor wapnia, filtr przepływowy z żywicą i filtr na biopelety. Z nalazło się tam też miejsce dla małej pompy do wypompowywania wody z komory podczas podmiany. Kolejna przegroda i kolejna wata filtracyjna na zebranie tego co przepuściła wcześniejsza filtracja, ostatnia komora z zainstalowanymi dwiema pompami obiegowymi, jedną pompą która doprowadza wodę do chłodziarki i na peletki i jedna pompa do filtrów przepływowych za złożem PO 4x4 i węgla. W skrócie tak to wygląda i działa. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 27 Września 2013 Czad !! Kiedy opijamy Jak w końcu ktoś cię przywiezie. Bo na razie to nim wejdziesz to mówisz że już musisz wychodzić bo praca żona dzieciaki itd. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raf Zgłoś Napisano 27 Września 2013 A jak rozwiazana elektryka masz bezpieczniki na kazdy kanal? Cytuj Deltec Microreef 200l Max spec 160w16k.3*mpw10wes.Reeflink. Vertex 150.Vertex Libra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 27 Września 2013 A jak rozwiazana elektryka masz bezpieczniki na kazdy kanal? Elektryka będzie za dwa tygodni bo cienko z czasem. Doprowadzone pod akwarium są trzy oddzielne obwody i z nich będę rozdzielał na na poszczególne rzeczy, na razie prowizorka na przedłużaczach. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AMP Zgłoś Napisano 28 Września 2013 Suuuper projekcik, miałem pisać PW, ale napiszę tutaj, przy okazji chwaląc . Będę zalewał swój baniak nie czekając na zabudowę i chętnie przygarnę 150-200l wody z podmian, da radę? Dodam tylko, że będę miał kierowcę i przywiozę wódkę nie tylko do akwa . Pozdrawiam Cytuj Akwa 560l (155x60x60) + sump 100l wody (po wymiarach ze 180), Deltec AP850, reef circulator 10000 + Jebao WP40, NJ6000, 6-8x T5 80W, LR ~50kg, LS~31kg i coś tam jeszcze... pelletki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 29 Września 2013 Witam Każdy chwali , a ja powiem tak . Taki bałagan pod szafką to masakra . Jak Ty się tam połapiesz w tej plątaninie ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 30 Września 2013 Suuuper projekcik, miałem pisać PW, ale napiszę tutaj, przy okazji chwaląc . Będę zalewał swój baniak nie czekając na zabudowę i chętnie przygarnę 150-200l wody z podmian, da radę? Dodam tylko, że będę miał kierowcę i przywiozę wódkę nie tylko do akwa . Pozdrawiam Woda do podmiany już się miesza. Szykuj bańki. Alkoholu nie tykam więc opijemy herbatą. Obiecane koraliki czekają na odbiór. Witam Każdy chwali , a ja powiem tak . Taki bałagan pod szafką to masakra . Jak Ty się tam połapiesz w tej plątaninie ? Pozdrawiam Nie jest tak żle, wprawdzie nie jest jeszcze wszystko skończone ale wiem co jest do czego. Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 30 Września 2013 Pięknie to wygląda, ale mając takich pomocników, nie może być inaczej Powodzenia! Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekdziubak Zgłoś Napisano 3 Października 2013 Jak Mirku znalazłeś już tego najmłodszego lokatora ? Cytuj 120LT Plany na 600L W trakcie realizacji.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 5 Października 2013 (edytowane) Jak Mirku znalazłeś już tego najmłodszego lokatora ? Ok. oto filmik z lokatorem jeszcze w swoim domku We wtorek jeszcze tam był, szukałem i szukałem ale nic w środę w nocy świecąc diodą z telefonu dostrzegłem nowego mieszkańca na mojej rafie. Dokładnie kawałek głowy, podobnej do węża kolor czarny z brązowym pasem. Siedzi sobie cały czas w szczelinie między skałami, co to jest dokładnie nie wiem lecz gdy się pokaże dam znać. Edytowane 5 Października 2013 przez mirekaju (wyświetl historię edycji) Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach