Jack Sparrow Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 A u mnie: Pavona-Sinularia 1:0 Pseudogorgonia-^^Montipira 0:1 E.divisa-Xenia 1:0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mast Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2015 Montipora czerwona : zielona 1:0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2015 Seriatopora guttatus - pocillopora tricolor 0:1 w miejscach styku seriatopora bieleje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2015 Capnella Imbricatta 1:0 caulastrea furcatta Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafa0302 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2015 U mnie Quadrcolor siedzący w ulubionej dziurze poparzył Acroporę nana. Stało się tak podczas chwilowej zmiany ustawienia pompy. Quadri też miał skulone czasowo polipy. 1:0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2017 Odgrzeję kotleta Moja wojna koralowa . Acana atakuję Milkę Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SOQL Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2017 Quadri- rhodactis 0:0 stykają się po napompowaniu.Milka-pocillopora 0:0 ta druga rośnie na dywanie z tej pierwszejBriareum- monti 0:0 Capnella- Milka 1:0Capnella- pseudogorgonia 0- 0Quadri- monti 1:0Monti- acropora 1:0Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piniol Zgłoś Napisano 3 Listopada 2017 (edytowane) Goniopora - Grzybki discosoma 0:0 (brak reakcji) Caulastrea - Zoa (palys) 0:0 (brak reakcji) E.glabrescens(*) - E.paradivisa - E. paraancora - E.ancora 0:0:0:0 (brak reakcji) * - normalne polipy nie parzą , ale torpedy tak. Najgorzej to wyglądało z frog spawn, choć bardziej się oberwało glabences Acanthastrea echinata - zoa 0:0 (brak reakcji) Goniopora - Caulastre 1:0 Szorstnik - inne 1:0 spektakularna anihilacja Entacmaea Quadricolor - Discoma grzybki 0:0 Edytowane 14 Stycznia 2018 przez piniol (wyświetl historię edycji) Cytuj Pozdrawiam AQUA 182l +60l + 50l : 90x45x45 :Razor 160W 16k: Jebao RW4 + Jebao RW4, 14 kg LR, 4 kg LS, Jetskim 120; 60x30x36 "Refugium" 3 x full spectrum+ techniczny 7 x royalblue 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 Dzisiaj spokojna lobophyllia zabiła mi rosnąca obok calustree zielona :/ co ciekawe macki wyszły z boku główki. Na szczęście na calustree ma więcej glowek.Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2017 Niesamowite są te zwierzęta.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2017 Sinularia zielona parzy capnelle, capnella parzy zoa, rhodactis parzy capnelle, ricordea yuma parzy pavona decussata, ricordea yuma ogranicza rozrost briareum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2018 Pavona jak wejdzie na skały to po zawodach... w sprzyjających warunkach zachowuje się jak chwast ciężki do wyplenienia i zarastających dosłownie wszystko.Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miśku Zgłoś Napisano 17 Lutego 2018 u mnie ukwiał quardi raibow zrobił sobie pewnego razu przechadzkę po zoasach i briareum które wręcz stratował stopą )na briareum był z pół dnia) i nic sie nie stało, wszytko się otworzyło po 1-2h jak by nigdy nic. Co ciekawe ten sam ukwiał smyra swoimi mackami lobophytona i milkę i też nic się nie dzieje, wszystko polipuje (moze milka delikatnie mniej puszysta w miejscach smyrania ukwiała, z tym że po przestawieniu cyrkulacji tak żeby dziad jej nie smyrał wszystko wróciło do normy) Taki nieszkodliwy, grzeczny ukwiałek (choć się kręci w miejscu i w swojej karierze robił już z dwie dłuższe wycieczki) Co do reszty do xenia- zoasy pomarańczowe 1;0 briareum zielone fluo - zoasy pomarańczowe 1:0 lobophyton - xenia 0:0, no może 0:1 a i jeszcze anthelia porasta mi lobophylie. Dostałem już taką szczepkę. Na początku próbowałem z tym walczyc co jakiś czas ją odrywając (masakra jakaś), jednakże po teraz jakby mniej porasta. Być może ma to związek z tym ze Lobophylia ma sie wyraznie lepiej, aczkolwiek nie wiem czy by jej całkiem nie było super gdybym jakoś (albo jakimś cudem) całą tą anhelie wyrwał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 19 Lutego 2018 Kiedys zrobilem na jednym kamieniu szczepke z dwoch kawalkow czerwonej i dwoch zielonej montipory capricornis (naprzemiennie). Niestety czerwone zostaly poparzone. Ciekawe, bo juz takie zrosniete roznokolorowe szczepki widzialem. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach