Grzegorz Dyzma Zgłoś Napisano 24 Września 2013 Osobiscie polecam kada pompe. Odpowiednia zamontowac a potem co jakisz czas wymyc. Nawet najcichszy odpieniacz zagluszy prace najcichszej obiegowki. Cytuj Akwarium - 700l - 180x62x65 , Sump - 300l 150x47x42. Filtrcja - podzwirowa / refugium 20W / cryptic zone Osprzet - Schuran 150 ~ Sicce Syncra 6.0 ~ ATI Sunpower 6x80W + 54W LED ~ 2x Jecod RW-8 ~ Kamoer P4 Pro ~ DD TopUp ~ Eheim Jager 200W Suplementacja - Balling DIY HD Konsumpcja Energii- 275 kWh miesiecznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdamB Zgłoś Napisano 17 Października 2013 Nawet najcichszy odpieniacz zagluszy prace najcichszej obiegowki. U mnie niestety jest na odwrot :/ Mam NJ 1200 i Ehaim'a 1000 i obie bucza strasznie. Czy zbyt mala (waska) komora pompy moze byc powodem halasu? Macie jakies doswiadczenie w tej kwestii? Zastanawiam sie juz powaznie nad wywaleniem mini sumpa ze wzgledu na halas Cytuj Delta 72x72x50; LED Cree by Tomasz; Hydor Slim-Skim; 2x6055 + multi Znajdziesz mnie rowniez na: http://www.bractwo-s...forum/index.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2013 Ma ktos może aqua nova 10 tys jakieś opinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dirty_pig Zgłoś Napisano 15 Listopada 2013 mam AN model nizej w odpieniaczu nie jest tak cicha jak tunze ale jest cicha po za tym to odpieniacz to wirniki igielkowe zawsze sa glosniejsze, na pewno cichsza niz or6500. ale to pierwszy dzien testow pompy lubia sie troszke docierac z czasem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach