Gość Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 http://nano-reef.pl/...la-syntetyczna/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 Dokładnie ten temat miałem na myśli w pierwszym poście. Dzięki Debora, obecnie jesteś moim jedynym Dewanagari (Guru) w tym temacie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 (edytowane) przypomina mi to trochę ozdoby z piaskowca do słodkowodnych zbiorników , pewnie drogie . Tu się możesz ostro zdziwić żywej lub suchej skały potrzebujesz na 500 l - 50-60 kg czyli 1500 lub 2200 zł za syntetyk 600-800 zł + 150 za siporax dla mnie skal syntetyczna jest dla osób, które nie chcą mieć zbiornika zagraconego, ale z przemyslana konstrukcją dla korali i przestrzennego nie wspomnę już o tym, że nie tniemy "rafy" czy tej żywej czy tez tej martwej Mój następny baniak będzie oparty o syntetyk+siporax (teraz żywa 30 kg (reszty ze 100 kg się pozbyłem+siporax 18l) / 600 l wody netto pozdr Edytowane 20 Listopada 2013 przez Gaber (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dieter25 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 Też zmieniam na syntetyk i siporax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 Ok, też bardzo mnie to nęci ale powiedzcie czy zamawiać "Coś pod swoje akwa" czy też gotowe produkty, które później "sklejacie"? Czy skała Aquaforest "wstawiacie" po kilku dniach od zalania czy niemal natychmiast? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyzak Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 Osobiście zamówiłem pod większy baniak aquaroche z allegro dokładnie to http://allegro.pl/skala-aquaroche-box-17-kg-i3701545654.html i jestem zaskoczony wielkością tego kartonu - jest wielki, bo ceramika jest lekka. Czym sklejać ceramikę - na kartonie mam napisane "kleić sylikonem do akwariów" (przetłumaczone) nie ma nic o cementach, ceresitach. Tak więc? Cytuj Obecnie suchy dok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 jako ciekawostkę jeśli ktoś jeszcze nie czytał Ceramika powstaje w procesie wypalania a produkt o nazwie skała syntetyczna uzyskuje się poprzez wysuszenie Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
felek Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 Osobiście zamówiłem pod większy baniak aquaroche z allegro dokładnie to http://allegro.pl/sk...3701545654.html i jestem zaskoczony wielkością tego kartonu - jest wielki, bo ceramika jest lekka. Nie miałem nigdy syntetyka w ręku a ciekawi mnie stosunek wagi do wielkości. Mógłbyś zważyć jeden z kawałków i podać jego wymiary ? Cytuj Jest : 148l z panelem na miękko Powrót w nieznane Było : 432l + 180l sump Mój dziennik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balon Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 a produkt o nazwie skała syntetyczna uzyskuje się poprzez wysuszenie Hej,Luft a moglbys sprecyzowac? wysuszenie czego? bo temat mnie intereuje.Pozdr. sorki za brak polskich znkow ;} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 Hej,Luft a moglbys sprecyzowac? wysuszenie czego? bo temat mnie intereuje.Pozdr. sorki za brak polskich znkow ;} hej mogę odpowiedzieć tylko słowami jakie mi przekazano "skała syntetyczna swym składem odzwierciedla skład chemiczny naturalnej skały koralowej" i to co napisałem wyżej - skała nie jest wypalana. Co więcej wiem, to że jest bardzo porowata i przepuszcza wodę, gdy jest w stanie suchym. Dzięki temu potrafi dwukrotnie po "namoczeniu" podwoić swą wagę Bardziej nie chcę się rozwodzić, gdyż mogę popełnić gafę, a to nie byłoby dobre. Więcej zapewne mógłby powiedzieć sam producent pozdrawiam luft Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 Tylko szkoda że nic na ten temat nie pisze. Wie ktoś może jaka cena tej skały ? Tylko nie piszcie że trzeba pisać do AF bo jak za każdym razem co bym chciał kupić miał bym pisać do producenta to nie było by to za fajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dieter25 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 hernio szukanie nie boli http://www.aqua-sea.com.pl/pl/c/Syntetyczna-skala/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 Tylko szkoda że nic na ten temat nie pisze. Wie ktoś może jaka cena tej skały ? Tylko nie piszcie że trzeba pisać do AF bo jak za każdym razem co bym chciał kupić miał bym pisać do producenta to nie było by to za fajne. Nie rozumiem Cię, nie chce Ci się napisać do producenta a piszesz na forum - jaka to różnica? Najlepiej i najprościej przecież pytać u źródła a Ty masz o tyle komfortowa sytuację że producenta masz na forum Prościej naprawdę się nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyzak Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 Nie miałem nigdy syntetyka w ręku a ciekawi mnie stosunek wagi do wielkości. Mógłbyś zważyć jeden z kawałków i podać jego wymiary ? Akurat pochowałem do kartona bo klecę szafkę , jutro coś strzelę A co do suszonej skały syntetycznej, podobnej do siporaxu - może to suporeks - beton komórkowy. Czyli można sobie wyrzeźbić coś w suporeksie dremelkiem i voila skała syntetyczna, bez wypalania O tak: Cytuj Obecnie suchy dok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 hernio szukanie nie boli http://www.aqua-sea.com.pl/pl/c/Syntetyczna-skala/5 Dzięki Nie rozumiem Cię, nie chce Ci się napisać do producenta a piszesz na forum - jaka to różnica? Najlepiej i najprościej przecież pytać u źródła a Ty masz o tyle komfortowa sytuację że producenta masz na forum Prościej naprawdę się nie da A ty piszesz do każdego producenta jak chcesz coś kupić ? No i co że jest na forum ? Pewnie nie tylko ja chciał bym wiedzieć coś więcej a wystarczy że ktoś z AF napisze jak sprawa wygląda i nie będzie problemu ( przecież jest na forum ) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 A ty piszesz do każdego producenta jak chcesz coś kupić ? No i co że jest na forum ? Pewnie nie tylko ja chciał bym wiedzieć coś więcej a wystarczy że ktoś z AF napisze jak sprawa wygląda i nie będzie problemu ( przecież jest na forum ) Pozdro Oj niepotrzebnie się zaraz złościsz, wystarczyło by gdybyś przeczytał temat z linku jaki na początku dała Debora, tam masz wszystko opisane i przez użytkowników i przez producenta i nawet odnośnie ceny znajdziesz wzmiankę. I powiem Ci szczerze że faktycznie nie piszę do każdego producenta ale do tego akurat pisałem i za każdym razem dostałem konkretną odpowiedz EDIT: Żeby było jeszcze prościej to połączyłem tematy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 Oj niepotrzebnie się zaraz złościsz, wystarczyło by gdybyś przeczytał temat z linku jaki na początku dała Debora, tam masz wszystko opisane i przez użytkowników i przez producenta i nawet odnośnie ceny znajdziesz wzmiankę. I powiem Ci szczerze że faktycznie nie piszę do każdego producenta ale do tego akurat pisałem i za każdym razem dostałem konkretną odpowiedz EDIT: Żeby było jeszcze prościej to połączyłem tematy Nie złoszczę się. Jeśli cię uraziłem przepraszam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 Nie złoszczę się. Jeśli cię uraziłem przepraszam. Absolutnie nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 20 Listopada 2013 Dzięki A ty piszesz do każdego producenta jak chcesz coś kupić ? No i co że jest na forum ? Pewnie nie tylko ja chciał bym wiedzieć coś więcej a wystarczy że ktoś z AF napisze jak sprawa wygląda i nie będzie problemu ( przecież jest na forum ) Pozdro W tym przypadku warto napisac do producenta, ponieważ cena jest uzależniona od konstrukcji. czas oczekiwania na tą chwile, ze wzgledu na kolejkę, z tego co rozmawiałem wynosi 2-3 miesiace pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 ........czas oczekiwania na tą chwile, ze wzgledu na kolejkę, z tego co rozmawiałem wynosi 2-3 miesiace pozdr No to mnie pocieszyłeś ta informacją. Może małe chińskie rączki trzeba zatrudnić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquaforest� Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Witam Co do okresu oczekiwania na konstrukcję pod wymiar do zbiorników ,to wynosi on obecnie ok. 6 tygodni . Z uwagi na duże zamówienia dla klientów instytucjonalnych okres oczekiwania jest tak długi.Jeżeli chodzi o samą skałę to od złożenia zamówienia do 14 dni. Za te nieudogodnienia przepraszamy. Po Nowym Roku skałę będzie można nabyć w na teranie Polski w wybranych sklepach detalicznych . W razie pytań zapraszamy na info@aquaforest.eu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 A ja sie pochwale, ze paczka ze skala jest wlasnie w drodze do mnie Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Rob- wysylka do UK? Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Tak. Wysylka do UK. Skala robiona pod wymiar baniaka na zamowienie. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2013 Aquaforest a co to znaczy , ze jest robiona pod wymiar zbiornika?? Chodzi o wilekosc czy jest juz sklejona?? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach