Przemek Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Informacja: Temat powstał z wydzielenia części postów z tematu "Giesmann Lagoon" - aby nie oftopować w tamtym temacie. [.........] Dostępne będą w ofercie dystrubutorów od grudnia połowy grudnia lub początku stycznia(za oceanem) - wraz z pozostałą gamą świetlówek PS(w sumie 5 modeli). Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Przemek,masz "swoje świetlówki" ? Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dieter25 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 No takie wiadomości cieszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Marku - nie moje, ale Pacific Sun.. ;-) Wyprodukowane na podstawie naszych doświadczeń ze światłem oraz po wyciągnięciu wszystkiego co najlepsze z dostępnych aktualnie na rynku(tego nie ukrywam - każdy producent ma swojego "czarnego konia") Dostępne będą: - PS T5 SpectraPlus(mix Coral+ wraz z dodatkiem UV) - PS T5 CrystalBlue(odpowiednik BluePlus z drobnymi zmianami) - PS T5 TrueBlue(jak BluePlus - tyle że świecący "niżej" - postaram się znaleźć pomiar w porównaniu do Blue+ - PS T5 PigmentPlus(mix KZ Fiji Purple/ATI Purple plus wraz z odrobinę powiększoną aktyniką) - PS T5 CrystalWhite - świetlówka odrobinę bardziej niebieska od Aquablue+ - przesunięte "w dół" spektrum oraz wspomniana CrystalUV.. Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 No takie wiadomości cieszą Nas również - tym bardziej ze to finał niemal 8 miesięcznej pracy Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Kiedy będą dostępne i czy cena będzie konkurencyjna do wiodących dotychczas firm ? Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Mam nadzieje ze ceny będą bardziej Polskie. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 @inmar, @Pieniek Zapewniam że ceny będą bardziej Polskie - nie mogę podać w tej chwili za dużo informacji, ale będą one najbardziej atrakcyjne na rynku - szczególnie że rodzimy rynek zamierzamy potraktować priorytetowo ;-) (jako producent) Dostępne będą już w grudniu - nie we wszystkich rozmiarach(80W będzie dostępny jako ostatni). Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Przemek,a zauważyłeś słowo dotychczas,hehe ? Cytuj http://nano-reef.pl/...__1#entry380116 było http://nano-reef.pl/...__1#entry214523 było http://nano-reef.pl/...rojekt-nano-30/ było http://www.sma.org.p...tawiam+zbiornik było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dieter25 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Ja się nie zgadzam że 80W jako ostanie to one powinny być pierwsze dostępne Sorki za offtopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PokerFace Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 (80W będzie dostępny jako ostatni). ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) O w końcu coś sie dzieje jestem tego bardzo ciekawy . A czy PS będzie wprowadzało też żarniki? Edytowane 13 Listopada 2013 przez MayFly (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Marku, teraz zauważyłem 80W świetlówki będą dostępne jako ostatnie - ale to opóźnienie nie będzie też zbyt duże - może rzędu 2-3 tygodni wobec 24W,39W oraz 54W. @MayFly Z żarnikami na razie niczego nie planujemy. Samo rozpoczęcie produkcji T5 jest dla nas "dosyć" sporym wyzwaniem marketingowym i logistycznym - nie ukrywam że także finansowym(jesteśmy firmą w całości z kapitałem polskim) i jeśli spojrzymy ilu jest liczących się producentów T5 w EU - to można ich policzyć na palcach jednej ręki... Ponizej wklejam dwa wykresy falowe spektrum - dla ATI Blue plus oraz PS TruBlue. Oczywiście - Blue+ bedzie miał swojego "odpowiednika" - czyli CrystalBlue ATI Blue Plus/AM ReefBlue oraz T5 TrueBlue - jak widać spektrum jest pełniejsze i szersze w zakresie pokrycia pigmentów(wg Dana Ridldle) Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 13 Listopada 2013 Na koniec mogę dodać - jako zajawkę, że powyższa świetlówka(TrueBlue) 54W będzie kosztowała około 50zł w sklepach.. Ceny pozostałych będą na porównywalnym poziomie wobec cen konkurencji. Mam nadzieję więc, że uda nam się zrobić trochę szumu na tym zasiedziałym i podzielonym rynku T5 Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) Fajnie by było jakbyście dali jeszcze jakieś w miarę tanie lampy t5 Ale tylko sie cieszyć z nowych produktów i oby tak dalej Edytowane 14 Listopada 2013 przez MayFly (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 @MayFly W ofercie PS pojawiły się lampy typu Diuna. Czy są tanie? W stosunku do lamp innych producentów(importowanych z bliskiego wschodu - czy też innych "prostych" modeli produkowanych w Polsce czy Europie) - nie są. Czy są drogie? Tu również nie można odpowiedzieć twierdząco. Dlaczego? Jeśli weźmiesz pod uwagę fakt, że lampy w całości wykonane są naprawde z najlepszych możliwych materiałów: - obudowa ze stali nierdzewnej - własnej produkcji odbłyśniki - zaprojektowane przy udziale firmy projektującej odbłyśniki/soczewki - a wykonane z galwanizowanego aluminium(najwyższy współczynnik odbicia światła) - a nie przy pomocy polerowanego aluminium - lampa posiada wbudowany komputer(zarządzany bezprzewodowo) który niezależnie steruje każdą parą świetlówek - zapisując jednocześnie w pamięci lampy informacje na temat czasu pracy poszczególnych świetlówek - oraz informując o przewidywanym czasie wymiany(oraz stopniu zużycia) na podstawie modelu świetlówki - i charakterystyki zużycia. - wbudowane oświetlenie moonlight (na LED) - sterowane za pomocą komputera w lampie - lampa posiada specjalnie zaprojektowane boczne kanały w których umieszczone są stateczniki(a nie w komorze nad świetlówkami) - dzięki czemu są one chłodzone aktywnie(cztery ultraciche wentylatory tyou MagLev) i pracują z większą sprawnością - otrzymujesz 3 letnią pełną gwarancję na produkt To czy w porównaniu do lamp konkurencyjnych(żeby nie wymieniać z nazwy) - czy to drogo? Raczej chyba nie - powiem więcej, płacąc nieco mniej - otrzymujesz dużo więcej... Nie da się zrobić i dobrze - i tanio. Albo jest tanio - albo jest dobrze(ale w atrakcyjnej cenie). W szczególności - że od stycznia Diuny T5 będą oferowane z zestawem dowolnie wybranych świetlówek produkowanych przez PS w cenie lampy. A zapewniam, że jakościowo rury T5 będą na najwyższym możliwym poziomie. pozdrawiam Przemek PS. Ponieważ zrobił się mocny oftop - postanowiłem wydzielić te posty do oddzielnego tematu. Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 "Nie da się zrobić i dobrze - i tanio. Albo jest tanio - albo jest dobrze(ale w atrakcyjnej cenie)" Taniego badziewia jest dosc na rynku. Przemek, czesto te pasjonujace dyskusje na temat led, T5, poruszaja problem, ze na T5 nie ma blikow. W sumie wystarczylaby jedna, lub w T5 54 i 80W dwie led, wlasnie zeby robily bliki. Bylyby z pewnoscia widoczne przy przygasaniu T5 (wschod i zachod). Takie niebieskie 2 x 3W, wbudowane gdzies wzdluz przedniej krawedzi ? Czy przewidywana jest wersja 10 x 54W ? Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sewer Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 Przemku super ze bedziesz miał w ofercie świetlówki. Jesli nie będą odbiegać jakością od obecnie oferowanych Ati czy KZ'ów to przy najbliższej wymianie chętnie spróbuje. Oczywiście skromnie wspierając tym samym polskiego przesiębiorcę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) E tam Sever, nie zawracaj glowy. Razem bedziemy "wspierac", ale jednoczesnie nasza kieszen (mamy takie same lampy!). Dlatego, poniewaz zaoszczedzimy na ATI, bedziemy mieli wiecej na prad i strzelimy sobie po 10 x 54W, dobry pomysl ? Ups, zauwazylem ze Ty masz jeszcze te psujace kolory led. To nie, nie zmieniaj. Sam zostalem Edytowane 14 Listopada 2013 przez Stani (wyświetl historię edycji) Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sewer Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 Może Stasiu wyłączę te pradozerne i pasujące kolory Ledy i jeszcze wiecej zaoszczędzimy Tak myślę Przemku ze byłoby fajnie gdybys sie pokusił o wyprodukowanie lampki hybrydowej T5 + Led. Tyle ze z dużą ilością T5. Nie 4 tylko Np. 10 (8)x54 (80)W plus pare modułów ledowych. Czuje ze byłby to hit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 @sewer Jestem przekonany że fakty będą mówiły same za siebie - dam znać jak już fizycznie do nas dojadą.. ;-) @stani Czepiasz się :-) ATI robi naprawdę fajne świetlówki i dlatego część naszych projektów oparliśmy o założenia ATI(z własnymi modyfikacjami). Zresztą tak jak oni zrobili LED powermodula - który powstał na bazie naszych pomysłów lampy hybrydowych - wyprodukowanej niemal 4 lata temu(byliśmy pierwszą firmą na rynku na świecie która wypuściła hybrydę - aczkolwiek oni dopiero kopiowali pomysł z Pandory XM). Jak widzisz - dobre pomysły się "pożycza i kopiuje" Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 Może Stasiu wyłączę te pradozerne i pasujące kolory Ledy i jeszcze wiecej zaoszczędzimy Tak myślę Przemku ze byłoby fajnie gdybys sie pokusił o wyprodukowanie lampki hybrydowej T5 + Led. Tyle ze z dużą ilością T5. Nie 4 tylko Np. 10 (8)x54 (80)W plus pare modułów ledowych. Czuje ze byłby to hit Seweryn - myślałem kiedyś o czymś takim - i powiem Ci szczerze, że przy matrycach SMT które budują dyskretne spektrum (jak świetlówki T5) - chyba nie ma takiej potrzeby.. Naprawdę cztery rury są IMO wystarczające do "wypełnienia" światłem cieni - a matryce SMT(nawet te 75W) gwarantują wystarczająco dużo światła. Przy 145W matrycach - nawet nie wyobrażam sobie jakie musiało by być akwarium aby było za mało światełka :-) Nie zamierzam krytykować ATI w żadnym wypadku - ale dobór LED w ich panelach jest przypadkowy - na oko(tak aby ładnie wyglądało). To dlatego przy maksymalnie ustawionym białym kanale niektóre SPSy tracą intensywne wybarwienie .. Nie jest to kwestia "ilości" światła (bo przecież można mieć cudne kolorki na samych T5 - jak np. 8x54W) - ale spektrum produkowane przez ledy w lampie - w połączeniu z T5... Dobrane dosyć "przypadkowo".. Ale oczywiście - to jest moja opinia - ogólnie uważam że to bardzo udane lampy i naprawdę mam nieukrywaną satysfakcję że doszło do sytuacji w której polska marka walczy z innymi znanymi producentami o Klienta(szczególnie w USA) jak równy z równym Cytuj pozdrawiam Przemysław Cybulskiwww.Pacific-Sun.eu Home for advanced technology Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sewer Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 Seweryn - myślałem kiedyś o czymś takim - i powiem Ci szczerze, że przy matrycach SMT które budują dyskretne spektrum (jak świetlówki T5) - chyba nie ma takiej potrzeby.. Naprawdę cztery rury są IMO wystarczające do "wypełnienia" światłem cieni - a matryce SMT(nawet te 75W) gwarantują wystarczająco dużo światła. Przy 145W matrycach - nawet nie wyobrażam sobie jakie musiało by być akwarium aby było za mało światełka :-) Nie zamierzam krytykować ATI w żadnym wypadku - ale dobór LED w ich panelach jest przypadkowy - na oko(tak aby ładnie wyglądało). To dlatego przy maksymalnie ustawionym białym kanale niektóre SPSy tracą intensywne wybarwienie .. Nie jest to kwestia "ilości" światła (bo przecież można mieć cudne kolorki na samych T5 - jak np. 8x54W) - ale spektrum produkowane przez ledy w lampie - w połączeniu z T5... Dobrane dosyć "przypadkowo".. Ale oczywiście - to jest moja opinia - ogólnie uważam że to bardzo udane lampy i naprawdę mam nieukrywaną satysfakcję że doszło do sytuacji w której polska marka walczy z innymi znanymi producentami o Klienta(szczególnie w USA) jak równy z równym Dlatego Przemku warto byłoby poprawić to co zrobiło Ati. Czyli do lampki np. z 8 rurkami dołożyć prawidłowo dobrane ledy z dobrym softem (jak u Ciebie). Dla T5 loversow byłoby to coś. Ja traktuje ledy jako dopełnienie światła z T5. Wschody, zachody, bliki itp. Jednocześnie mogąc trochę "skorygować" barwę swietlowek wedle własnych upodobań. Co do białego światła to masz absolutnie racje. Ja mam go ustawionego na 20% i jak dla mnie mogłoby wogole go tam nie być. Z tym ze Ty tez do tego doszedles dopiero z czasem i doświadczeniem. Ati jak widać tego nie rozwija. Cieszę się niezmiernie ze osiagasz taki sukces, ze jesteś Polską firmą , która jest rozpoznawalna i szanowaną marką poza Europą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 O to chodzi, o to chdzi Chcialbym T5 z symbolicznym dodatkiem led (wystarczy jeden lub dwa 3 W), nie lampe led z "kilkoma" T5. Albo obydwie Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio Zgłoś Napisano 14 Listopada 2013 A nie lepiej by było jakby T5 były na środku, a Ledy po bokach ( przód i tył ) tak żeby T5 były jako główne światło świecące bezpośrednio na korale, ale Ledy tylko dla tych efektów ( głównie blinki ?) Powiem szczerze że taka wersja bardziej by mi odpowiadała. Cytuj Było - Yarcio na słono 260 Obecnie - Yarcio na słono 650 650 litrów w obiegu, Start 16.05.2013 40 kg LR +40 kg LS, Odpieniacz: Bubble King DeLuxe 250 Internal Oświetlenie ATI 8x54w Cyrkulacja Tunze 2x6105 + WP 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach