kamsolik Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Witam. Jakie firmy produkujące lampy T5, HQI(nie świetlówki) są uważane za mercedesy? Tak jak Royal wśród pomp czy odpieniaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MixEEr Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 ATI ? Cytuj TOTM ---> http://reefhub.pl/mikolaj-szostak-mixeer-1000l-z-myslenic/ Moje akwarium ---> http://nano-reef.pl/...120#entry664781 Mój kanał Youtube ---> http://www.youtube.com/user/mixeer0700 SPRZEDAM SPRZĘT PO LIKFIDACJI AKWA ---> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Giesemann? Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Pacific Sun Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 SunRose - nie podlizuj się używałeś ich T5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekkuku Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Aquamedic - bo ja mam Cytuj 360l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamsolik Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 generalnie chodzi czy są bardzie renomowane firmy niz Ati i Giesemann? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 nie przynajmniej nie w europie . mam tu na mysli t5 , moze na rynku amerykanskim jest cos godnego polecenia ale tu musza sie wypowiedziec osoby tam mieszkajace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 (edytowane) Jeśli chodzi o HQI to jest Sfiligoi, zdecydowanie przed wyżej wymienionymi. EDIT: Jeszcze Aquaconnect robił bardzo przyzwoite lampy, np. Ufo, ale od kilku lat ciężko spotkać lampy tef firmy. Edytowane 21 Listopada 2013 przez snocho (wyświetl historię edycji) Cytuj pzdr Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 (edytowane) "Mercedesy wśród lamp" to znaczy słabe, dziadowe ale bardzo drogie lampy? Mi niemieckie produkty kojarzą się tylko z drogim dziadostwem. Nawet takie bardzo drogie niemieckie produkty - za pieniądze rzędu 1 mln zł. Akurat mam do "czynienia" z takim jednym niemieckim dziadostwem niby dobrej marki... Edytowane 21 Listopada 2013 przez nanokaczor (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzlew Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 jak by nie niemieckie produkty to albo sprzęt byś importował z Japonii ,albo hodował gupiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanuszD Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 ATI Cytuj http://nano-reef.pl/topic/48524-moja-rafa/page__hl__%2Bmoja+%2Brafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 (edytowane) jak by nie niemieckie produkty to albo sprzęt byś importował z Japonii ,albo hodował gupiki Hahahahahaha. Ale się uśmiałem! Niemieckie produkty są produkowane w Chinach, Indiach i innych krajach gdzie jest tania siła robocza i są importowane do Polski z niemieckim logo. Pod względem logistycznym nie ma różnicy pomiędzy produktem marki niemieckiej, Japońskiej i Amerykańskiej. I tak wszystko jedzie z Chin lub Indii... Japońskie produkty akwarystyczne też są mocno przereklamowane. Równie ładne akwaria można prowadzić w zwykłym polskim szkle i na piasku kwarcowym z lasu oraz nawozach sporządzonych z soli, które kosztują grosze. Edytowane 21 Listopada 2013 przez nanokaczor (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Konrad z ciekawosci jaka masz lampe ( lub lampy ) nad baniakiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SunRose Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 @Debora, Nie podlizuję się. Widzę że ktoś ma problem z oceną dobrego sprzętu. Dlaczego dobrego ? Bo nie ma bardzo dobrych rzeczy. Cena + Gwarancja + Wygląd + Dobry sprzęt + duże możliwości . Weź na tapete 3-4 znane marki i sama oceń dla mnie PACIFIC SUN Amazing !. Dla innych made in china wystarczy, Cytuj SOSNOWIEC // Sprzedam / Zamienię główki : Euphyllie Divise i Paradivise - > na LPSY lub ACROPORY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 (edytowane) Chińskie. Moim zdaniem ich jakość w stosunku do ceny jest bardzo dobra. Najlepsze jest dla mnie to, że mogę sobie w każdej chwili rozmontować lampę i bez stresu zmienić widmo światła którym lampa świeci. Edytowane 21 Listopada 2013 przez nanokaczor (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanuszD Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Hahahahahaha. Ale się uśmiałem! Niemieckie produkty są produkowane w Chinach, Indiach i innych krajach gdzie jest tania siła robocza i są importowane do Polski z niemieckim logo. Pod względem logistycznym nie ma różnicy pomiędzy produktem marki niemieckiej, Japońskiej i Amerykańskiej. I tak wszystko jedzie z Chin lub Indii... Japońskie produkty akwarystyczne też są mocno przereklamowane. Równie ładne akwaria można prowadzić w zwykłym polskim szkle i na piasku kwarcowym z lasu oraz nawozach sporządzonych z soli, które kosztują grosze. czyli świecisz kagankiem ? czy oczami ? Cytuj http://nano-reef.pl/topic/48524-moja-rafa/page__hl__%2Bmoja+%2Brafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Tak masz rację Jestem prymitywnym człowiekiem i nie używam świetlówek t5, t8 hqi bo moim zdaniem są to drogie, prymitywne, niebezpieczne dla człowieka i zwierząt w akwarium oraz środowiska technologie. Używam tylko półprzewodnikowych żródeł światła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qba25 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 @Debora, Nie podlizuję się. Widzę że ktoś ma problem z oceną dobrego sprzętu. Dlaczego dobrego ? Bo nie ma bardzo dobrych rzeczy. Cena + Gwarancja + Wygląd + Dobry sprzęt + duże możliwości . Weź na tapete 3-4 znane marki i sama oceń dla mnie PACIFIC SUN Amazing !. Dla innych made in china wystarczy, mysle ze chodzilo tutaj o lampy t5 i hqi a nie led Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 @Debora, Nie podlizuję się. Widzę że ktoś ma problem z oceną dobrego sprzętu. Dlaczego dobrego ? Bo nie ma bardzo dobrych rzeczy. Cena + Gwarancja + Wygląd + Dobry sprzęt + duże możliwości . Weź na tapete 3-4 znane marki i sama oceń dla mnie PACIFIC SUN Amazing !. Dla innych made in china wystarczy, wizualnie może tak, ale tu oceniamy wydajność świecenia, a tu na temat PS można będzie cokolwiek powiedzieć za min rok uzutkowania pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MayFly Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Ale PACIFIC SUN ma też t5 tylko ta cena... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 wizualnie może tak, ale tu oceniamy wydajność świecenia, a tu na temat PS można będzie cokolwiek powiedzieć za min rok uzytkowania Co do T5 z PS to na ten moment mozna powiedzieć naszpikowana elektroniką lampa o bliżej nieznanej efektywności i skuteczności. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Przypomnę tylko że kolega pytał się o dobre lampy a nie jaki Chińczyk Niemiec czy Bułgar je składa ani kto i pod jakim brandem je do nas importuje. Politykę i handel zagraniczny zostawiamy w spokoju Peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adzios Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 Ale PACIFIC SUN ma też t5 tylko ta cena... \no za lampę która działa na korale normalnie (nie jak ledy) trzeba zapłacić ale PS niestety do Mercedesów się nie zalicza... trudno może nawet i dostanę bana na tydzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 No to świadczy właśnie o tym że PS robi bardzo dobre lampy. Mercedesy to dziadostwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach