Skocz do zawartości
Skrzydlica

Eksperyment naukowy w Skrzydlicy!

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu dzisiejszym ma miejsce eksperyment naukowy, który prowadzony jest w naszym salonie...%29.gif

Przeprowadzimy go wspólnie wraz z Panem dr hab. Mariuszem Salamonem z Uniwersytetu Śląskiego.

Eksperyment dotyczy liliowców oraz jeżowców:)

Więcej szczegółów oraz fotorelacja na naszym profilu facebookowym:

https://www.facebook.com/skrzydlicapl

Dla tych z Was, którzy nie posiadają facebooka, istnieje możliwość podglądania naszych wpisów bezpośrednio na naszej stronie:

http://sklep.skrzydlica.pl/pl/i/Skrzydlica-na-Facebooku/21

Zapraszam!

Bartłomiej Sarecki

Skrzydlica.pl

Edytowane przez Skrzydlica.pl (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Eksperyment naukowy to duże słowo- na czym konkretnie ma polegać i co chcecie zbadać/dowieść/udowodnić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie my... Tylko wykonujemy to na prośbę Pracowników naukowych UŚ;) wszystko na Facebooku jest opisane;)) w żadnym wypadku słowo eksperyment naukowy nie jest nadużyciem;)) i nie jest naszym pomysłem... Zostaliśmy o to poproszeni... Na forum pisze jako ciekawostkę;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On nie ginie od tego... Zresztą... Marku, każdy z nas w tym hobby jest. Mordercą:((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A to przeżył ?,opisz tutaj o co chodziło i jakie wnioski.

A przeczytałeś informacje w linku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra a tak na chłopski rozum to o co chodzi?

Poucinaliście biedakowi ramiona i chcecie zobaczyć czy zostaną zjedzone czy nie?

Jak dla mnie to taki eksperyment naukowy jak robią Chińczycy modliszka vs krab i zobaczymy kto wygra

Trochę to dziwne i szczeże nie wiem czego ma dowieść dlatego jeśli łaska prosił bym o jakąś szerszą wypowiedz w temacie dla tych mniej kumatych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj na fejsie... Zrobiłem krótki opis... Załączyłem fotki, filmik i artykuł po angielsku z ich poprzedniego doświadczenia które robili wspólnie z Amerykanam... To co teraz dla nich robimy to dopiero początek;)

Edytowane przez Skrzydlica.pl (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj na fejsie...

Może to głupio zabrzmi ale nie mam fejsa... :blushing:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie;) ja nie jestem naukowcem ani nie mam ambicji nim być;) z wykształcenia jestem ekonomistą a nie biologiem... Poproszono mnie o przeprowadzenie ciekawego eksperymentu... To co wiem, wszystko napisałem na fejsie... Generalnie podobno jezowce wymusily na liliowcach zmiany na etapie ewolucji... Chcą to dowieść;)) tyle... Uważam ż. Jest to bardzo ciekawe wiec zamieściłem;) chcecie czytajcie nie chcecie nie czytajcie;D

Pozdrawiam

Bartłomiej Sarecki

Skrzydlica.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to głupio zabrzmi ale nie mam fejsa... :blushing:

Patrz na 1 post... Tam też jest link dla tych co fejsa nie posiadają;)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek nie irytuj się tak - zapodałeś temat i po prostu jestem ciekaw o co chodzi bo samo sprawdzenie - zje czy nie zje - to dla mnie lekko bez sensu, ale co ja tam mogę wiedzieć, tez nie jestem biologiem tylko informatykiem ;). Trzeba było o tej ewolucji liliowców napisać wcześniej i sprawa była by jasna.

Luzik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie irytuje się;) zamieściłem link i dla fejsowców i dla tych co nie korzystają z tego pozeracza czasu;)) wszystko w skrócie jest po polskiemu;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry Bartek nie łapię lekko. (i ludzie nie piszcie do mnie PW żebym nagadał "tym ze Skrzydlicy" )

Piszesz na forum "A" to i napisz "B". Robisz relację na FB, robisz na stronie sklepu to weź wciśnij CTRL + C potem CTRL + V i będziemy to mieć też na forum.

Bo to tak jak byś kupił dziecku zabawkę, dał mu w domu pudełko po niej i adres sklepu na kartce gdzie go może zobaczyć i się nią pobawić. ;)

Pozdrawiam

Skoczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nanokaczor

On nie ginie od tego... Zresztą... Marku, każdy z nas w tym hobby jest. Mordercą :((

Ja tam jestem "rozmnażaczem". Akwakultura to przyszłość akwarystyki morskiej.

Ciekawa sprawa.

Tylko zdaje mi się że 3 eksperymenty to ze statystycznego punktu widzenia trochę mało...

Edytowane przez nanokaczor (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem, skoro rozpoczęliście wątek tutaj,to i tu powinny znaleźć się informacje z nim związane

i możliwość dyskusji i wymiany poglądów w tym temacie :smiling:

Mark 112

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eksperyment polega na tym ze swinia w zagrodzie zezre wszystko a w lesie biega za truflami :) To sie panowie psorzy popisali :)

122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eksperyment polega na tym ze swinia w zagrodzie zezre wszystko a w lesie biega za truflami :) To sie panowie psorzy popisali :)

i jeszcze zapewne "grant" z Unii przytulili ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość nanokaczor

No jasne przytulili grant "z unii" i dlatego robią eksperyment w sklepie a nie w swoim wypasionym laboratorium zbudowanym za miliardy z unii... Zresztą jeśli by mieli porządny grant to napewno byście o nich nie usłyszeli bo artykułów naukowych nie publikuje się w prasie brukowej w stylu fokus tylko w wysoko punktowanych czasopismach naukowych. Takich naukowych czasopism zapewne nie czytacie.

Weźcie się ogarnijcie.

Edytowane przez nanokaczor (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Czyli rozumiemy, że naukowy jest jedynie tytuł przed nazwiskiem tego Pana;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.